Ahojte. Velmi by som potrebovala od vas “pocut” nejake upokojenie. Cely svoj dospely zivot mam traviace problemy (nejake intolerancie a tak), s ktorymi som si vzdy ale vedela poradit. Niekedy dlho predlho nic, niekedy horsie. Stacilo si ale dat 2 dni dietu. Ale teraz je to ine. Uz pomaly 2 tyzdne nepotrebujem dlho po jedle nic jest, som stale plna. Kludne aj 4-5 hodin aj viac. V podstate niekedy si dam jest, lebo “uz by bolo treba). Kedze riesime v rodine velmi vaznu gastro diagnozu a to kratko, tak sa velmi bojim co to je. Bola som pred mesiacom/dvomi na gastrofibroskopii, lebo som mala vselijake zvlastne priznaky, ale dopadla dobre, len ze mam vela kyseliny. Dala som si teda dietu a bolo dobre, mohla som jest skoro hocico a hlavne vela, ja fakt viem zjest toho vela. Ale teraz vobec. Nejem mliecne, nejem velmi mastne, nejem sladke, ani korenene, lepok minimalne, ale ten mi nevysiel v testoch. A aj tak to nie je dobre. Budem musiet ist na sono brucha atd a dalej to riesit, lebo aj ine traviace problemy mam. Ale povedzte mi, ze ci ste mali nieco taketo, ten staly/casty pocit plnosti a nebolo to nic vazne? 😔 Ci to nemusi byt nutne to najhorsie 😞. Dakujem.
Hej. U mna to bolo kyselinou.... A helicobakterom..
@anavianavi velmi pekne ti dakujem ❤️
@siska53 hmm kyselinu mam, vraj fakt vela pritom necitim zahu, ale helicobaktera nemam.
@anavianavi skusim 1 den nejest. Ja uz teda mam len 50 kil, ale to mam cely zivot +-. Jeden den nejest vydrzim a ostatne tiez, i tak uz dietu mam.
Stres je príčinou zlého trávenia, v strese by sa nemalo jesť vtedy žalúdok slabo trávi.
Možno máš málo tráviacich enzýmov, potraviny s vyšším obsahom enzýmov ti môžu pomôcť.
Vekom sa metabolizmus spomaľuje, dospelému stačí jesť 3x denne normálne porcie.
Veľké porcie sa ťažšie trávia a môžu ostávať v žalúdku, tvoria sa hnilobné baktérie a začínajú problémy, vtedy pomôže kvasená zelenina alebo kefír.
Najedz sa ked pocítiš hlad a nie podľa hodín, ako kojenci 🙂
Ak ťa nič nebolí tak sa zbytočne nestresuj, nič vážne to nebude len sa neprejedaj.
Ja asi nechapem
Pises, ze sa dokazes naozak vela najest
Tak podla mna ked proste mega vela zjes, tak je v pohode ze 4 hod necitis hlad nie? Ved nemozes byt po 2 hod hladna stale
Nemusis citit zahu.. ja som dakedy citila, dakedy nie.. ale prave ked som necitila, som mala plne brucho kyseliny a to som napr..zjedla rozok a este po 6-8 hodinach ma bolelo brucho a necitila som hlad.. ze to bolo , kyseliny, som zistila sama, ked som uz cela zufala isla zistit, ci v tom bruchu daco mam a skusila som sa vyvracat.. hnusny pocit, kyselina sa zo mna liala.. odvtedy som to robila tak, ze dala som si napriek plnosti nieco male.. ..
Mne inak metabolizmus vyriesilo tehotenstvo 😁
@taga myslela som to tak, ze bezne toho zjem vela a nie je ziadny problem. Teda pokial to nie je mliecne, alebo viac sladkeho. Kludne 3 chleby, velky obed, veceru, druhu veceru. Po salate tak vyhladnem, ze mozem zjest celu porciu dalsieho jedla. Ale teraz mam problem zjest normalny obed, a nehovoriac o tom ze ho travim aj 5 hodin. Aj rannu kasu co som zjedla o 8, este o 13 som nemala potrebu jest, co za inych okolnosti by som uz mala v sebe vselico a nevidela od hladu. To iste po salate, plna 4-5 hodin.
@siska53 mam od dr lieky na kyselinu, tak som dnes skusila ale ziadna zmena. Asi treba viac dni aby to malo nejaky ucinok.
@vakatko no len vidim ze chudnem a to moc nechcem. Ale zas 1 den uplnej diety a tyzden lahsie to zvladnem. Stres mam obrovsky, ale toto zacalo este pred nim. Ale urcite to tomu nepomohlo 🤷♀️
kludnes mozes mat syndrom drazdiveho creva alebo cronovu chorobu alebo rozne intolerancie. na nic z toho velka pomoc neexistuje. musis sa sledovat a jest len to a len tolko, co ti telo dovoli. nekomfort sa ti bude aj tak pravidelne opakovat. raz bude lepsie, raz horsie.
Ahoj prosím ako sa máš teraz? Prišla si má príčinu ? 🙏🏻
@saska00 dakujem za opytanie. Mam sa podstatne lepsie. Objednala som sa sukromne na test SIBO a vysiel pozitivny. Takze low foodmap dieta a lokalne ATB. Ale stale to nie je dobre, obcas zhresim a potom sa davam dokopy 😁. Ak by som jedla podla tej diety stale, bolo by mi 100% super bez akehokolvek problemu. Ale je to tazke.
Ahojte. Som po mri brucha, kolonoskopii lebo sa pridruzili aj ine problemy. SIBO uz 3krat preliecene. A som zas tam kde som bola 🙈. Zle mi je dva dni, medzitym mi vytravi, najem sa dietne a zas som hodiny plna. Vsetky vysetrenia boli zatial dobre. Uz mi ziadne dalsie nenaplanovali. Uz neviem fakt. Ani doktor si so mnou nevie rady. Najlepsie mi je nic nejest, pocas kolonoskopickej diety mi bolo svetazit, uplne dietne a potom vobec nic som nejedla. Citila som sa uplne super. Za chvilu bude z milovnika jedla anorekticka 🙈🤪. Mam uz o 3 kila menej oproti roku kedy som zalozila tuto diskusiu. Najde sa tu este niekto s podobnymi traviacimi problemami?
nic sa neboj, pravdepodobne ti nic vazne nezistia. viem so skusenosti. jednoducho mas velke problemy s travenim a musis si najst vlastnu cestu. Na pocit plnosti si daj dietu, napriklad 1 den nejedz vobec nic a dalsie dni malo. Uvidis, ze sa ti to upravi. Nejedz, preto, ze treba, zatazujes traviaci system. Ak nie si podvyzivena, takyto tyzden ti neublizi. tiez rada so skusenosti.