Pocit neschopnosti

luckah6
12. feb 2015

Ahojte. Neviem, či to sem patrí, len sa chcem s niekym poradiť. Nemávate také stavy, že ste neschopná a nespokojná s vlastným správaním? Myslím tak, že si neveríte vo veciach čo robíte alebo poviete. Neviem prečo, mám pocit, že nič neviem, nič mi nevychádza, som ľahko ovplyvniteľná, mám pocit, že nemám vlastný názor... Dosť ťažké obdobie mám, dcérka je chorá už druhý týždeň, okrem toho je ako čert. Hádže sa o zem, plače, kričí, vzpiera sa, nič nechce jesť, je závisla na kojení, začala ma hrýzť do hlavy/vlasov, vonku keď sme ide uplne opačným smerom alebo stojí na mieste, po prípade si sadne a nepohne sa. Začala chytať úplne nerváky až ju trasie. Vôbec nevládzem už po týždni na toto reagovať a už vôbec nie správne reagovať. Okrem toho mi nechutí ani poriadne jesť. Nie som schopná dostať do žalúdka dva chody, hoci by som strašne chcela, lebo potrebuje pribrať súrne! Už hraničím na bode anorexie... a pritom fakt chcem jesť a žalúdok ma nepustí. Okrem toho mám zo seba zlý pocit, že si neviem povedať svoj názor a keď ho poviem, tak ho neviem nijako zdôvodniť alebo druhá osoba mi oponuje a ja sa stiahnem a neviem na to vykoktať nič zmysluplné.
Dúfam, že je to len také obdobie, lebo je to na nevydržanie. 😒

radopp
12. feb 2015

@luckah6 Manžel ti nepomôže a nepokecá s tebou? Na priberanie sa vykašli ak sa cítiš dobre. Ale asi sa necítiš, si vyčerpaná a otrávená. Potrebuješ dovolenku z materskej dovolenky.

luckah6
autor
12. feb 2015

@radopp Manžela nemám. Dnes som dala dcérku k mamine na pár hodín, ale nič mi to nepomohlo. No čo už....nejako sa musím asi z toho vyhrabať.

deborah1
12. feb 2015

Asi si vyčerpaná... máš depresiu.. niečo ťa trápi a to ťa unavuje, oslabuje a prejavuje sa to v tvojom každodennom živote. Problém môže byť ale hocikde inde (vzťahy, financie a pod.), ale proste ťa to ťaží a si z toho v depke a z toho potom všetko ostatné 😒 S mamou sa ti dá porozprávať?

mawka
12. feb 2015

@luckah6 luci, bud v pohode. aj ti najvacsi lidri nemaju zvacsa svoj nazor a radia im ini 🙂 zacni sa mat rada, mala ma obdobie vzdoru, to prejde. a ty sa mrkni do zrkadla aka si kocena, urcite schopna baba a vnimaj sa tak. ver si a maj sa rada. zivot a situacie ta budu formovat a bude to lepsie a lepsie.

luckah6
autor
12. feb 2015

@deborah1
@mawka
Nooo môže to prameniť zo vzťahu... Nemyslím si, že je to depka, len proste nejaká som fakt vyčerpaná, nevládzem, zle mi je.... Proste sa zle cítim. 😖

margarita
12. feb 2015

@luckah6
ja mam tieto stavy pravidelne, ze som nemala na deti kricat a toto povedat a tamto urobit, a ze by som chcela aby vselico bolo inak ako je, dokonca aj endokrinologicka mi uz roky pise do spravy, ze mam "podvahu a podvyzivu" organizmu 😀 ale ja som tak akurat, no 5kg navyse by sa stratilo, ale tiez nedokazem pribrat. Co by ale polovica mojich kamosiek za to dala, vsakano 😀

k veci, co pises> mne to pride ze je to kombinaciou Tvojej unavy a vycerpanosti, dcerkinej choroby a blbeho obdobia vzdoru , aj moj junior si pravidelne sadal na obrubnik a odmietal ist dalej na prechadzke, teraz v zime to nerobi, ale schvalne trva na tom, ze ideme domov opacnym smerom, lebo ved ked zem je gulata, asi je to naozaj jedno 😉
mne na tieto stavy vzdy pomoze sa predychat na slnku, snazit sa vidiet to pozitivne, co sa mi dari, nielen to, s cim som teraz nespokojna. a este je dobra cokolada a pohar cerveneho pred spanim 🙂
drzim palce, podla mna to prejde, casom urcite...

ivetoy
12. feb 2015

Maly by ste s malou vypadnut,ona je nervozna z teba a ty z nej...treba ist casto vonku,do prirody na prechadzky,unavit sa ,vyvetret hlavu a hlavne nejaky program vymysliet,MATERSKE CENTRUM je super,vec ,vypnes a pokecas medzi zenami a mala sa ti zahra ,zbehne vam cas...my chodime pravidelne,sme tak uz ako rodina,mame rozne aktivity,karneval,tvorive dielne,plesy,spievankovo,cvixime v telocvicni ci sa hrame vonku....proste ti zu z toho harasiiiii....potrebujete sa prepojit s prirodou ,ludmi a ist z bytu von!!! 🙂 Drzim palce...je to tazke verim ti....neboj bude lepsie ale skus nieco zmenit,aby nastala pozitivna zmena...dieta je nervne ked sa tak chova....unavit aj ju aj seba...vecer si sadni najedz sa v klude ked uz mala spi...a relaxuj....iba tak sa zpamatas...napis si sama pre seba par pozitivnych viet...v com si dobra ,co ti ide a precitaj si ich...pocuvaj hudbu lebo ta je liek....uvolni sa...bude dobre... 🙂

miadi
13. feb 2015

pocit neschopnosti mozes mat z toho ze nevladzes a mala ma akurat obdobie vzdoru tak sa citis nemozna ked nevies spacifikovat 2rocne dieta co potom ostatni?
Urcite mas svoj nazor.Len zijes v nejakej neistote kde sa chces opierat o nazory druhych.Mozno si neveris lebo si urobila par chyb..ale to sa stane kazdemu.Mozno sa priliz prisne posudzujes. Si na to asi sama.A je toho na teba vela. Preto sa to aj tazsie znasa. Musis sa naucit uvolnit ukludnit nechuti ti jest lebo si v strese z nervou sa ti stiahol zaludok.Ked budes mat dobru naladu bude ti aj viac chutit jest.Snaz sa obklopit veselymi myslienkami ludmi situaciami..nemysli negativne ver ze vsetko bude ok Najdi si cas na rozptylenie nejake komedie nejake knizky nejake aktivity prechadzky lesom alebo tak co ta bavy.

lenbea
13. feb 2015

@luckah6 dieťa možno citi, že nie si sebaista a preto to robi. skus si naštudovať nejake vychovne metody, ktore by na malu zaberali a ked uvidiš nejake uspechy hned budeš istejšia. a ked si nevieš obhajiť nazor, tak proste nemusiš mať nejake konkretne argumenty, proste to tak citiš. ale zase treba hladať aj pravu a nie je nič zle na tom, ked nazory zmeniš, ak prideš na to, že je to správnejšie. s malou možnotreba aj posrandovať, alebo odviesť jej pozornosť. ked mne začne revať, tak jej poviem, že nam pride ujo sused klopať na dvere, že kto tu tak plače. alebo skus, že aka si smutna, ked sa tak sprava. no treba proste skušať rôzne taktiky. možno preto nemaš dosť sebaistoty, lebo malu vychovavaš sama. niežeby chlapi dajak extra pomahali, ale predsa je to trochu zazemie a pocit uplnej rodiny, čo tiež trochu pomaha. alebo sa porad s dákou detskou psychologičkou.