Dobrý deň už dlhšiu dobu mám taký divný pocit neviem prečo a už nevie. Čo mam robiť niekedy sa mi stáva ako keby som nedodýchal ako keby som nemal dostatok vzduchu alebo dušnost neviem je to také divné a niekedy aj také búšenie srdca bol som na pľúcnom aj kardiológii a všetko ok čo to môže byť ?:(
Dá sa to zvládnut a zbaviť sa toho aj bez liekov nie?
Mám 15 rokov a keď som mal 8 rokov tiež som mal nejaké také stavy bol som raz u psychológa a potom som tam už ani nesoel prešlo to samo
@banan313 musis si uvedomit, co ti to spusta, zakladnou pricinou je stres, strach, clovek ma pocit, ze sa dusi, ze nemozes dychat, busi ti srdce... Lieky brat nemusis, ale vedia o tych stavoch tvoji rodicia? Mali by to vediet, mozno ti budu vediet pomoct. Dalsia vec, zaklad je nepanikarit. Ked sa nebudes vediet nadychnut, skus najst nejaky papierovy sacok a dychat donho, pomale a hlboke nadychy a vydychy. Staci parkrat a moze sa ti ulavit. Mas nejake zaluby? Mozno to by bol pre teba "liek". Skus si kreslit, pocuvat hudbu, alebo to skus zo seba vybit sportom... Zakladom vsak je, aby si prisiel na pricinu, co ti to spusta.
Možno plytké dýchanie, skús jogu naučí tá správne plnohodnotne dýchať
@banan313 podla mna jednoznacne od chrbtice. Tiež som mala take stavy. Dokonca som si od psychiatricky vypýtala xanax lebo som mala až úzkosti... dýchavičnosť, búšenie srdca... poriešila som chrbticu, chodievam striedavo na akupunktúru, banky, masáže a hlavne cvičím a odvtedy mám klop klop pokoj....
Neviem môže to byť z chrbtice lebo ma aj tlačí na hrudníku niekedy ma bolí chrbát ale neviem čy by z toho mohli byť až také úzkostné stavy.... Neviem čo to spúšťa príde to vtedy keď proste je mi dobre a si na to spomeniem dnes to tak prišlo
A ja inak posilujem mám trénera už vyše pol roka mesiac som nebol v posilke lebo som pre istotu bol u kardiológa a tak ale tento týždeň sa tam vrátim...
@banan313 moja 15-rocna dcera mala v lete uplne to iste. Boli sme za obvodnou lekarkou, na kardiologii a dcera je v poriadku, nic jej nezistili. Mala tie zachvaty asi 5-krat. Pomohlo dychanie do papieroveho sacku. Bola to panika a uzkost. Porozpravala som sa s nou, kedy jej to vznika, aby si to odsledovala, ukludnila som ju a tiez aby trenovala pomale hlboke dychanie.. Ale odporucam, aby si sa o tom porozpraval s rodicmi.
Aj ja to mávam.Presne taky divny pocit, ako by som mala malo vzduchu na dychanie.Mam dlhorocne hranicne/nízke hladiny hemoglobinu.Ked som bola teraz tehotná, bola som v nemocnici na podanie zeleza do žily, keďže mám poruchu vstrebávania železa, a keď sa teraz tak nad tým zamýšľam, už dávno som sa nesťažovala na to, že "mám malo vzduchu".Cizebu mňa tento problém zrejme spôsoboval nedostatok hemoglobínu a železa
Skusila by som aj dat preverit činnosť štítnej žľazy.
Ako píše janikovaanicka7, môže to byť štítna žľaza
Tento problem mam uz 2tyzdne vacsinou ma to v noci zobudi je to ako nocna mora lekarka vsak tvrdi ze je to chrbtica..
@luciar260 mne pomáha mange B6 od firmy Sanofi, poradila mi to kardiologička, tiež som sa dočítala, že môže to byť nedostatok vit. zo skupiny B, a hlavne B12. Mne tieto stavy diagnostikovali ako tetánia, pomáha na to predchadzanie stresu, spanok, cvicenie ako joga, pretahovacie cviky, cyklistika, prechádzky v prírode, strava bohatá na vitamíny, pozitívne myslenie..
Stres, uzkost, vycerpanie, depresia... Tych moznosti je strasne vela, treba to riesit s obvodnou lekarkou, ktora moze nasadit lieky na upokojenie a ak to bude pretrvavat aj dlhsie, treba vyhladat psychologa... Najdolezitejsie je uvedomit si, kedy nastava ten pocit, ze clovek nemoze dychat. Ci pride z nicoho nic, alebo v situacii ked si neviete dat rady, ked je toho vela alebo prechadzate tazkym obdobim, ktore na vas dolieha...