Dobrý niekedy na mňa príde z ničoho nič pocit na odpadnutie a také tocenie hlavy aj keď veľa rozprávam tak akokeby som vypustil veľa kyslika z tela a príde mi nevoľno veľmi včera asi 2 krát sa mi to stalo a bal som sa ze odpadnem tak som si sadol mali ste niekto niečo podobné? Ďakujem
@chiaraaaa no trpím tetaniou nože to ona spôsobovať už sa začínam báť ze co to moze byť môže to byť aj chrbtica? Ale uzkosti?
@chiaraaaa dobre ďakujem mne aj príde akokeby som mal malo kyslika keď rozprávam ale neviem to popísať presnejšie
Ja mám tiež tetániu. Treba piť veľa vody, dostatok spánku, a hlavne byť v pohode. Musíš proste prekopať svoj život a odstrániť všetko, čo ti spôsobuje nepohodu v živote. (Zmeniť prácu - ak nie si v súčasnej spokojný, atď..) Nepôjde to zo dňa na deň, ale každým dňom to bude lepšie.
@lizwer a mate tiež také priznake ze z ničoho nič mate pocit ze idete odpadnutie a aj vnútorné napätie dennodenne
@dreamss covid som nemal aspoň o tom neviem
Áno. Treba brať každý deň magnézium (to najsilnejšie), piť veľa vody a jednoducho "byť v pohode". Zmeniť svoj život, lebo prakticky (sú to psychosomatické príznaky) a telo dáva signál, že treba spomaliť. Preto píšem, treba odstrániť všetko, čo spôsobuje v živote nepohodu (napr. zmena bydliska, zmena práce, atď.). Ale upozorňuje vopred netreba čakať zázraky zo dňa na deň, treba byť trpezlivý a výsledok sa dostaví.
Áno tiež to mam...keď s niekým rozprávam cítim stav ako by som mala odpadnúť a exstrasystoly...no len pri určitých ľuďoch...tak myslím,že môže to byť psychického rázu.. hlavne pri tých,ktorých nemusím veľmi
Môže to byť tetania ale aj nemusí - vie určiť neurolog jednoduchým vyšetrením. Na tetaniu by si mal mať predpísaný silný horčík alebo brat nejaký voľnopredajný - taký, čo ti odporučí neurolog lebo nie je horčík ako horčík. Mne osobne na toto pomohol Magnosolv. A to napokon sa mi tetania nepotvrdila, aj tak mi pomáha. Môžeš si kúpiť aj Ginko na prekrvenie a vitamíny B.
A ešte taká maličkosť co si stále musím opakovať, že Nezabudni dýchať 😅 akože vážne, keď to namna šlo až spätne som zistila, že nejak som zabudla v strese z toho pocitu dýchať doslova 😅 nedýchaj ale moc rychlo aby si nehyperventiloval.
Ďalej piť aspoň 2l vody/minerálky denne. Bez toho ma motá riadne... Mam 7cku fľašu a musím teda vypiť 3, tak si to meriam. Merať aj tlak, ja mam nízky, aj to robí sarapatu. Keď mám veľmi nízky idem upratať alebo niečo a vypijem pohár dva vody, troska to ten tlak dvihne. Už vsade chodím s malou fľašou vody a niečom sladkým. A keď je už zle, bez hanby nie, že sadnúť ale ľahnúť a nohy hore aby sa ti krv dostala do mozgu. Lepšie ako odpadnut a udrieť sa nedajboh. Keď sa fakt nedá tak aspoň prepínať špička-päta hore dole chodidlá, aj to rozprúdi krv...
Ty si sem už veľmi veľa krát písal, že? Proste máš to psychického rázu, psychiater, al. psychológ ti pomôže a nepozoruj sa toľko.
@stanulienkat kľudne môže byť. Ale základné vyšetrenia nie sú na škodu, hlavne ta tetania. Môžu to ale byť kľudne aj panicke alebo uzkostne ataky 🤷♀️
@zuzkapredajkupa tetaniu mam diagnostikovanu a tak tiež aj uzkosti ale to bude asi ruka v ruke s tetaniou ekg mam taktiež aj holter mam aj ct a eeg hlavy
Tak potom nie je o čom, ja keď som mala uzkostny atak som skončila na pohotovosti. Treba s tým asi len pracovať, aj s tetaniou aj s uzkostami, idú ruka v ruke veru. Mne veľmi pomáhaju rozhovory so psychológom, chodíš? ☺️ Klinicky psychológ vie aj učiť ako tie ataky zvládať..
Ahoj mám niečo podobne ako ti je teraz ?