Dnes v noci som mala sen ze ma proste prepadli atd a ked ma udreli do hlavy v tom momente som sa zobudila a mala som ruky aj nohy akoby paralyzovane akoby mnou prechadzala elektrina proste mi tak akoby trpli alebo vybrovali no neviem to opisat a ked som aj oci zavrela tak som videla akoby stvorceky zrnujuce.Proste bolo to cudne a neviem z coho to vzniklo.Spankova paralyza to nebola lebo som sa mohla hybat aj vsetko, aj ked ten prvotny pocit bol podobny ale to mravencenie ruk a noh bolo cudne..Je pravda ze mam tetaniu a v poslednom case dost stresu ale co myslite bolo to kvoli tetanii?inac cez den som nepocitovala ziadne zdravotne tazkosti spojene s tym co sa stalo v noci.
@nikto2234 tiez ma to napadlo ze to bolo asi z toho prebudenia lebo v tu sekundu ako som dostala ranu do hlavy v sne, som sa rychlo prebudila a bola som paralyzovana.Potom som sa snazila zaspat ale zlakla som sa kedze ruky aj nohy som mala strpnute.Proste mnou prechadzala elektrina akoby.Moze to byt sok z rychleho a necakaneho prebudenia no ako vravite
Paralyza pocas najhlbsej fazy sna je uplne normalna , dokonca velmi dolezita. Inak by si mohla pri tych hovadinach co sa ti snivaju mlatit spoluspiacich a nevyspal by sa v pravekej jaskyni nikto a potom by nemal kto ist zhanat obzivu na druhy den... evolucia to vymyslela, nebyt paralyzy v spanku tak by sa ludstvo nikdy nedokazalo evolucne posunut
Kedysi dávno som čítal také, že keď sa človek prudko prebudí, mozog nestihne dat signál telu, že je hore a preto sa nevieš pohnúť. Zvyšok tela ako keby ešte spi.
Určite iba o to prudké prebudenie 🙂
@martinmmartin presne tak to ma nenapadlo, dakujem urcite to bolo tak