Pocit niečoho v hrdle

feketka
29. apr 2021

Ahojte, som už 3. týždeň PN, kvôli chrípke a tieto posledné dni mám neustále pocit akoby sa mi niečo zaseklo v hrdle kúsok nad ohryzkom. Je to iba na jednej strane, nebolí to, len je to veľmi nepríjemný pocit. Akoby sa vám tam zasekla neprehltnutá tabletka a ide mi to na nervy. Môže to byť zväčšená mandla alebo zdurená uzlina ako dôsledok choroby? Jednu mandlu mám dosť veľkú a je to zrovna tá strana, tak predpokladám, že to bude ono. Existuje niečo s čím by som to vedela odstrániť? ATB beriem už týždeň, zajtra ich ukončujem, ale toto nejak neprestáva. Aj z chrípky sa konečne dostávam, občas ma ešte poobede chytá zvýšená vnútorná teplota, ale beriem to ako dozvuky. Ako dlho môže trvať tento stav v hrdle, neviete mi poradiť? Alebo čo by som si mohla na to dať, aby sa to zmiernilo..Ďakujem za každú radu.

babovka2321
29. apr 2021

@feketka mna toto raz trapilo, az kym som sa nedocitala, ze to je psychicky problem, tak som si povedala, ze dost, a prestala som to citit 😅 ale teda mozno to moze byt aj mandla zvacsena

feketka
autor
29. apr 2021

@babovka2321 vsetko je mozne, lebo ja som dost hypochonder :D ale potom sa toho nikdy nezbavim pri mojej povahe :D

unicornlady
30. apr 2021

Tiež si myslím, že to môže byť ten zápal, tak ti to dráždi, akoby si si to chcela poškriabať? (ja to tak mávam pri zapálených mandliach)
Skús repíkový čaj, je proti zápalom. Ja vtedy dosť pijem čaje. Alebo ešte materinu dúšku.

Predpokladám, že si už jedla viackrát, takže keby tam niečo zrejme reálne je, už by sa ti to pohlo (ako keď pred Vianocami hovoria o poškriabaní kostičkou a že človek to môže cítiť, akoby to tam mal aj hodinu, lebo je to podráždené, hoci reálne tam nič nie je)

unicornlady
30. apr 2021

Ešte viem, že niektorým tak štítna žľaza sa zdurí, že smerom dovnútra (mne sa smerom von), ale ak nemáš iné problémy, tak skôr to budú len tie mandle.

ivka21
30. apr 2021

Ja som mala pocit niečoho v hrdle pri corone.

feketka
autor
30. apr 2021

@unicornlady @ivka21 coronu urcite nemam, kebyze hej aspon to viem na to zvalit :D ale nikdy sa mi toto nestalo, naozaj si myslim, ze to je ta mandla.len by som to chcela nejako domacky vyliecit, lebo sa mi nechce ist este aj s tymto k doktorke :/

unicornlady
30. apr 2021

Ešte zázvorový čaj vtedy pijávam, ten je proti zápalom. A tie bylinkové pastilky herbalmed

feketka
autor
30. apr 2021

@unicornlady okej, vyskusam teda tradicne liecenie na bolest mandli aj ked ma nebolia :D ale mozno to fakt pomoze

unicornlady
30. apr 2021

Ak nič nepomôže a ani to po čase neustúpi, zbehneš na ORL.