Pocit na odpadnutie

8. okt 2022

Dobrý niekedy na mňa príde z ničoho nič pocit na odpadnutie a také tocenie hlavy aj keď veľa rozprávam tak akokeby som vypustil veľa kyslika z tela a príde mi nevoľno veľmi včera asi 2 krát sa mi to stalo a bal som sa ze odpadnem tak som si sadol mali ste niekto niečo podobné? Ďakujem

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. okt 2022

@chiaraaaa no trpím tetaniou nože to ona spôsobovať už sa začínam báť ze co to moze byť môže to byť aj chrbtica? Ale uzkosti?

chiaraaaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. okt 2022

@chiaraaaa dobre ďakujem mne aj príde akokeby som mal malo kyslika keď rozprávam ale neviem to popísať presnejšie

lizwer
8. okt 2022

Ja mám tiež tetániu. Treba piť veľa vody, dostatok spánku, a hlavne byť v pohode. Musíš proste prekopať svoj život a odstrániť všetko, čo ti spôsobuje nepohodu v živote. (Zmeniť prácu - ak nie si v súčasnej spokojný, atď..) Nepôjde to zo dňa na deň, ale každým dňom to bude lepšie.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
8. okt 2022

@lizwer a mate tiež také priznake ze z ničoho nič mate pocit ze idete odpadnutie a aj vnútorné napätie dennodenne

autor
8. okt 2022

@dreamss covid som nemal aspoň o tom neviem

lizwer
8. okt 2022

Áno. Treba brať každý deň magnézium (to najsilnejšie), piť veľa vody a jednoducho "byť v pohode". Zmeniť svoj život, lebo prakticky (sú to psychosomatické príznaky) a telo dáva signál, že treba spomaliť. Preto píšem, treba odstrániť všetko, čo spôsobuje v živote nepohodu (napr. zmena bydliska, zmena práce, atď.). Ale upozorňuje vopred netreba čakať zázraky zo dňa na deň, treba byť trpezlivý a výsledok sa dostaví.

irusa
8. okt 2022

Áno tiež to mam...keď s niekým rozprávam cítim stav ako by som mala odpadnúť a exstrasystoly...no len pri určitých ľuďoch...tak myslím,že môže to byť psychického rázu.. hlavne pri tých,ktorých nemusím veľmi

zuzkapredajkupa
10. okt 2022

Môže to byť tetania ale aj nemusí - vie určiť neurolog jednoduchým vyšetrením. Na tetaniu by si mal mať predpísaný silný horčík alebo brat nejaký voľnopredajný - taký, čo ti odporučí neurolog lebo nie je horčík ako horčík. Mne osobne na toto pomohol Magnosolv. A to napokon sa mi tetania nepotvrdila, aj tak mi pomáha. Môžeš si kúpiť aj Ginko na prekrvenie a vitamíny B.
A ešte taká maličkosť co si stále musím opakovať, že Nezabudni dýchať 😅 akože vážne, keď to namna šlo až spätne som zistila, že nejak som zabudla v strese z toho pocitu dýchať doslova 😅 nedýchaj ale moc rychlo aby si nehyperventiloval.
Ďalej piť aspoň 2l vody/minerálky denne. Bez toho ma motá riadne... Mam 7cku fľašu a musím teda vypiť 3, tak si to meriam. Merať aj tlak, ja mam nízky, aj to robí sarapatu. Keď mám veľmi nízky idem upratať alebo niečo a vypijem pohár dva vody, troska to ten tlak dvihne. Už vsade chodím s malou fľašou vody a niečom sladkým. A keď je už zle, bez hanby nie, že sadnúť ale ľahnúť a nohy hore aby sa ti krv dostala do mozgu. Lepšie ako odpadnut a udrieť sa nedajboh. Keď sa fakt nedá tak aspoň prepínať špička-päta hore dole chodidlá, aj to rozprúdi krv...

stanulienkat
10. okt 2022

Ty si sem už veľmi veľa krát písal, že? Proste máš to psychického rázu, psychiater, al. psychológ ti pomôže a nepozoruj sa toľko.

zuzkapredajkupa
10. okt 2022

@stanulienkat kľudne môže byť. Ale základné vyšetrenia nie sú na škodu, hlavne ta tetania. Môžu to ale byť kľudne aj panicke alebo uzkostne ataky 🤷‍♀️

autor
10. okt 2022

@zuzkapredajkupa tetaniu mam diagnostikovanu a tak tiež aj uzkosti ale to bude asi ruka v ruke s tetaniou ekg mam taktiež aj holter mam aj ct a eeg hlavy

zuzkapredajkupa
10. okt 2022

Tak potom nie je o čom, ja keď som mala uzkostny atak som skončila na pohotovosti. Treba s tým asi len pracovať, aj s tetaniou aj s uzkostami, idú ruka v ruke veru. Mne veľmi pomáhaju rozhovory so psychológom, chodíš? ☺️ Klinicky psychológ vie aj učiť ako tie ataky zvládať..

lenka1441
16. nov 2024

Ahoj mám niečo podobne ako ti je teraz ?