Pobyt v nemocniciach - záznamy

amajlik
24. aug 2023

Dobrý deň prajem. Pred 11.r. som bola hospitalizovaná na psychiatrickej ambulancii pre depresie. Teraz by som mala byť zasa hospitalizovaná ak sama chcem no otázka je, či bude všetko v zázname a zistí sa že som tam už raz bola hospitalizovaná, lebo prešlo už 10r. a záznamy ževraj už neposkytujú po 10. rokoch
Pýtam sa preto, lebo mám novú psychiatričku a tá nevie že som bolo na psychiatrii pred 11r. Zatajila som jej to....tak preto.
Vďaka za každé info 👍

kacena4
24. aug 2023

aký dovod mas tajit svoj zdravotný stav?? nechapem takýchto ludi, akurat si môžeš uskodit.za mna zaznam v poistovni je urcite nakolko to financovali

jaskolka
24. aug 2023

@amajlik a aký má význam tajiť to pred psychiatrickou? Ved práve ona by to mala vedieť..
Záznam síce nemusí už byť v papierovej forme, ale niekde existuje aj to, ze sa celá agenda nahadzuje do počítača. Aspoň u nás sme tak mali, ze síce papierové karty už neboli, ale keď som si nahodila meno, alebo rodné číslo, tak mi vyhodilo aj staršie záznamy.

amajlik
autor
24. aug 2023

@kacena4 lebo som to vôbec neriešila akosi a k inej lekárke som prešla asi 4 roky po hospitalizácii a ani ma nenapadlo to spomenúť a ona sa má nepýtala tak preto...a až teraz prišlo na to. A pýtam sa či nevie niekto či je to pravda o tom či keby som prišla do menocnice či tam bude záznam...to je všetko

miamia04
24. aug 2023

@amajlik podľa mňa pokiaľ žiješ, tak ten záznam tam bude.

jaskolka
24. aug 2023

@amajlik tak keď to bolo v roku 2012,tak vtedy už bežne boli počítače, čiže podľa mňa ten záznam tam je. Papierovo karta už nemusí existovať, ale elektronicka forma ano
Čisto príklad, ja som odišla z rodného mesta pred 20 rokmi, a pred nejakým časom sme tam prišli na návštevu, mala som úraz, tak sme šli na pohotovost. Keď zadala sestrička moje rodne číslo, vyhodilo jej moje údaje spred 25 rokov, keď som tam bola ošetrená naposledy.
Takže áno, záznamy ktoré boli raz za evidované v počítači, tam sú (pokiaľ by ne. vymenili úplne celý systém a program)

viestta
24. aug 2023

@amajlik zaznamy bud v archive, je otazka ci to niekto bude hladat. Vsak povedz, ze si bola hospitalizovana a s akou diagnozou. Nema zmysel zatajovat svoj zdravotny stav pred lekarom.

marianarem
24. aug 2023

@amajlik Vobec si s tym nerob starosti, psychiatricka ak to aj zisti, tak nebude z toho robit nejaku vedu a ani nikto v nemocnici. Byt viackrat hospitalizovany nie je nic nevidane a pre psychiatra uz vobec nie. A tiez ze pacient nieco nespomenie je podla mna caste.

luccija
24. aug 2023

@amajlik práve k psychiatrovi by si mala mať najväčšiu dôveru, keď chces, aby Ti pomohla
V podstate je to jedno prijímajúci lekár sa Ta bude pýtať v liečebni a tam povieš pravdu.Podla mňa záznam bude v PC.

deti95060810
24. aug 2023

ak v tej istej nemocnici budeš hosp. tak tam záznam bude...
ak to bude iná nemocnica - tam záznam mať nebudú...

michaela329
24. aug 2023

@amajlik v bežnej karte záznam nie je, no v nemocnici, kde si bola hospitalizovaná a u predchádzajúcej Dr. zaznam je. Ony sa nevymazavaju, to nie je trestný register, ze sa to "premlci". Súčasnej Dr. určite povedz, že už si hospitalizovana bola. Ide predsa o čo najlepšiu liečbu a so psychiatrom by ste mali mať dôverný vzťah.

amajlik
autor
24. aug 2023

@jaskolka díky

amajlik
autor
24. aug 2023

@deti95060810 no aj nad tým rozmýšľam lebo si môžem vybrať kde ísť...ale díky

amajlik
autor
24. aug 2023

@kacena4 žiadny, ale akosi nebol dôvod to spomínať, menila som lekára a nepýtala sa nič také tak sa zabudlo na to a až teraz sa má pýtala či nechcem ísť...no a ja som jej nechtiac zatajila nemocnicu...asi tak

lenocka12370
8. sep 2024

amajlik moja psychiatrická stále splieta Bojnice .ale ja tam nechcem ísť. Ešte stále si môžem vybrať liecebnu podľa seba?

amajlik
autor
13. sep 2024

@lenocka12370 toto neviem, aj mňa by to zaujímalo

bosorkabb
13. sep 2024

Áno je záznam. Mala som hospitalizáciu a na centrálnom prijme im vyhodilo aj záznam o inej hospitalizácii vrátane všetkeho čo robili. Rozdiel 15 rokov. A hneď sa pýtali.