Pocit guličky v krku

crysol
22. feb 2023

Ahojte. Mamina uz hodnu dobu kasle, coraz viac sa mi zda. Ma pocit, akoby mala nejaku blokadu v mieste na krku, kde sa intubuje obvykle. Hrozne zachripuje a kasle takmer v kuse. Vysledky od plucneho su fajn, vysledky stitnej zlazy tiez (tie zatial robil vseobecny iba), gastro - tam ma vraj reflux, ale to sa mi nezda, ze takto v kuse by ho mala. Ma troska vyzrate v hrdle ale lekar jej nic na to nedal, ORL lekar vraj vsetko ok.Plucny tiez vse ok (on asi iba pluca riesil, rtg), krk nie.

Stale udava pocit niecoho v krku, co ju vysusuje a kasel nevie z coho ma.Ma podozrenie, ci to neni stitna zlaza, mala tam pred rokom nejake cysty a utvary, ale nic vazne, ktore podrastli minule, ale doktorka hovorila, ze sa trochu zmensili (jeden rozmer) . To hovorila pred rokom. Teraz ma pocit opaku. Ledva ju sestricka v Nitre preoobjednala na tento tyzden z aprila. Nevieme na koho sa obratit. Lekarku vseobecnu uz mam pocit, ze otravujeme, ta stale ze to kaslanie je v rieseni plucneho.
Uz sa mi to zacina nepacit, pred rokom jej operovali zhubny nador prsnika.
Vysledky CT a podobne od onkologa su ok. Citala som vselijake veci, s cim moze mat suvis kasel, zachripnutie a gulicka v krku.
Potrebuje urgentne vysetrit pidrobne, lekarka ju poslala vsade skoro a podla mna sama nevie co robit. Ako hovorim, ORL nic nevidel (nador by hadam videl) a plucny - tam je tiez vse ok.

danulicek
22. feb 2023

moja skúsenosť: na bežnej kontrole na endokrinológii som mala malý uzlík, odchádzala som s tým, že to nie je nič vážne, len to treba sledovať. prišla som na kontrolu o rok a doktorka pri sone zhíkla, že to nevie ani zamerať, že tam mám dva veľké a xy malých zhlukov okolo toho. zdvihla telefón a začala riešiť, kto by ma vedel najskoršie zoperovať. do mesiaca som mala po operácii (našťastie to bolo nezhubné). takže môže sa za krátky čas stať, že z ničoho nastane veľký problém. inak, aj potom som mala výsledky z krvi stále dobré, štítna fungovala podľa výsledkov úplne ok.

samozrejme, môže to byť čokoľvek, základ asi je, že ostatné výsledky má v poriadku. mne uzlíky na štítnej spôsobovali množstvo problémov, medzi nimi aj kašeľ, zachrípnutý hlas a proste pocit, že mi tam niečo vadí, presne v mieste, kde opisuješ. tak možno to môže byť aj od štítnej, určite treba návštevu endokrinológa.

crysol
autor
22. feb 2023

@danulicek Ahoj... to naozaj ta museli operovat? 😳😳Naco dava kontrolu o rok, ked sa to moze takto zvrhnut. To je neskutocne. A mojej mamine sestra este vcera cez telefon hovori, ze nema volne. Ledva ju sem dala na tento tyzden. No lekarka nema dobre referencie, chodi k nej roky, no az dnes som si vsimla, ze ma iba 30% hodnotenie. Ta lekarka tvoja ti normalne zacala vybavovat operaciu?? to lekar vybavuje? Mamina ma presne priznaky ako opisujes. Ona ma aj reflux, asi ma aj spalene hrdlo trochu, no udava pocit niecoho v krku. A uz je nejako moc zachripnuta a z ORL ma vse ok. Tebe to sonom zistila?

selenka7
22. feb 2023

Treba vysetrit histaminovu intoleranciu.

danulicek
22. feb 2023

@crysol ano, zistila to na sone. tym, ze som bola operovana v martine a som z ineho mesta, vybavovala mi to lekarka. neviem, ako to funguje. mne ta operacia velmi pomohla. inak, mne vtedy, ked to bolo este ok, robili biopsiu toho uzlika, preto ma objednala potom uz len na dalsiu kontrolu. len zvrtnut sa to moze ozaj rychlo, behom par mesiacov. a niekedy sa aj roky nic nedeje. urcite treba hladat pricinu aj u maminy. zvlast, ak mala minuly rok take problemy.