Pocit cudzieho telesa v krku

23lenka
12. okt 2018

Ahojte, takže cca 3tyzdne do zadu som cítila, že ma skriabe v hrdle k večeru to začalo byť také silnejšie. Skočila som na pohotovost tam Dr povedal ze mam zapálené hrdlo dal mi ATB penicillin... Dobrala som ho ale stále som mala pocit bolesti v krku nie v hrdle.... Tak som šla k Dr samozrejme ten spravil krvné testy spravil stery... A poslal na na orl... Tam som prišla pozrel do krku nejakým prístrojom a jeho odpoveď bola že nič tam nie je. Bola som šokovaná lebo naozaj cítim ze mam niečo v krku skoro v tej jamke... Krvné testy výsledky prišli podľa môjho Dr ukážkové... Ze všetko čo pozeral v krvi je OK hladina crp 1.4 stitna vraj tiež OK... Poslali ma domov s liekmi na uvoľnenie... Ze sa nemám čoho báť nič nemám.... Ešte orl ma ubezpečil ze žiadny tumor tam nie je ze ukážkové hrdlo ako z knižky. Myslite ze to mam nechať tak alebo riešiť niečo iné? Fakt mam pocit ze niečo v krku mam zabudnuté... Ale v noci ako som sa prebudila ten pocit nebol taký prišlo mi ze je už všetko OK a dnes ráno zas prišiel... Snažím sa na to nemyslieť 🙁 mate niekto skúsenosť? Ďakujem za radu

momoika
12. okt 2018

@23lenka Može to vyžarovať z krčnej chrbtice. Alebo može ist o zvyšenu kyselinu v žaludku, ktora draždi hrdlo, ked vyraža von.

zuzka565
12. okt 2018

Môže to byť štítna. Ja som mala rovnaké príznaky aj krv ok na začiatku a po čase sa to objavilo aj v krvi. Tak sa skus sledovať ci nemáš trás rúk, búšenie srdca...

lily14
12. okt 2018

@23lenka psychika

iwka87
12. okt 2018

no ja som mala nedávno niečo podobné, všetko v poriadku aj na orl, ale tam mi lekár predpísal kuvirtovo (kluvirtovo) neviem presný názov 😉 kloktadlo a čuduj sa svete pomohlo. Dokonca sa mi to vrátilo znova, kloktala som a prešlo to. Keď som sa pýtala na to kloktadlo, tak mi bolo povedané, že doktor je "stará škola" a toto je nejaký dávno používaný liek, ktorý dostanem len v jednej lekárni, kde ho objednávajú iba pre neho.

savmebej
12. okt 2018

@23lenka moze to byt tetania

23lenka
autor
12. okt 2018

@iwka87 áno? Mne dal lieky na uvoľnenie svalstva... Tak uvidím mam ich od včera... Ale keď na to nemyslím tak fungujem OK... Ale inak je to veľmi nepríjemné 😕 bojím sa najhoršiej možnej diagnózy ze mi povedia už som Total v strese z toho... Prvé čo má zaujímalo či tam nie je nádor... Tak orl povedal ze žiadny tumor tam nerastie.... A pýtal sa ma ci ma uši nebolia a dnes má už aj trosku začali nič strašne... Ale miestami zacitim bolesť teda resp tlak... No už len počkať na stery tie budú asi v utorok....
@savmebej Tetania nie je iné? Nejaké búšenie srdca zle dýchanie a tak? Lebo ja mam len hrcu v hrdle.... Ale mala som september dosť hektický 🙁 a aj stresovy takže nebránim sa vycerpaniu... Môže to byť aj to...

savmebej
12. okt 2018

@23lenka je tam vela priznakov a to ze nieco citis v hrdle tiez,ja to tak mavam,dokonca stazene prehltanie

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej no ako ja keď jem to necítim vôbec ani keď pijem iba pri prehltani slín... A normálne keď som ze neprehtam cítim akoby tam niečo ostalo zaseknute... Je to príšerne... A to ma znepokojuje najviac.... Ale keď povedal ze tam nič nerastie hádam to tak bude a budem mu veriť... Ale krvné testy by ukázali ze sa niečo deje v tele nie? Nemala by som krvný obraz asi OK... Myslím. Biele a červene krvinky keby mam nejakú chrontu?

savmebej
12. okt 2018

@23lenka keby mas infekciu,tak by si.mala vysoke lymfocyty

23lenka
autor
12. okt 2018

@momoika a to ako zistím akým vyšetrením ze to robí vlastne žalúdok? Vôbec neviem ja prvý krát mam niečo takého a myslela som ze veci Dr riešia ale u nás asi ee...

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej a keby mam rakovinu Bože myslm hneď na zle 😭😭😭 v dnešnej dobe asi každý... Ukázal by nejaké hodnoty krvný obraz asi zle? Ci sa mýlim? Viem ze onkomarkery neberú bezne... Ale tak reku krvinky by boli asi nízke alebo zvýšené... Ci sa mýlim?

savmebej
12. okt 2018

@23lenka tak.mne rakovinu zistili,ale brali punkciu z uzla...onkomarker- mozes skusit,nech ti vezmu,ale podla mna rakovinu nemas.Moze to byt aj z toho ,co si mala teraz infekciu,ale aj stres,vtedy je to take stiahnute...

savmebej
12. okt 2018

@23lenka a ty sa obavas akej rakoviny?hrtana?

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej ani neviem akej sa bojim...proste celkovo...ale ten orl dr povedal ze ziadny tumor tam nerastie...a onkomarkery mi odoberie dr len tak na poziadanie?Ci ako to funguje?

savmebej
12. okt 2018

@23lenka skus poziadat,ale zbytocne sa s tym zaoberas,keby mas rakovinu,on by tam.videl abnormalne zmeny

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej a tu infekciu co som akoze mala nemam potvrdenu...a moj dr dokonca tvrdi ze tie atb co som brala bola zbytocnost ...ze nechape na zaklade coho vyhodnotil na nemocke na pohotovosti ze treba atb...ja som vtedy tvrdila co teraz aj pisem ze ma boli krk nie hrdlo....a on hned dal atb....a to by na orl videl hrtan?Nie sak pozeral sa mi hlboko sice trvalo to 10 sekund...cele to pozeranie a povedal ze krk mam ako z knizky krasny ruzovy...toto bol jeho zaver

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej ako tiez sa upokojujem tym ze urcite by tie hodnoty krvného obrazu dali napovedu ze sa v tele nieco deje a on tvrdi ze mam ukazkove krvne testy...ze nikdy nic znizene ani zvysene...

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej ako tiez sa upokojujem tym ze urcite by tie hodnoty krvného obrazu dali napovedu ze sa v tele nieco deje a on tvrdi ze mam ukazkove krvne testy...ze nikdy nic znizene ani zvysene...

savmebej
12. okt 2018

@23lenka keby mas rakovinu,tak by si chudla...a bolo by tam aj vela inych, priznakov

zibi
12. okt 2018

@23lenka mozno to vyzdnie divne, ale mozes mat v hrdle zaseknute nejake jedlo..ono niekomu sa kusky jedla a kadejake zvysky dostavaju do mandli a dost to smrdi, no mne sa minule teiz stalo, ze som pri prehltani mala pocit, ze mam daco v hrdle, aj som sa pozerala, ci tam dalco nemam zapalene a nic. Pri piti napr. vody som mala pocit, ako keby mi tam daco ostalo a citila som to. A po nejakom case som vykaslala nejaku hrudu, znie to hnusne, no asi nejaka potrava sa mi tam zasekla, chleba alebo nieco, co som zle prehltla. cize aj tebe sa to mohlo stat. napr. ja som dost casto anemicka a to vtedy mas problemy aj s prehltanim, cize to moze s tym suvisiet , ze som to proste neveda dobre prehltnut.

23lenka
autor
12. okt 2018

@savmebej no len ja som teraz aj schudla cca 17kg ale cvicila som a zdravo jedla...chudla som cca priemere 1.5kg mesacne ale ziadne diety...lebo aj dr ze nejaka som pochudnuta :-/ dufam ze to bude ok a budem sa smiat na tom ako stresujem zbytocne...ale ked v dnesnej dobe je toho vsade vela...brat mal 21 ked tu svinu dostal ...ako dostal sa z toho ale nikde nie je napisane ze sa nevrati

23lenka
autor
12. okt 2018

@zibi toto ma napadlo prve ako aj dr to spomenul ze moze to byt aj cast jedla...ale ako to ja zistim ci to je ono...ked to na orl nevidel ?

zibi
12. okt 2018

@23lenka vies mne tam daco vadilo, tak som si pozrela do hrdla a posmatrala lyzickou ..tak sa to uvolilo..napinalo ma teda riadne, a za par dni mi to vyslo same ....ble
mozno keby si sa skusila vyvracat
a brat mal rakovinu coho?
a na orl si sa pytala, ci to nemoze byt rakovina hrtana alebo? co ti povedali?
lebo ze vraj aj casto po zapaloch hrdla a mandli ma clovek taky pocit
keb y ti to nepreslo, chod este k dr, je kopec dokladnejsich vysetreni hrdla, hrtanu a krku , oni by ti urcite nieco odporucili

23lenka
autor
12. okt 2018

@zibi na orl povedal len toľko že žiadny tumor tam nerastie a hrdlo a krk mam krásny ružový ako z knižky... Tak mi bolo Sprosté sa pýtať viac... Stále tvrdil ze nic tam nie....brat mal rakovinu semenníka nezhubny druh nádory... A babka ústnej dutiny ale keď to zistili bolo neskoro mesiac s tým žila.... A k tomu zapálu ja mam crp 1.4 cite žiadny zápal v tele🤔

zibi
12. okt 2018

@23lenka ale ako nei v tele , ale hrdlo si mala zapalene nie? a ze vraj vtedy moze byt ten pocit, skus pockat ci to neprejde, pripadne kloktat nieco, alebo ber tie cmulacie antibiotika ci to neprejde.
Ono keby si tam vazne daco mala, myslim, ze dr pozna take diagnozy, hrdlo a krk by vyzeral inak
nestresuj

zibi
12. okt 2018

@23lenka a este ma napadlo, moze to byt aj stitna zlaza. najma po detoch sa moze aj zvysit, a vtedy moze byt pocit, ze daco tam je a vadi. Pri hypertyreoze. Vtedy sa aj chudne..nemas rychlejsi tep? nepotis sa? nie si nervozna?

koniarova
12. okt 2018

@23lenka Máš to z nervov. Si v strese a z toho máš pocit stiahnutého hrdla. A čím viac na ten krk myslíš, tým ho aj viac cítiš. Bola si u dr. aj na krv. Všetko Ok, nemáš ani najmenší dôvod sa stresovať.

eliska13
12. okt 2018

@23lenka podľa toho čo píšeš ako si vystrašená a bojíš sa choroby, tak sa prikláňam k úzkosti, stresu...čím viac sa budeš pozorovať, tým horšie Sama pises, že keď zabudneš necítis to.Lieky na uvoľnenie svalstva, či ukľudnenie, horúca vaňa, masáže a klud🙂
Ak to nie je štítna žľaza tak takto sa to prejavuje.Pocit hrce v krku, neschopnosť prehltnúť sliny, stiahnuté ramena. Si zdravá len zvolni!

rory267
12. okt 2018

@23lenka Ja som to mala ako dieťa a veľmi ma to rozčuľovalo, nakoniec mi zistili zväčšenú štítnu žľazu a liečili ma 2 roky euthyroxom. Potom sa to upravilo.

sterea
12. okt 2018

Mozes mat aj allergiu napriklad na potraviny.