Po zápale močových ciest

20. jún 2022

Ahojte, prosim vas tie co mavate castejsie zapaly mocovych ciest, tiez sa vam stava ze po dolieceni stale citite problem aj ked vysledky su uz dobre? Ja som po dvoch zapaloch hned za sebou a uz je to cca mesiac a stale mam casto nutkanie na mocenie a obcas aj mierne palenie.

pukina
20. jún 2022

ahoj, ak to pocitujes, tak preliecena nie si. Dodrzujes pitny rezim? Ak malo pijes, vtedy mozes znova pocitovat tazkosti, u mna sa to takto prejavuje.

autor
20. jún 2022

@pukina snazim sa pit co najviac, aj ked priznavam ze su dni kedy to nedodrzim…podla vysledkov z mocu som zdrava, len obcas stale citim ze to nie je dobre…ty ked menej pijes tak to citis len vtedy alebo ako sa ti to prejavuje?

pukina
20. jún 2022

a moc ti kontrolovali iba podla papierika alebo ho posielali aj na kultivaciu? lebo tie papieriky v ambulancii su na dve veci, ked mas opakovane zapaly.. ked menej pijem, tak po par hodinach na wecku ide len par kvapiek mocu, smrdi amoniakom a mna to reze. Vtedy mi staci vypit co najviac vody, dodrziavat pitny rezim a tie bakterie, ktore sa mi v mechuri nahromazdia, sa postupne vyplavia.

autor
20. jún 2022

@pukina praveze na kultivaciu posielali a bolo to ok …ale asi si ho dam znovu skontrolovat, len to je to, ze to nie je velka bolest ani palenie, je to take slabsie…ale aj to obmedzuje a chcela by som sa toho zbavit

meminka
20. jún 2022

Ja by som si dala urobiť testy na gynekológii na ureaplazmy a mykoplazmy. Tieto baktérie spôsobujú časté zápaly močových ciest.

andreaak05
20. jún 2022

Ahoj, ja mam tiez taky problem. Dojem atb a vobec sa necitim zdravo. Dokonca este pocas brania atb ma chytil zapal. Davala si si pocas liecby vaginalne probiotika?

andreaak05
20. jún 2022

@meminka ano, mne tiez nasli tieto bakterie a z toho boli tie problemy s mocakom.

autor
20. jún 2022

@meminka
@andreaak05
ano aj toto mam za sebou, nasli rovnaku bakteriu ako v moci a tiez je to vyliecene

autor
20. jún 2022

@andreaak05 ano aj vaginalne aj klasicke…tak uz neviem ako to doliecit uplne

meminka
20. jún 2022

vraj tieto baktérie sa nikdy nevyliečia úplne, len sa utlmia (akoby zaspia) a keď má človek oslabenú imunitu, tak sa mu znova vrátia :( preto mne lekár (gynekolog) neodporúčal liečbu, lebo vraj liečba mi ešte viac nabúra imunitu a problémy sa môžu len zhoršiť...je to veľmi diskutovaná a diskutabilná vec, sto ľudí, sto názorov...

meminka
20. jún 2022

možno by pomohla dlhodobá liečba Urovaxonom

autor
20. jún 2022

@meminka no parada, tak to nie je bohvieco :( …ten urovaxom to som uz pocula ze by mohlo pomoct…skocim zajtra k doktorke a spytam sa ze co by sa s tym dalo este robit

andreaak05
20. jún 2022

@meminka akoze na jednej strane tomu aj verim, ale na druhej viem, ze je kopu zien, ktore sa vyliecili a maju pokoj cely zivot. Ja som sa branila antibiotikam roky, lebo tiez mi nezabrali prve lieky na ureu, ale kedze vidim, ze po rokoch trapenia so zapalmi mi lepsie neni, dala som sa este raz na liecbu atb. Dlhodobejsiu a verim v to, ze aj ucinnu. Je mi jasne, ze imunita sa branim atb nici, tak ako aj crevna a vaginalna mikroflora, ale snazila som sa dopovat vselicim, aby som si ju az tak moc neznicila. Tak uvidime za par tyzdnov, ci liecba pomohla. A ano, ten urovaxom chcem vyskusat aj ja.

andreaak05
20. jún 2022

Este je otazne, ci su neni kontrolne vysledky este skreslene antibiotikami. Mne jeden gyndo povedal, ze kontrolne stery by sa mali robit az 3 mesiace po dobrani atb, lebo ze vysledky mozu byt nepravdive, skreslene. Ale dalsi dvaja mi zas povedali nieco ine 🤷‍♀️🤷‍♀️ Tazko povedat potom. Ale to mi povedali pri ureaplazme. Neviem, aku bakteriu nasli tebe, ale tak asi pri vsetkych mozu byt skreslene vysledky.

autor
20. jún 2022

@andreaak05 to ma logiku…ja som mala enterococus faecalis…tak tam zajtra rovno odnesiem ranny moc nech to znovu skontroluju

engel76
20. jún 2022

Skus 15 dni utipro plus

andreaak05
20. jún 2022

Pockaj, to je ecoli, ci nie? Lebo mne vysla tiez aj ecoli. A po akej dobe od dobratia atb si niesla moc na kontrolu? Aj stery kontrolne ti robili vsak? Kedze si to mala aj v moci aj vo vagine.

autor
20. jún 2022

@andreaak05 nie, ecoli by malo byt nieco ine …fhuu neviem presne kolko to bolo po douzivani ale nie velmi dlho ..a ano bola som na kontrole ale vtedy som aj citila ze nieco v tej gunekologickej oblasti nie je dobre…po liekoch mi to preslo, uz citim cisto len tie mocove problemy aj ked viem ze aj tie mozu sposobit prave tie gynekologicke veci

andreaak05
20. jún 2022

No sak to, ze to je tak prepojene, ze castokrat si myslime, ze mame zapal mocaku a nakoniec je to gynekologickeho charakeru. Ja s tym bojujem uz asi 6 rokov :( som z toho zufala.

autor
20. jún 2022

@andreaak05 fuha tak to je dost …ako casto ta to chyti?

andreaak05
20. jún 2022

@engel76 mala si nejaku bakteriu a pomohlo ti to?

andreaak05
20. jún 2022

Vies co, tak vselijak. Pred rokmi kazdy mesiac. Vtedy do mna dzgali len atb, bez vysetrenia. Potom po steroch zistili ureu, dali lieky, nezabrali, tak som sa rozhodla ist po rokoch brania atb alternativnou liecbou a oddychnut si od atb. Vtedy ma to zvyklo tiez drapnut mozno aj kazdy mesiac, ale ovela slabsie. Vacsinou ma to behom dna aj kvazi preslo. Ale tak obmedzjuce to bolo tak ci tak.

rita_malina
20. jún 2022

@andreaak05 prosim ta a aku alternativnu liecbu si skusala?

andreaak05
20. jún 2022

@rita_malina tinktury, prasky, homeopatika, plazmovy generator, ale ureaplazmy neznicilo nic a robi problemy nadalej. Dokonca sa nam nedari babo, tak je dost mozne, ze to je kvoli tomu. Preto som sa rozhodlaeste pre atb.

engel76
20. jún 2022

@andreaak05 ja som mavala casto zapaly a vyskusala som uz vsetko. Pomohlo mi to a aj kyselina hyaluronova.

autor
20. jún 2022

@engel76
@andreaak05
Vdaka za tip…odporucali mi aj uroril, ten tiez obsahuje kys. hylauronovu ale zatial som neskusala

andreaak05
20. jún 2022

@engel76 a ake si mala bakterie? Bolo to urologicke alebo gynekologicke? Lebo ja mam aj aj. A kyselinu hyaluronovu v akej forme prosim?

engel76
20. jún 2022

@andreaak05 väcsinou to suvisi uro aj gyn. Bolo to na dlho. Stale sa nieco vykultivovalo. Kyselinu hyaloronovu 100% od N Medical, pozri cez webove lekarne, nie je to lacne, N Medical vyraba aj uro kyselina hyaloronova, vygoogli. Ja som brala tu cistu.

andreaak05
20. jún 2022

@engel76 nasla som 🙂 skusim este volake recenzie o tom najst. Dakujem za tip. Financne mi je to jedno, pokial by to pomohlo. Za te roky som minula uz stovky ak nie viac za vselico mozne.

meminka
21. jún 2022

@andreaak05 držím palce 🙂 potom daj info, či pomohlo, možno to ešte prehodnotím aj ja 🙂