Prosím vás je toto v poriadku keď mám takto dieru po vitrhnuty zuba v éra som dokonca vitiahla také dlhé to bolo vidno na tej fotke na tej gaze pozrite sa aké to mám celé aj ďasno mám rozrezanr a neviem ešte aké prosím o radu a strašne nepríjemný zápach tam stále cítim
@malinka158 práve na pohotovosti mi to trhali už je to asi tak 3 deň a nám riadne opuchnuté líce ešte a repikom to viplachujem stále
A to čo je na tej fáze to aj v diery aj na dasne ale je to spojené ešte a biele vidno na foto a smrdí to a je to také mazlave neviem niekto hovorí že to je zrazenina a hnisom čo sa čistí ale mne sa to nezdá nevie. Keďže mi trhali prví krát zub a ešte aj bez infekcie kričala som ako o život
No neviem ale mne to pripada ze ty tam cast zubu mas,ci zla foto?
@barbora12323 trhali Ti bez injekcie či to je preklep?podľa mňa sa Ti to hojí a to čo máš na dasne a na gaze je normalne je to rana vyplachuj si to bylinkami.Horsie je, že to máš opuchnuté či sa Ti zápal nespravil a nepotrebuješ ATB.
@eliska13 a čo je to ATB áno bez unrtvenia že lebo infekcia by už nezabrala trhali mi to na drienovej v Bratislave večer
@maca1984 nie nemám tab ale vidno na gaze ak úlomky kostí ešte tam cítim trochu
A to sede mas v dasne co?lebo ja mam.min tyzden vytrhnuty zub a mam to miesto ruzove resp.farby ako dasno.
@maca1984 áno mám to všade vo vnútri to biele na dasne dokonca a je to iba tri dnib
@barbora12323 ale co to je to sede-biele-zlte? A ak citis smrad tak to mas hnis,zapal.Co toto bolo za masiara?zubarom by som ho nenazvala.
@maca1984 no bohužiaľ nasilu to všetko robili ja som revala akono život najprv ho z dlatom vilomilo na dve časti a potom trhali ťahali všetko aj hornú peru mi rozjebali
@barbora12323 a to sedo bielo žlté neviem čo je ale je to ako sliz a smrdí to
Chod okamzite na inu pohotovost.Bez srandy.S tymto nemozem existovat,ak tam mas hnis,zapal tak s tym sranda nie je.
@maca1984 dnes si viskusam dať preč všetko s medzi zubní sprchu uvidím či všetko vinše von
@barbora12323 rob ako myslis,ale zo zapalu,hnisu moze byt otrava krvi.Viem,ze zubari nie su lacna zalezitost ale aby si z jedneho zubu nemala vacsie problemy
To biele, čo páchne, je fibrín, je to dobre, že sa ti to vytvorilo, a to čo si si vytiahla je pravdepodobne krvná zrazenia, ktorá ti chránila ranu..nešahaj do toho, a hlavne nie žiadne sprchy, to odpadne samo..vyplachni si curaseptom, či curaproxom, či repíkom..
@barbora12323 ATB sú antibiotiká.
Nerozumiem veď injekcia zaberie za 5 min.preco Ti ju nedali?ten povlak je tam normálny je to rana hojí sa to.Ak by si mala zápal tak Ti v tom pulzuje ani by si nemohla ležať.Ako ja viem, že je to na nervy, ale tak zase takto ďaleko si to nemusela nechať zájsť ten zub určite nebole jeden den.Lepsia pohotovosť je bolimazub pri tržnici.Po vytrhnuti zuba Tá to môže bolieť aj týždeň.Nic si nevystriekavaj, ale kamilkami vyplachuj
@reenie vicistila som si to trochu a tou sprchou a viete koľko mi od tiql viplabilo ešte zlomenivh zubov
@barbora12323 neurobil RtG? alebo neskontroloval ranu? To čo bolo za zubára? treba ísť k nemu čo najskôr a povedať mu to, alebo radšej k niekomu inému, napr.na pohotovosť. Treba ísť, lebo to môže byť problém..
To čo si si vytiahla je určite krvná zrazenina nakoľko robím v zubnej ambulancii po každej extrakcii hovoríme pacientom aby si ránu nevyplachoval pretože potom sa rana nezaceli a stále sa otvára takže v žiadnom pripade nevyplachovat ranu po extrakcii určite chod naspäť k doktorovi ktorí ti to vytrhol výplachnu ti to peroxidom tak to aspoň robíme my a vycistia ranu od hnisu ktorý tam 100%máš už pri pohľade na foto
Vytiahli mi zub uz 5 mesiacov mam tam dieru az donosa viem si prefukat vzduch co stim zahoji sa to volakedy.
@barbora12323 Dobrý den mám to přesně jako vy byla jsem si vytrhnout zub na pohotovosti v sobotu 4.12. 2021 a uběhli 4 dny a stále mě to bolí
Mám také šedý povlak na dásní a stále mě to bolí..
Prosim Chci se optat jestli to je špatně? Mam zajít k zubaři nebo to přestane za pár dní bolet a zmizí to děkuji za odpověď
Myslim ze normalne to nieje. Nemas to zapalene a hnisave? Ja by som skocila na zubnu pohotovost. Alebo skus vyplachovat kamilkovym, salviovym cajom