Pocit ako keby sa mi zastavilo srdce

10. okt 2024

Dobrý večer prajem
Dosť casto sa mi stáva ze pri sedení mam pocit ako keby sa mi zastavilo na sekundy srdce hneď ma zaleje veľké teplo môže to byť zo psychického problému alebo co si otom myslíte

martinmmartin
10. okt 2024

my si o tom myslime ze to chod porozpravat lekarovi

dzulli1980
10. okt 2024

No v prvom rade by som riešila kardiológa, ak to bude OK až potom by som riešila psychiku.

autor
10. okt 2024

@martinmmartin robili mi 3 týždne do zadu EKG bolo všetko v poriadku a hneď keď sa mi to stane cítim ako ma tlači aj v krku

autor
10. okt 2024

@dzulli1980 ku kardiologovi ma neposielaju lebo EKG je v poriadku

hopsas
10. okt 2024

Koľko.mas rokov? Ako.prvu vec nazad minerály železo magnézium vitamín d a sleduj to ďalej.pozeram že si prípad ako ja, mňa tiež posielali za kardiológom a urobili by zo mňa kardiaka našťastie som zistila že stačilo nasadiť minerály, ktoré som strácala dvojfazovym tréningom. Doktorom to nedošlo. A nemusí to byť vôbec psychika.

dzulli1980
10. okt 2024

To, že EKG je v poriadku neznamená, že nemôže byť choré srdce, ECHO treba urobiť ... z vlastnej skúsenosti píšem.

autor
10. okt 2024

@hopsas ahoj beriem AD sertralin a mam aj anemiu vážne neviem už co robiť bojím sa veľmi keď to príde tak začnem plakať a stresovať co ak mam infarkt

hopsas
10. okt 2024

Autorka aj ja som mala anémiou a tiež to.prispelo k problémom so srdcom. Po nasadení železa a ďalších minerálov to zmizlo. Následok anemie môžu byť aj arytmie.

hopsas
10. okt 2024

Ak ti môžem poradiť - skús dobre vstrebatelne magnézium ( ja mám od verry z Česka) plus v lekárni ti dajú najsilnejšie železo ja som brala actiferin Forte alebo tak nejako plus ten vitamín d. Môžeš požiadať nech ťa pošlú na rozbor z krvi aby si videla stav svojich minerálov a podľa toho sa uvidí. Ale mne tieto vitamíny zabrali do týždňa. A to som prišla od doktora s kabelkou plnou liekov na srdce.

autor
10. okt 2024

@hopsas beriem železo ale nie od lekára lebo mi robili veľmi zle tak mam z lekárne železo neviem vážne co už robiť bojím sa mam panicku poruchu je to strach zo smrti neviem ako stým skončiť
Mam tak ze pri nádychu ma sem tam aj pichne pri srdci
Ktomu sa pridá hruď dychanie úplne všetko do kopy
Aj ty si mala také tlaky do srdca mama vraví ze to môže but aj s chrbta

emasss111
10. okt 2024

Tvoj popis mi celkom sedí na extrasystoly.... väčšinou sú neškodné vraj, ale tak človek nikdy nevie...ja ich mávam najviac takto na jeseň....treba to spomenúť lekárovi 👍

hopsas
10. okt 2024

Autorka presne ako.opisuje všetko aj u mňa a je fakt že časť z toho mohla byť aj z chrbtice to mi potvrdili doktori a aj mám skoliozu trošku tak to dáva zmysel

autor
10. okt 2024

@hopsas och bože môj dúfam ze je to z chrbta veľmi sa bojím sa ze mam niečo vážne😭

mia2906
10. okt 2024

Ja riešim niečo podobné, mne srdce akoby ,,preskakuje,, resp tak nepravidelne bije , od leta a dosť často, stres to zhoršuje. EKG a krvný rozbor ok... Tak neviem .. snáď ma neklepne 😁

autor
10. okt 2024

@mia2906 určite bude všetko v poriadku❤❤❤

hopsas
10. okt 2024

Autorka nemaj strach z toho čo opisujes všetko úplne sedí aj na mňa. A ja som si tiež najprv myslela že idem dostať infarkt a napokon to vyliečilo pár vitamínov. Pozri ak chces mať úplnú istotu žiadaj si to echo ako ti radia baby a choď na ten rozbor mineralov z krvi. A ešte si nepovedala koľko.mas.rokov. lebo môže to byť aj nástup.perimenopauzy.

radulkova
10. okt 2024

su to extrasystoly. keď mi to začalo mala som extrémny strach že zomieram, prešla som všetky vyšetrenia, nejedla som zo stresu., len sa nedostante do tejto fázy 🙏 extrasystoly sú v 90% prípadoch neškodne. sú zo stresu, oslabeného bludiveho nervu, môže to byt histaminova, malo minerálov, atď... už ich mám teraz máličko a keď aj, vobec si ich nevšímam, zvykla som si. a hlavne odkedy som sa prestala báť, tak sú úplne slabé. držím palce ❤️

autor
10. okt 2024

@hopsas ďakujem za tieto slová vedia ma veľmi upokojiť
28 rokov mam

autor
10. okt 2024

@radulkova ja dostávam panicke ataky možno že to je stoho neviem ale určite tieto vaše slová ma vedia veľmi upokojiť ❤❤❤

radulkova
10. okt 2024

určite je to z toho. máte podráždený nervový systém, a oslabený bludivy nerv. bludivy nerv je zodpovedný aj za srdce, preto vám preskakuje. pozrite si aj nejaké techniky na posilnenie bludiveho nervu/upokojenie nervového systému :

liv1
10. okt 2024

Autorka aj
@mia2906 .
Pravdepodobne mate extrasystolu. To nic nie je mava ich vela ludi je to nezavazne. Ja som pri tom strasne stresovala, az som mala uzkosti a panicke zachvaty z toho. Som myslela ze idem mat infarkt atd atd.) Takze klud, pre istotu sa objednat ku kardiologovi, alebo si vypytaj ekg holter na cely den, aj sukromne sa to da objednat. A ako uz dievcata pisu, tak hlavne magnezium atd., a zivot vramci moznosti bez stresov, dostatok spanku a poriadny denny pohyb. Nech srdce vie kedy ma bit viac a kedy ma byt v klude. No a samozrejme, ze tie extrasystoly ktore citime (autorka ani nevies ako ti rozumiem poznam ten pocit strachu ale neboj sa), tak tie mozu byt aj z criev - jedla aj z chrbtice.. Aj zdravsia strava je dolezita. Je mozne inak, ze je to aj psychickeho charakteru, potom by ti na kratsie obdobie zabrali lieky na ukludnenie. To je to co najviac potrebujes. Relax, pohyb a mineraly. A bude dobre, uvidis.

radulkova
11. okt 2024

@liv1 ano presne, môže to byt aj z chrbtice. ak máte cvaknute nervy v chrbte ktoré ústia do srdca, tak srdiečko začne takto bláznivo biť

autor
11. okt 2024

@liv1 jeeej ďakujem veľmi pekne tak pekne ma ukludnili tvoje slova❤❤

autor
11. okt 2024

@radulkova áno boli ma chrbát keď to začína začne ma strašne boliet chrbát aj ramena hrudník hlava strašne
Stale sa mi to stava každý deň len večer v ten istý čas okolo 7 hodine a chvála ráno sa zobudím je to lepšie ako večer ale trvá to aj do 11 večera

princkrason
11. okt 2024

mas teda palpitacie a tam je strasne vela moznosti, mozes maj aj pociatocnu fibrilaciu predsieni a to uz nie je sranda...

stanulienkat
11. okt 2024

@dzulli1980 neposielaj každého na kardiológiu. To by kardiológovia nemali čo ine robiť. Toto je od chrbtice, alebo psychického rázu. Na kardiológii bola, tam ma všetko v poriadku. Nezaťažuj prosím ťa aj ty svojimi radami lekárov.

vevebono
11. okt 2024

Mne to robí psychika, ale aj štítna žľaza. Smer lekár a budeš vedieť presne

liv1
11. okt 2024

@stanulienkat nebola u kardiologa

lenkakamen
11. okt 2024

Psychika...

stanulienkat
11. okt 2024

@liv1 EKG mala v poriadku a keď má tieto stavy, tak ju tlačí vzadu na krku . To sú úzkostné stavy a panické ataky. Tak ako u 95 % ľudí sú tieto príznaky psychického rázu.