Počas prechádzky mi prišlo zle, mal som sťažené dýchanie a zlý tlak

1. dec 2023

Bol som sa prejst, zrazu mi prislo zle, zacal som pokasliavat, mierny tlak na hrudu stazene dychanie..Tlak mam 140/100 tep 100..Neviem co mam robit chyta ma panika..

macilaci
1. dec 2023

Daj si magnezium, vylož nohy a kľud. 🍿

autor
1. dec 2023

@macilaci Dakujem, dal som si Xanax polovicu z 0.25 prvy krat bal som sa toho lieku ale teraz som skusil ci je to zo psychiky ak prejde alebo nie, magnezium som si daval aj cez den aj pijem cely den magneziu.

majamat
1. dec 2023

fyzicka namaha zvysuje tlak aj pulz.
po chvilke kludu by sa mal stabilizovat, no ak je fyzicka namaha vyssia, moze to trvat nez sa da do kludu, telo je take akoby nastartovane.

a teda je uplne normalne ze sa fyzickou zatazou toto zvysuje, dokonca aj psychicka zataz tlak zvysuje.

autor
1. dec 2023

@majamat len ja som mal zvyseny tlak stale ronaky hodinu vkuse a aj ta bolest na hrudi a tazke dychanie, ale je mozne ze to bolo z chrbtici

majamat
1. dec 2023

ak je clovek rozbehnuty, cely organizmus funguje v inom rezime. napr aj ked mas dlhsie obdobie vyssiej fyzickej taktivity, telo sa na toto prestavi a funguje inak,a ko v obdobi s nizkou aktivitou.
niekedy ani hodina nestaci. a teda tlak treba merat v klude.

vahcaac
1. dec 2023

Koľko máš rokov ?

majamat
1. dec 2023

a teda stres/uzkost moze sposobit tiez zvyseie tlaku.
a na hrudniku moze boliet veru aj od chrbtice.

vahcaac
1. dec 2023

@majamat môže to byť veľa veci, vážnych aj menej vaznych. Pri takýchto symptomoch je ale lekár namieste 🙂 aj pohotovosť.

autor
1. dec 2023
majamat
1. dec 2023

@vahcaac vzdy to moze byt aj nieco vaznejsie, ale v prvom rade treba vediet a zhodnotit svoj stav, poznat svoje telo a psychicku.
toto by si mal vediet zhodnotit kazdy dospely. no mam pocit, ze akosi tuto schopnost vacsina ludstva straca. pise na net a prva rada je chod k dr. teraz pisem trochu vseobecne, lebo niekedy sa mi zastavuje rozum, pri akych tazkostiach na MK posielaju k dr.
ak je tu moznost, ze je to len nieco menej vazne, tak je dobre skusit urobit nejake opatrenia, tkore si clovek moze urobit aj sam.

napr, dat sa do kludu, oddychnut si, kludne aj pospat, ak pomoze Laxaurin tak aj to je moznost. preco ma taky liek doma? asi preto, ez mava stavy, ktore mozu aj jeho momentlany stav sposobovat. ved Lexaurin nie ej volne predajny. cize tu uz mame naznak uzkosti.
priznava, ez by to mohla byt chrbtica. preco? asi to tak citi, pripadne uz take probelmy boli. moze sa skusit liek od bolesti,c i sa to nezlepsi. pri chrbtici moze byt hrudnik naozaj citlivy, ci uz bolest, alebo take akoby zvieranie,a koby mu nieco sedelo na hrudniku a preto prichadza aj pocit zhorseneho dychania-. a samozrejme fyzicka namaha toto mohla spustit.
samozrejme je dobre toto vsetko doplnit aj magnezkom. pomoze na stabilizaciu tlaku, psychiky a aj uvplnenie svastva, cize pri vsetkych tachto problemoch je to fajn doplnok na uzivanie.
priznava pokasliavanie, co moze byt aj naznak zacinajucej infekcie, vtedy je organizmus menej odolny aj voci zatazi a tazsie ju znasa. toto ukaze cas.

a ten zvysena tlak? nie je az tak extremne vysoky, s kazdym zvysenym tlakom sa hned nemusi utekat na pohotovost. kamoska akurat sledovala jeden vebinar. presne tam to bolo popisovane. co robit - merat toalk po 5mi v klude, no povedala yb som, ez aj 10min by bolo treba, pocas toho ani neropravat, ani nevstat pre tlakomer. treba ratat aj s tym, ze dogi tlakomery nie su presne. velakrat nameraju uplne zle.
merat tlak 2x denne a to 3-7dni a zapisovat potom predlozit dr.

ak by sa jednalo o vazne ochrórenie srdca - akutny stav, bol by v stave dychovej tiesne a nepise na MK a tiez by sa tam vyskytla aj cyanoza. navyse by tam zrejme bol nejaky postup tazkosti.

ak sa teda skusia takto opatrenia a stav sa zhorsi tak to uz je na pohotovost, lebo uz sam si pomoct nevie.

neviem ci nieco vidno na foto, to je z toho webinaru, je tam o tom, co som popisala vyssie.

vahcaac
2. dec 2023

Si mladý. Asi to bude najskôr tá chrbtica, alebo psychika 🙂 Spomni to obvodnému.

stanulienkat
2. dec 2023

Je to psychika, je to náš starý známy, ktorý stále odmieta psychiatrickú liečbu. Už si uvedom, že ak si zoberieš raz za čas Xanax, to nepomôže. Ty potrebuješ neustálu dennodennú liečbu, aby si bol v pohode. Tak sa tomu už konečne nebrán a začni sa liečiť. Veľmi si uľahčís život.

majamat
2. dec 2023

@stanulienkat no veru, opakovane prispevky od mladych muzov a jak cez kppirak, akoby to pisal jeden clovek. dokonca z viaceryhc nickov.

luccija
2. dec 2023

Dať si polku z 0,25 xanaxu je nič.Normalne si daj aj večer a zajtra aspoň 2,3 x nech sa ukludnis

pink_lady
2. dec 2023

A to si si na prwchadzke meral tlak?

autor
2. dec 2023

@pink_lady ked som prisiel domov som si hned odmeral lebo mi nebolo dobre

autor
2. dec 2023

@stanulienkat ja sa bojim AD..a tiez mi napadlo ci to neni z chrbtice a tym padom by som zbytocne bral lieky.A bojim sa ze sa ich potom nezbavim a stavy po budu horsie..Vcera som si dal Xanax prvy krat v zivote, cize si ma s niekym mylite..Ano viem su tu viac podobnych tem ale ja som tu pridal prispevok po dlhom case.

stanulienkat
2. dec 2023

U teba zrejme o chrbticu nejde. Nerozumiem, preco sa AD a inych liekov bojis. Beru ich miliony ludi na celom svete. A pomahaju. Zbytocne sa ti stav zhorsuje a zbytocne sa trapis.

autor
2. dec 2023

@stanulienkat lebo ja by som nemal uzkosti ani tie stavy ak by som nemal tlaky v hlave, mravencenie po tele, navaly tepla, tlak, tlak na hrudi, nervozita a nepokoj..keby som to nemal nemam dovod mat uzkost, ale z tych stavov mam uzkosti potom a ataky lebo sa zlaknem

pink_lady
2. dec 2023

Chlapce ty si chodiaca uzkostna porucha, ked nechces lieky, sup k dobremu terapeutovi

majamat
2. dec 2023

casto taketo psychosomaticke prejavy prichadzaju ako kompenzacia psychickeho stavu. pokial sa to nedostane do urciteho stadia, psychicke prejavy nemusia byt vyrazne.
navyse tovja reakcia na to je neprimerana, co uz naznacuje psycicky problem.

stanulienkat
2. dec 2023

Je to presne naopak-máš mravenčenie, tlak na hrudi, navaly tepla, bolesti hlavy a tŕpnutie kvôli tomu, že máš úzkosti. Nie naopak. Keby si sa liečil, tak nemás žiadne tŕpnutie ani bolesti...

autor
2. dec 2023

@stanulienkat a prirodnou cestou to nepojde uz asi co?

stanulienkat
2. dec 2023

Nie. Veľa ľudí nechce do seba pchať takzvanú chémiu, len si neuvedomujú, že tí ľudia zhoršujú svoj stav. Neboj sa a nebráň sa liekom. Poznám veľa ľudí, ktorým tie lieky pomohli. Ale nezľakni sa, ak ti nesadnú hneď prvé. Lieky sú na to, aby nám pomáhali. A nevšímaj si hlúpych ľudí, ktorí hovoria o farmabiznise. Nenadarmo sa hovorí, že keď trpí duša, trpí celé telo.

autor
3. dec 2023

@stanulienkat No dobre skusim teda zacat brat lebo vzdy som si hovoril ze to dam nejako bez liekov ale uz to trva dlho a zmena k lepsiemu nebola, sem tam mam den ze mi je fajn ale vacsinou uz su tie zle dni.Snad mi to pomoze

majamat
3. dec 2023

dobre rozhodnutie. taketoleiky sa daju brat naozaj dlhodobo, su urcene na dlhodobe uzivanie.
no stretavam sa aj s tym, ze ak ma clovek nejake tazke obdobie, zacne ich uzivat,a le acasom ich vysadi.
mozno by bolo dobre doplnit nejaku psychoterapiu, ktora by teoreticky mohla pomoc k tomu, ze casom by sa mohli vysadit.

stanulienkat
3. dec 2023

Maj na zreteli, ze tieto lieky zacinaju ucinkovat az po cca 2 tyzdnoch.