Pobolieva ma hlava a hrdlo a rozmýšľam nad PCR testovaním

9. nov 2021

Ahojte, trošku ma pobolieva hlava a hrdlo, tak premýšľam, či je vhodné ísť sa dať otestovať na PCR (úprimne by sa mi hodilo, keby bol pozitívny, aby som bola prekonaná aspoň na toho pol roka 😄). Stačí vypísať ten formulár na korona gov, dať tam príznaky, odoslať a budem to mať zadarmo? Mám panický strach, že mi tam bude treba nejaký papier od doktora, že má treba otestovať a dajú mi platiť tých 60€ či koľko 😂 Ďakujem za pomoc.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. nov 2021

@cocolino234 ďakujem, tak mňa reálne bolí hlava, trochu hrdlo, som zahlienená, cítim sa úplne na 💩🤦 radšej by som si bola istá, že som v pohode aj kvôli rodine.

somtunovaa
9. nov 2021

Áno, stačí ti vypísať zopár príznakov a objednajú ťa zadarmo, nikto nebude riešiť či máš reálne tie príznaky. Len vieš že musíš byť v karanténe od objednania do výsledkov.

autor
9. nov 2021

@somtunovaa práveže som na nete našla, že karanténa až po pozitívnom výsledku. Tak ja už neviem, vždy, ohľadom korony niečo hľadám, sa akurát tak vytočím, že nikde nenájdem relevantné info, alebo pre istotu protichodné 👌

macilaci
9. nov 2021

Nie karantena ti začne odo dňa registrácie. Plus mínus na 5-7den ťa dajú na test.

autor
9. nov 2021

Tak potom to padá, absolútne si nemôžem dovoliť byť týždeň v karanténe 🤦

dada337
9. nov 2021

A keby si pozitívna a roznasas chorobu, to by ti nevadilo? Ach jaj 🤦🤦🤦

martina1201
9. nov 2021

Prepáč ale trošku od veci názor.na jednej strane sa bojíš či nemáš koronu a chces ísť na test, na druhej strane si nemôžeš dovoliť ostať v karanténe. A ak máš covid tak to je v poriadku že ho budeš šíriť ďalej? Lebo karanténa nevyhovuje..... A potom sa divime že je toľko nakazených 🤦

brezza
9. nov 2021

@macilaci s priznakmi ide na test hned. V mojej rodine rovno na dalsi den dali terminy. Keby bola v kontakte s pozivnym davaju najskor 5 den od kontaktu.

cairka
9. nov 2021

Ja som včera objednávala 2 členov rodiny kvôli príznakom a už máme aj po teste. Teraz už len počkať na výsledok, nech mi konečne dá doktorka lieky....

habibim
9. nov 2021

@brezza ak sa smiem spýtať, ak sa s príznakmi objednáš a dajú ti termín hneď a ti vyjde test negatívny, tak ani do karanteny neides? Možno hlúpa otázka, ale už som aj ja magor z tých všetkých registrovaní

brezza
9. nov 2021

@habibim v karantene si do obdrzania vysledku testu. Ak si negativna karantena konci.

niky21
9. nov 2021

Pokiaľ máš iba príznaky, objednajú ťa na druhý deň (karanténa je povinná iba pri kontakte s pozitívnou osobou a tam je 5 dní čakanie na test, aby to malo reálny výsledok) odporúčam ako príznak dat kašeľ, hneď dostaneš termín na 2 deň 😉 teda ak bude voľný 😄 info mam priamo z nzci, či ako sa to volá, riešila som oboje 😉