Ahojte. V poslednom case mavam casto ked si lahnem pocit akoby mi mi busilo srdce, resp. akoby som citila take zvieranie, obcas to busenie a zvieranie citim aj v krku. Nemam ziadne zdravotne problemy, minuly rok v ramci preventivky som bola na rtg pluc, ekg mi robili cca 2 roky dozadu, vsetko bolo ok. Citala som, ze to moze byt psychicke, ale ja v poslednom case nic vazne neprezivam… ma niekto takyto problem a ak ano, prisli ste na to, co to sposobuje?
Ahoj, ja som sa budil zo spánku pre búšenie srdca, musel som vstať s posteľe a predychat. No ale strašne silné búšenie pocit na odpadnutie a nemožnosť dýchať. A viete kde bol problém? Šiel som na psychiatrické vyšetrenie kde mi nasadili Escitolopram a od v tedy spim bez búšenia.
mozno mas arytmiu srdcoveho svalu, alebo uzkost
Uzkostliva som odmalicka veru. Zeby az teraz sa mi to zacalo aj takto prejavovat?
tetania, uzkost. Je to potlacovanym a nahromadenim stresového hormonu v mozgu. Ked lahnes, telo sa zrazu uvoľní a dava priechod tomu co si pocas dna potlacala. Daj si spraviť testy na tetaniu a doplnaj magnezko.
@barborachors dakujem
Mozes mat nedostatok mineralov. Busenie moze byt dovodom miliom malickosti, od malo vody, viac stresu (vacsinou ked to stresove obdobie uz odozneje), malo spanku, sladke, cukor, alebo ak ma niekto intolerancie, napr HIT, alebo ine. Taktiez chrbtica, psychika, atd atd. Malo vitaminov, slaba strava atd. Pri strese alebo tazsom obdobi organizmus mina vela horcika, pretp sa osporuca brat denne magnezium. Nie je mozne z krvi zistit dostatok magnezia, lebo aj keby krvny test ukazal ok, tak stale nevie, ci je ho dost na bunkovej urovni. Preto moj kardiolog tvrdi, aby som si ho davala stale a pokojne aj vo vyssich davkach. Ty mozes mat aj nezavaznu arytmiu, mame ju inak skoro vsetci, niekto 100 krat za den a ani to nepociti, niekto aj viac a niektori to citia, zlaknu sa atd. Vola sa to extra systola. Kazdy den prechadzka vonku, pravidelny pohyb ale aj taky riadny, kde srdce vypumpujes je velmi potrebny. A tak 😁. Snad som to nejako rozumne zhrnula 😁
@liv1 dakujem krasne, na to doplnanie mineralov a najma magnezia si musim dat pozor, zanedbavam to
Niet zac. Opravujem sa, nie vsetci maju arytmiu, ale vela ludi ma extra systoly.. ktore ani nevnimaju, ini ano
ja. neprišla som na to. u mňa možno nejaký prechod už alebo čo, ktovie. väčšinou mi pomôže zmena polohy. častokrát sa mi to stane, keď si ľahnem najedená, ale stalo sa mi to už aj s prázdnym žalúdkom, tak asi to nesúvisí. a môže to byť aj psychika, niečo, na čo podvedome myslíš, hoci vedome si to nepripustíš alebo to nevnímaš.