Ahojte....potrebujem trosku pokecat...mali ste niektora problemy s hormonami?hovori niekomu stav PredMenstruacny sydrom?mozu byt koli tomu stavy uzkosti ,,,depresie ,,,,migreni ,,,bolesti svalov,,, klbov?ano viem google som pozrela citala vela otom...ja by som rada vedela ci to niekto zazil a mal podobne priznaky ...Dakujem
to budem muset aj ja ....
poprsím a máte kočky tieto problémy len pred menzesom ? hlavne tie migreny tá hlava....ja aj počas ovul . aspoň sa mi zdá , čo to je problém hormony veď mám iba 42 rokv či nejaký žeby prechod ? dík za radu čo Vám zaberá ...riešite to nejako ...
@natalym no priznám sa som z toho hotová, mávam bolesti hlavy deň pre menzesu ako by sa mi tým spúšťal alebo aj po ...a už som to mala aj počas ovuláciie, únava depresia, úskosť potenie a aj táké búšenie a niekedy neviem aj také dýchavičnosť. bola som u mojej obvodnej tá že srdce o.k. predtým som mala predoperačné bola som na internom , ale poslala ma na endokrinologiu a tam mi zobrali krv aj na štítnu aj na hormony o týždeň mám výsledky som zvedavá. ako si ty na tom...
Zdravím, prídam sa i ja, práve som to napísala do svojho "statusu", krámy prišli o 5 dní skôr, ešte mi takto skoro neprišli, tak 1-2 áno, ale toto ešte nie.. a tiež mám už 40+ ... u mňa to zrejme bude zmenou prostredia - a dokonca ani PMS som nebadala, žiadna nervozita, žiadne obžerstvo, iba také nepríjemné pocity "tam dole", inak nič... a migrény - čojaviem, niečo sa tam "hore" 😀 deje.. a tiež pred krámami(y)... iba občas a ktovie, čím to je - PMS, vek? tak dajte rady, ako s tým zatočiť.
tie akoby migrény či čo, tiež asi iba v poslednej dobe, čojaviem, tak po 40+ ..
ženušky ja mam 30 a PMSvždy 1tt pred mam depky,nervozna,hladná,nevraživá,...nieje to vekom nemajte obavu.
@bocianka123 takže nie som sama...vidím že super téma
@tanika asi každa druha žena topodla mna ma.
kto vie ako su natom muži,ked kramy nemaju.
@zdenkakarolina Asi podobne, lebo my sa vtedy s mužom vraždíme. 😀
@tanika náhodou, konečne nejaká "normálna" téma mimo tehu, snaženia, rodinných záležitostí a pod. Konečne niečo "Iba naše" 😀 ... a práve som sa chcela opýtať, či existuje aj nejaké skupina ohľadne iba ženských hormonov, záležitostí, ale nie vyslovene tehu a snaženia ale tak všeobecne .... neviem o takej, viete?
@bocianka123 a je taká skupina, konečne niečo pre mňa teda nie že by som to nazvala prechod 😀 tie moje stavy 😝 ale akosi som si neuvedomovala že stárnem 😒 vek neoklameme...hoci si tak ale vôbec nepripadám 😀 😀 😀 😀 ale jedno viem že akosi po tej 40+ je to iné hlavne troška zdravotné prblémy začali..postupne.... predtým nič ani lekárov som nepoznala 😎
@tanika áno, a aká to je skupina? verejná?
mna by zaujimalo ci ma niekto pocas menzesu problemy s krizami a vystrelovanim bolestou do stehna ...proste mne uz druhy mesiac za sebou je brut zle....celu pravu stranu mam vtedy ''chytenu'' proste nefungujem tak ako mam ...a to nehovorim o migrenach uzskosti az depresie ....tiez busenie dychcavost celkovo zly pocit bolesti klbov ...vysetrovali ma ...srdce tlak ok...dokonca somm absolvovala CT hlavy ci tam nieco nemam upchate koli tomu ze prava strana mi nefungovala tak ako mala ....vsetko vyslo negativne .....verdikt bol jednostrnna migrena sposobena menstruaciou....teraz uz mam 2 dni po menzese a pomaly mi tie stavy odchadzaju ....neberiem antikoncepciu ....neviem ako si mam pomoct ...normalne sa bojim buduceho mesiaca ....
@monita662 no ja všetko ako ty len mi to z tých križov nevystreluje do stehna to nemám . inak migrena jednostraná vpravo nad okom okolo oka v strede medzi očami, búšenie, dychavičnosť.... dokonca som pochodila všetko aj Ct aj magnetickú hlavy, RNG krčnej a uvidím či ma nepošle na MG krčnej... len mi našli zhrubnutie sliznice v dutinách dokonca som sa dala nahovoriť na operáciu dutín že to je ten problém a bude konečne dobre.... ale prd ....nakoniec aj tak to mám stále a teda hlavne pred Menz. alebo po...alebo keď je ovulka. no a ešte sa mi zdá ako príde prudká zmena počasia. uvidím čo povie endokrin. a keď tak ešte sa vypýtam na tú kardiolgiu...a ja už neviem čo to môže byť. a takiež anti neberiem. som z týchto stavov zúfalá...a ozaj zabudla som tiež vidím že sa to týka pravej strany a mám ešte vtedy také zlé prekrvenie v rukách citím mravčenie ....čo vy na to je to normálne...
@tanika no aspon niekto kto ma bohuzial skoro rovnake problemy ....uz som si zacinala myslet ze si to len namyslam ...bo toto mam len 2 mesiac predtym vobec bo som mala vnutromaternicove teliesko ....co sa tyka toho mravcenia ani ztoho nemaj obavy ,,,,mne cela prava strana mravci aj prava strana tvare aj ruka a hlavne noha od stehna dole po lytko.....preto som bola aj na CT hlavy koli trpnutiu-mravceniu ....teraz hovorim je 3 den po a uz pomaly sa citim uplne normalne ....idem akurat k doktorke predpisat si antibaby alebo poradit sa snou ako zabojovat proti takymto stavom .....mala som to len 2 krat no nebola som si ista ci je to koli menzesu ....ale teraz uz viem na 100%....ale tiez si dam vysetrit krv hormony stitnu proste vsetko ....mam len 26....nikdy ma nenapadol PMS a ze v takom veku ma to moze az natolko chytit...... ☹ ☹ ☹
Ja som zvykla byť zúrivá ako nervózna ale tak jeden deň z tych dní pred MS. Ináč nič také.
Začínajú padať hormóny to je normálne.
Jasné aj kríže bolia A samozrejme som zúrivá z muža to je jasné
Treba to poriešiť u lekára, veď sú na to prostriedky. Aj ja som sa chystala, lebo to bolo neúnosné, normálne samovražda istá. Akosi ma to prešlo teraz.
@monita662 Ja mavam strasny PMS - ale hlavne fyzicke bolesti, presne viem ked mi zacne ovulacia, lebo to je taka neskutocna bolest, ze ma boli kazdy krok, a bez prasku od bolesti by som nedokazala fungovat. Prsia jak po plastike, s tym, ze ma boli mat podprsenku. Tento mesiac ako bonus este aj ovulacne krvacanie/spinenie od 14.dna az do menstruacie...plus byvam aj strasne lutostiva a vsetko sa ma hned dotkne. Cize polku mesiaca je radost so mnou zit 😅
jasne budem to riesit ...doteraz to bolo v pohode lebo som to nemala ...ale uz 2 mesiac som to zazila ...a tento mesiac bol hrozny...naozaj som si myslela ze skoncim pod zemou ...nikdy by som neverila co to moze spravit s clovekom ....tyzden pred MS a cely tyzden ako som mala MS som bola nepouzitelna ....a moj chudak muz ....nobelovu cenu preneho prisaham....iny by ma kopol niekam.....
Áno. Ja keď mám PMS tak pácham samovraždu. Nie vždy, ale, neviem od čoho to závisí.