Pocit "guče" v hrdle

p69majka
23. apr 2014

Chcem poprosiť o radu. Pred dvomi týždňami som bola chorá a vybrala som antibiotiká a rôzne sirupy a kvapky od kašľu. Môj kašeľ bol suchý. Ešte stále mám však pocit, že niečo v tom hrdle mi zavadzia. Neviem či sú to hlieny alebo čo to môže byť?????????? Stále prehĺtam, potom mám vysušenú sliznicu a musím skoro stále piť, žuvať žuvačku alebo cmúľať nejaké pastilky. Je to veľmi nepríjemné. Nemáte s tým niekto skúsenosti?. Ďakujem za každú radu. 🙂

mata128
23. apr 2014

Nemozu to byt zvacsene lymfaticke uzliny????

majkuska
23. apr 2014

@p69majka ahoj, ťažko povedať, ja som mala guču v hrdle , alebo bolo to z Panickej poruchy, prechodila som lekárov, vyšetrenia cez štitnú žľazu a pod., nakoniec to bolo ľudovo povedané (porušané nervy). Neviem ti povedať podľa tvojich údajov, či si prekonala poslednú dobu aj nejaký stres, alebo je to vyslovene, len po tej chorobe. Mala som pri tom aj pocit sucha v ustach.

evina313
23. apr 2014

myslím že sa aj to tak nejak vola, že pocit cudzieho telesa v hrdle...no ja som to mala tiež, bola som na ORL a tam zistili, že mam asi pažerak alebo čo obalene "kyselinou " tak som skončila na gastre. takže nakoniec to bolo zo žaludka.

mrva
23. apr 2014

skús endokrinológa.

p69majka
autor
23. apr 2014

@evina313 a mala sa aj nejaké problémy so žalúdkom? A čo Ti nakoniec dali? Prešlo to? Dík

p69majka
autor
23. apr 2014

@mata128 nenahmatala som si nič.

p69majka
autor
23. apr 2014

@majkuska ja trpím PP už niekoľko rokov, ale z toho to nieje, to by som už mala desať rokov, ja to mám teraz asi mesiac. 🙂

evina313
23. apr 2014

@p69majka no praveže nemala 😉 ale potom na gastre zistili helicobactera, reflux....dali mi lieky na zniženie kyslosti.niečo aj na zapal... ja som ani kyselinu necitila, mne sa to nejak nalepilo na ten pažerak či čo to bolo...

p69majka
autor
23. apr 2014

@mrva myslíš, že by to mohlo mať niečo spoločné so štítnou žľazou? nemala by som aj iné príznaky? kedysi som na endokrinologiu chodila kvôli zlým hormonálnym výsledkom krvi, ale štítna žľaza bola ok.

p69majka
autor
23. apr 2014

@evina313 a robili ti aj tú hadicu? toho sa bojím.

p69majka
autor
23. apr 2014

@evina313 ani kyselinu si nemala?

mrva
23. apr 2014

@p69majka ja som mala guču v hrdle, som sledovaná na endokrinol., hormóny mám v poriadku. Mám zväčšenú štít. žľazu napriek dobrým výsledkom krvi. Netvrdím, že máš niečo so štítnou žľazou, iba je to jedna z XY možností.

evina313
23. apr 2014

@p69majka robili 😉 no nič moc, ale ked som to zvladla ja, zvladne to každy, treba nájsť dobrého lekára 😉

evina313
23. apr 2014

@p69majka nie, vtedy nie ako som mala tu hrču

p69majka
autor
23. apr 2014

@mrva Ďakujem.

p69majka
autor
23. apr 2014

@evina313 a aké lieky si brala a pomohlo ti to? Vďaka.

evina313
23. apr 2014

@p69majka joj, už si nepamatam, to bolo dávnejsie. 😉 helicid?? tušim hej

dzudka
23. apr 2014

@p69majka mna napada zvacsena stitna zlaza

leushkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zara0201
23. apr 2014

@p69majka Aj ja som s tymto nedavno presla, tiez po chorobe. Dr mi vysvetlil ze od zapalu a kasla je opuchnuta a podrazdena priedusnica a ta tlaci na hltan.

p69majka
autor
24. apr 2014

@dzudka
@leushkka
@zara0201 Vďaka!!!! 🙂 🙂 🙂

p69majka
autor
7. máj 2014

@evina313 ahoj. bola som u mojej imunoalerkologičky a dala mi Costi a Helicid na reflux a keď mi to neprejde, tak budem musieť ísť na to gastro ☹ . tak dúfam, že mi to prejde.

evina313
7. máj 2014

@p69majka ahoj, no to som aj ja brala plus som mala aj helicobactera, takže aj atb. tak napokon zistili že je to zo zaludka? ci to dala lekarka naslepo?

p69majka
autor
9. máj 2014

@evina313 dala mi to podľa príznakov, lebo ona je aj primárka na detskom oddelení, takže má bohaté skúsenosti, no upozornila ma, že ak mi táto liečba nezaberie, aj tak sa tomu gastru nevyhnem. Koľko Ti trvalo, kým Ti zabrala liečba. Ja mám pocit, že mám kyselinu už zo všetkého čo zjem, neviem, už ma to dosť otravuje a ešte aj ten pocit v hrdle, je to veľmi nepríjemné. ☹

evina313
10. máj 2014

@p69majka fuha, fakt si nepamatam, ale myslim, že kyselina by mohla prejst, možno dat este urobit aj toho helicobactera... 😒 ale inak mne hned krčný lekar povedal čo mi je, takže on už musel vidiet ten pažerak či čo to je.
takže možno by som skusila najskor ORL,predsa len, aspon o niečo príjemnejsie vyšetrenie ako hadica do žaludka 😉

miuska33
15. apr 2015

Ahoj ja mám podobný problém tiež mám pocit akoby som mala niečo v hrdle a pri tom strach že sa zadusim a tak podobne poradte mi ako s tým zatocit a nemyslieť na tie negatívne veci ďakujem

simca06022011
15. apr 2015

@miuska33 treba ísť k dr... vybrala by som sa od praktickeho najskor ku krcnej, ale ak nic tak gastro. Zalezi aj od inych priznakov, ci mas palenie zahy, alebo zapalene hrdlo... a pod. Alebo nic z toho...

miuska33
16. apr 2015

@simca06022011. K tomu všetkému ešte vykaslavam husté hlieny a mám sucho v nose

simca06022011
17. apr 2015

@miuska33 no tak sup ku lekarke posle ta na krcne, na co cakame? 🙂

leben
17. apr 2015

mam presne ten isty problem a bol som aj na ORL vysetreni a nic...dostal som klacid sr, erdomed, levocetirizin a calcium ak to pomoze napisem....bolet to neboli ale hra to na spravnu strunu na psychiku
Vsetkych vas chapem