Pocit prekážky v hrdle a bolesť sánky na jednej strane

emie5494
29. nov 2024

Ahojte,chcem sa spýtať či niekto z vás mal podobný problém,pretože už začínam byť zúfalá. Zhruba pol roka riešim ten istý problém,bolesť v sanke respektíve pod ňou,ktorá vyžaruje do hrdla,ucha a sankovej kosti .Najskôr som si myslela,že ide o zápal v uchu alebo v zube. Absolvovala som dve rôzne ORL vyšetrenia, kde sa vylúčila príčina. Nasledovalo zubné,kde mi dôkladne pozreli aj korenove výplne a vylúčila sa príčina,žiadny zapálený nerv ani RTG nič neukázalo. Lekár ma teda poslal na sono krku,čoho som sa veľmi bála,lebo som si už myslela,že tam mám nádor. Sono bolo taktiež bez nálezu. Štítna žľaza v poriadku. Neurológ taktiež nenašiel príčinu. Vytery z hrdla,nosa a krvné testy ASLO v poriadku. Lekár to uzavrel ako zápal toho sánkového kĺbu. Na silnú bolesť mi zabral Nimesil a mala som dojem, že je to preč. Teraz však zasa cítim, že sa to postupne vracia a ešte ako keby som mala nejakú prekážku v hrdle pri prehĺtaní. Stále cítim ten istý problém, ako keby hrču v hrdle,hoci podľa výsledkov je všetko v poriadku. Nepociťujem to počas celého dňa,skôr k večeru a je to taký čudný pocit aj pri prehĺtaní slín. Ja už naozaj neviem kam mám ísť. Nechcem to podceniť,ak by sa jednalo o niečo vážne.

sssss123
29. nov 2024

@emie5494 riešim práve podobné, pocit cudzieho telesa v hrdle, raz za čas sa objaví, potom to zmizne, zacalo to ako pocit guce v hrdle, potom ako by tam nieco zavadzalo, niekedy po jedle sa musim napit lebo mam pocit ze jedlo nezislo uplne dole, do toho totálne upchata ľavá nosná dierka, tiež ma orl upozornil ze to môže byť od zuba, poslal ma na rtg dutin. Na žiadanke bola dg chronicky zápal celustnej dutiny. Dnes som bola na rtg dutin a vyteroch z hrdla a nosa, múdrejšia budem v utorok