Pocit na odpadnutie, zvýšený tep, tlak

juraj456
24. okt 2023

Zdravim už som tu nedávno písal ohľadom chrbtice a vysokého tlaku. Orgány , srdce tiež je v poriadku aj ORL som absolvoval a nič. Echo srdca sono brucha všetko ok. V poslednom čase sa mi stáva že mávam niekedy búšenie srdca nie je to vysoký tep nejako extra ale cítim ako mi bije srdce a je to nepríjemné a dnes sa mi dokonca stalo že som sa zobudil nad ránom a dostal som také závraty že som myslel že určite odpadnem už samozrejme aj srdce rýchlo tlklo ale to skôr asi od laku. Nemal niekto podobne problémy ? Zistili mi že mám L5 S1 platničky vysunuté a poškodené ale mr hrudníka a krčnú nemám spravenu, seklo má pred 2 mesiacmi a odvtedy to takto ide.

slovakboy
24. okt 2023

@juraj456 Ak máš vyšetrenia s negatívnym výsledkom, môže to byť aj úzkostná, alebo panická porucha. Cítiš pri tom neidentifikovaný strach, ktorý nevieš odkiaľ pochádza? Stáva sa ti, že sa pri tom rozplačeš? Prežil si pred tým nejaký stres? Alebo máš naakumulovaný dlhodobejší stres, napríklad minulý týždeň viac a pred tým tiež bol dlhší stres? Spíš dostatočne dlho? Pociťuješ strach aj pri iných činnostiach? V práci atd. Dnes ráno si sa rýchlo rozdýchal a plytko? Myslím vtedy keď sa ti zvýšil tep. Necítil si odkrvenie rúk? Končeky prstov si nemal biele? Nechty.

juraj456
autor
24. okt 2023

@slovakboy neviem či je to panicka alebo úzkostná porucha. Som človek ktorý má rád humor užíva si všetko, v práci sme s rodinou a nie je vôbec stresujúca a tiež nie som človek ktorý stresuje z veci. Stres mi privodilo iba toto čo sa mi stalo. Z ničoho nič iba som ležal, a vraveli že či to nie je stresom a že na to myslím atď atď. Ale mne sa to dnes stalo s tým že som sa na to zobudil čiže myslieť som na to ani nemal ako. Tak preto tomu nerozumiem a mávam to často. A správam dobre 8 hodín minimálne každý deň a niekedy aj cez deň keďže som dva mesiace na PN už.

slovakboy
24. okt 2023

Ono panická porucha alebo záchvat môže prísť aj v noci. Myšlienky prichádzajú z podvedomia, alebo zo sna. No ak nemáš stres, dobre spíš a celkovo sa cítiš dobre, tak to potom nebude úzkosť. S humorom to nesúvisí a ani nemusíš navonok pôsobiť stresujúco. To je skôr o vnútornom prežívaní a vpúšťaní si myšlienok a vnemov do podvedomia. Ak si si ale istý, že si v pohode, tak to bude niečo iné.

alan1979
24. okt 2023

@juraj456 podľa čoho píšeš ti hlava veľa pracuje a myslíš nato ….zě čo keď ti zase príde zle a samozrejme aj príde potom. Skús ísť k psychologovi poprípade k psychiatrovi čo ti nato povie na tie tvoje stavy aké máš. Myslím že je to úzkosť. Alebo keď ti príde taký stav tak si daj lexaurin a uvidíš či sa ti ten stav zlepší.

slovakboy
24. okt 2023

@alan1979 Áno, to je dobrý test, keď to príde, dať si ukľudňovák a ak zaberie, tak je to uzkosť.

lucia851
24. okt 2023

@juraj456 to mávam aj ja môže to byť kľudne z tlaku ale aj z uzkostnej alebo panickej poruchy

shirubia
24. okt 2023

Ten ranný stav môže byť pokojne aj tetánia, mne sa často prejavovala akútnymi tetanickými záchvatmi, tiež ráno. Zobúdzala som sa na to, ako mi celé telo brnelo, aj keď som ležala mala som pocit na odpadnutie a keď som sa pokúšala postaviť alebo posadiť, neuveriteľne sa mi krútila hlava a niekoľko minút som hyperventilovala. Je to iné ako panická alebo úzkostná porucha, ale príznaky sú podobné.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikaeli
24. okt 2023

Mávam to podobne -> tetánia, ktorú sprevádzajú rôzne nepríjemné ataky. Ak si inak zdravý, neostáva ti iné, iba si na to zvyknúť, naučiť sa s tým žiť. Spúšťačom býva nie len stres, ale aj chrbtica, únava, mne aj niektoré potraviny. Pomáha šport, relax, príroda, bylinné čaje, magnézium, ..... Sú obdobia, kedy mi je úplne super a sú obdobia, kedy vstávam ako ty. Je na tebe, ako sa s tým popasuješ. Poniektorí užívajú AD.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alan1979
24. okt 2023

@nikaeli chcem sa spýtať pravdepodobne vám určil diagnózu tetaniu ako píšete neurológ? Či psychológ/iater? Na základe akých vyšetrenií? Ďakujem

juraj456
autor
24. okt 2023

@fauko myslím že či nemám viac poškodenú chrbát zatiaľ mám len zistené L5 S1 to je na krížoch a keď má seklo tak má seklo aj medzi lopatkami a nemohol som sa nadýchnuť tak či tam nieco nenastalo.

juraj456
autor
24. okt 2023

@alan1979 ono to netrvá ani nejako dlho ja som sa zobudil s takým blbym pocitom a keď som sa vonku prešiel tak bolo lepšie hneď. Lexaurin mám tiež ten mi dali ale to mi dávali na to aby som pospal. Odvtedy som si ho dal len raz keď som cítil tlkot srdca, nebolo to že veľký tlak ani pulz nebol nejaký veľký len som ho cítil a bolo to nepríjemné tak vtedy som si ho dal a to som pospal a keď som sa zobudil tak stále to pokračovalo .

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz