Pocit prázdnoty a nenaplnenia

katka_541
19. aug 2024

Ahojte. Už dlhsie pociťujem taký pocit prázdnoty vo vnutri. Netesim sa z veci tak ako som sa tesila kedysi. Možno to je aj tým, že som vysadila AD, brala som 10 rokov ale na sociálnu fóbiu, nie na depresiu (pocit prázdnoty bol občas aj pri užívaní AD ale nie tak ako teraz). Vysadenie prebehlo na základe konzultácie so psychiatrie, kedze som sa cítila lepsie čo sa týka SF. Prvé mesiace boli ťažké, abstinenčné príznaky, teraz už len pocit prázdnoty akéhosi nenaplnenia, smútku, nespokojnosti. Napr vždy som sa chcela vratit k darovaniu krvi, dnes som bola, tesila som sa, par minut som mala zo seba dobrý pocit, že som to dokázala a teraz zas, smutok, prázdnota, nespokojnosť. Snažím sa vyplniť si čas, robit veci ktoré som mala rada, ale nie je ako predtým. Netesim sa z toho, resp len chvíľkovo. Je niekto na tom podobne? Alebo mal takeho stavy? Čo Vam pomohlo?

egonsk
19. aug 2024

@katka_541 a co na tvoj chlapec?

veronika_e
19. aug 2024

Nemas nejaky konicek? Nieco, hocico, nejaka aktivita, ktora by ta naplnala a sposobovala ti radost? Ver mi, ze to vela spravi, neskutocne to pomaha. Zrelaxujes, vypnes pri tom a prides na uplne ine myslienky.

katka_541
autor
19. aug 2024

@egonsk veď toto. Nemam priateľa, možno aj kvoli tomu mám takýto pocit. Ale zas nechcem nic začínať kým sa nedam doporiadku, lebo teraz som taka viac pesimistickejšia, vážna, bez nálady…známym sa snažím vyhýbať, lebo toto nie som ja

katka_541
autor
19. aug 2024

@veronika_e mám, aj ich robim, ale nepociťujem pri tom takú radost ako predtým. Len chvíľkovú. Akokeby som mala len negatívne emócie,taka úprimná radost sa vytratila

egonsk
19. aug 2024

@katka_541 kazda minca ma dve strany. Ak si najdes priatela (kamos, alebo frajer), tak pokial bude pri tebe stat a vediet ti byt oporou, bude to mat ovela pevnejsi zaklad, ako ked ta spozna uz v idealnom stave a ty by si znovu upadla do terajsieho stavu, lebo prave takto nepoznanim, sa tie idealizovane vysnene vztahy nalamuju a upadaju - proste jeden druhemu zrazu prestavaju byt oporou, vztah (partnersky, alebo aj kamaratsky) zlyhava. Takze skus o tom viac porozmyslat a rozhodni sa.
Pre cloveka, ktory ta bude brat taku ako si, tak pokial nepatris medzi upirov (vysavac energie, klbko nekonecnych problemov, atd..), bude ti vediet pomoct - zobrat von, pokecat o zivote, o problemoch, dat nejake napady, vyzdielat ine pohlady, atd..