Ahojte mamicky. Uz davnejsie som tu riesila nocny des? Alebo dusa mojho otca? Idem po poriadku. Kedze som uz velmi zufala. Zomrel mi otec mali sme velmi silny vztah. Ja som ho velmi milovala. Bol mi vsetkym. Cele moje nebo. Opora bol tu vzdy. Neustale sme si volali aj ked som odisla do zahranicia. Nahle zomrel. Vsetko sa zbehlo velmi rychlo. Zomieral pocas 2 tyzdnov. Bolo to tazke velmi. Velmi zle som to niesla. Az som sa opustala. Dni rana noci som preplakala. 20 dni po jeho smrti. Som zaspavala nad rano boli asi 2 3 hod rano. Manzel uz davno spal. Tak som zhasla televizor a pobrala sa aj ja. Ked som zaspala tak som sa prebudila na to ako ma niekto stucha do ramena ako ked sa Vas snazi niekto zobudit. Ja som sa samozrejme na to zobudila samozrejme miz tvrdo spal a chrapal. Nemala som strach a hned sa mi chcelo hned spat ako som zaspavala 3 krat ma nieco vytiahlo zo spanku so strasnym prelakom ale nemala som strach. Pocit prelaknutia ako ked je vsade ticho a nieco buchne a vy sa zlaknete. Ten prelak bol velmi silny. Ale strach som nemala. Zacala som brat aj kvapky na spanok ktore mi predpisal lekar. Lenze mne sa to deje stale. Nie kazdy den niekedy na 5 niekedy na 3 niekedy tyzden nic. Otec je mrtvy pol roka pred tym sa mi to nedialo. A asi 10 krat. Som z toho zufala. Viete otec nezomrel e ze by bol jeho cas. Bol psychicky tyrany doma spaval od stras nozom.
píšem IP
tak sú len dve možnosti, buď je to fakt tak, že za tebou chodí lebo ste mali taký blízky vzťah alebo sa s tým ty jednoducho nevieš zmieriť, že odišiel tak veľmi rýchlo a nejakým spôsobom si to sama sebe nahováraš, že je proste stále s tebou :/
Porozpravat sa s psychologom, aby ti pomohol spracovat smrt blizkeho cloveka
Keďže mám s duchmi svoje skúsenosti, viem, že toto si ťažko človek nahovára. Moja rada znie: Skús si v tichu, trebárs aj v tej noci, sadnúť a v duchu či šeptom sa s otcom porozprávať. Vysvetliť mu, že už musí ísť, že ho ľúbiš, ale je čas odísť. Že je v poriadku, ak pôjde ďalej. Ak by to nepomohlo, je možné, že sám to nedokáže a treba mu pomocť. V tom prípade treba zapáliť sviečku a 3x odriekať: Zblúdilá duša, ktorá si tu uviazla, ja ti tvoje hriechy odpúšťam, aj ty mne odpusť moje hriechy, nech nám ich odpustí aj Boh, choď na miesto, kam duše chodievajú, choď za svetlom. Potom sa pomodli očenáš. Toto treba robiť 3 dni po sebe. A na ten 3. deň nechať sviečku dohorieť.
Ahoj osobnú skúsenosť nemám a dufam že ani nebudem mat.i keď nemám rada tieto témy lebo sa bojím potom radsej nič nevedieť..no poviem ti z rodiny maminu sestru chodil muž takto každú noc čo zomrel že to bolo niečo strasne že ju strasne niečo tlačilo a vtedy nedokázala ani kričať(on bol veľký alkoholik pár rokov pred smrťou sa sle zmenil prestal piť a bol z neho iný človek)ale ide o to že sa to dlho dialo s ona sa už bála večera že to zas príde.(druhý si mysleli že jej šibe keď to vravela)no nakoniec zavolala farára ten vysvetil dom a skončilo to.uz má pokoj.a kamoska čo bola strasne naviazaná na mamu ktorá jej na rakovinu zomrela tak boli u dákej pani a tá jej povedala že mama je stále medzi nimi (už 6r po smrti)a že ju majú nechať ísť.lebo sa tu len trápi.je jej tá moja kamoska má odpustit(ako to že zomrela )že keď jej odpustí že potom bude môcť tá jej mama odísť.
@mamulik10 Moja mama mala podobne zazitky ked jej zomrel otec ktoreho zboznovala.. Tiez pocula zvuky a zdalo sa jej ze je pri nej atd... Nevedela som vtedy ani ona to nepriznala ale ona trpi schizofreniou. V mladosti lahsou formou. Vdaka bohu sa to prejavovalo zriedkavo ale po takom soku ako smrt milovaneho cloveka sa to znasobilo. Viem ze brala normalne lieky na spanok- Rudotel a pominulo to. Nehovorim ze je to take iste s tebou ale by som bola opatrna so psychikou a s tym ze nespavas dobre. Chod za lekarom a popros ho nech ta posle za psychologom/psychiatrom..
@mamulik10 ahoj, ja sa v týchto veciach nevyznám, ale verím, že keď človek zomrie, duša žije ďalej. Môžem len veriť, keďže reálnu skúsenosť nemám. Teda asi jednu mám, "ktosi" ma raz prišiel v noci zobudiť, vďaka tomu som vypla pokazenú stolovú lampu, inak by zrejme začalo u nás horieť... Svokor mi to vysvetlil, že tie pocity vyrobil môj mozog, ale prečo by vŕzgali parkety ako pri krokoch a prečo by vŕzgala stolička ako pri sadaní si na ňu? Veď ma mohol môj mozog rovno zobudiť, nemusel vymýšľať sprievodné zvuky. Čiže podľa mňa tam vtedy "niekto" bol. A teda si myslím, že aj Tvoj otecko za Tebou chodieva a chce Ťa poprosiť, aby si ho nechala odísť. Netráp sa kvôli nemu, spomeň si na všetko pekné, čo ste spolu pozažívali, porozprávaj sa s ním, choď na miesta, ktoré mal rád a aj na tie, kam ste chodievali spolu, tam si pospomínaj, zapáľ za neho sviečku, alebo viac sviečok. Naozaj netuším, ako to funguje, ale myslím si, že takto nejako. Musíš ho pustiť. Niečo mám prečítané, niečo si myslím, niečo chcem, aby nejako bolo a z toho mi vychádza takýto názor na to, či nás môžu naši zosnulí blízki navštevovať. Určite ale, ak sa trápiš a bojíš, navštív psychológa. Držím Ti palce, aby si čo najskôr zase správala dobre. 🙂
Kedysi som mala strach z búrok zažila som nepríjemnú a od vtedy to bolo niečo strasne trvalo mi to take 3r kým som sa z toho dostala.z hodou okolnosti mužova krstný mama je detská psychologicka bola som u nej na 3stretnutiach.myslela som že má z toho dostane.dala mi taký sirup novopassit ale o to nejde ide o to že hoci mi veľmi chcela pomôcť v prvom rade som musela to zmeniť v hlave ja nie sirup a psychologicka.ja som to musela v sebe spracovat že sa mi nič nestane keď bude tá búrka atd.ze koli mne teraz že sa bojím búrky neprestanú bývať.myslim že v prvom rade to spracuj ty v sebe a rozlúč sa s ním dovoľ mu odísť ak si veriaca možno skús toho farára atd a až keď to inak nepojde potom psychológ ale ten len utlmuje ten to nevyriesi
Nechcela som to pisat ale napisem. Lieky mam predpisané od psychiatricky davno som to tam riesila. Beriem uz 3 mesiace antidepresiva aj s liekmi na spanie. Zial tieto nocne stavy sa mi opakuju pol roka. Takze neviem co viac mam urobit. Zienky palila som uz sviecky. Davala som sol do kruhu modlila za za otca skusila som uz vsetko. Citala na internete. Neviem co mam viac robit. Ked to zacinalo vzdy sa mi stalo nieco v den ked zomrel a v den ked ho pochovali. Sny realne. Neskor ked som volala s babku vonku strasne prsalo a ja som bola v parku pod dazdnikom. Babka nadavala strasne na dedka mali velmi zly vztah a v tom som pocula ako niekto uteka a sucha nohami ked som sa od strachu otocila nikto tam nebol potom ked som dovolala s babku bolo 13 teho dwn kedy ho pochovali. Aj sny sa mi s nim snivali tie dni. Co mam viac urobit? Mam ist za fararom? Neviem ci ma zmysel hovorit o tom lekarke ked mam nasadene lieky. Neberte ma za blazna. Ale mne sa to realne deje. A som zufala. Lieky ma dost nastartovali. Smutok potlacili vela sa smejem som stastna ale potom pride den ked si spomeniem. Lebo sa mi nieco taketo stanr.
Povedala by som, že ty sa s jeho smrťou nevieš vyrovnať a podvedomie sa takto pripomína, aj keď si to nejak pripustiť nechceš. Možno by nebola na škodu nejaká terapia
@mamulik10 Ja by som isla k inej lekarke ked mozes. Mojej znamej sa stalo ze jej dali nespravne lieky a stav sa jej zhorsil. Mozno treba predpisat ine lieky zmenit lekara. Terapia je dobry napad. Lebo ked clovek takto dlhodobo zle spava to je velmi zle.. Skus meditovat. Cvicievas, chodis na prechadzky atd..
@mamulik10 keď nič nepomáha ísť za farárom, alebo zmeniť lieky
@mamulik10 tak sa čímsi zamestnaj, rob nejaký koníček, športuj, čítaj, "zabav" mozog iným spôsobom ako neustále myslieť na otca....no lieky, berieš ich dosť. To fakt vedia riešiť len liekmi?! To všetko sa len zhorší s nimi, to ťa len utlmuje, spomaľuje a ešte má aj vedľajšie účinky, ako každý liek. Skôr som myslela sa u toho psychológa vyrozprávať, že Ti povie - ako inak premýšľať, čo inak robiť a nie že on len lieky, to je o ničom....chemické lieky vymeň skôr za niečo prírodné.
@mamulik10 ak necitis strach, je to dobre. Strachom by si situáciu iba zhoršovala.. Ak tu uz bolo spomínané, prvá možnosť je, že otec nevie, kde sa nachádza, nevie ze zomrel alebo ho môže niečo veľmi trápiť a chce ti to veľmi povedať. Preto duše tak strasne na ľudí naleihaju, ich to ťaží, chcú to dostať zo seba von, pomôcť nam ale aj sebe aby mohli prejsť na druhú stranu. Ked ta znovu vtiahne zo sna, snaží sa ta dusa ovládať, spojit jeho myslienie s tvojim, aby dostal do tvojej hlavy jeho myslienky, ak sa ti to znovu stane, pokojne to prijmi a pocuvaj svoj vnútorný hlas, mozno nieco zapocujes, jeho hlas. Hlavne nemaj strach, lebo ich to odradza a prerusa odkaz, ktorý ti chce dat. Moze byt ale aj to, že velmi za nim smutis, a on koli tvojmu zialu nemôže odist, musis ho nechať ist. Pocuvaj svoj vnútorný hlas a popros Boha a anjelov p pomoc 😊
@mamulik10 ahoj ja som nieco podobne uz pocula .. no a pomohlo ked sa s mrtvym porozpravala cez jednu babu medium .. vela som studovala o posmrtnom zivote pretoze som sama odpravadzala ludi na druhy svet vela zvlastnych veci sa stalo aj mne.. niektori ludia su nato senzibilnejsi... dost podstatne je to ako ten clovek odisiel. Ci samovrazda alebo bolo nieco za zivota nedopovedane co sa ti snazi otec povedat. Vraj sa mrtvy casto vracaju za svojimi blizkymi pretoze sami nevedia ze su mrtvy.. a len nieco velmi silne ho musi nutit vynalozit tolko energie ze o nom vies.. mozno pomoze aj farar a zapalenie sviecky a omsa mozno az naozaj nejake to medium co ta s nim spoji a sam otec ti povie co sa deje..
Alebo ti pracuje psychika, alebo duša potrebuje modlitbu a slúžiť omše, niekedy takto dajú duše najavo že potrebujú pomôcť z očistca do neba ale väčšinou je to iba psychika. Každopádne dať za neho slúžiť omšu a modliť za spásu duše pomôže jemu aj tebe. A nedaj sa nalákať na nezmysly typu médium a podobne. My tu na zemi nemáme čo vyvolávať duše zosnulých z ich pokoja. Treba ich nechať na pokoji.
@libawet AD neutlmuju práve, že človeka naštartuju získa silu, energiu...
@mamulik10 mne sa to stalo, keď som mala 23 r zomrel člen rodiny nemali sme taky úzky vzťah ako ty s otcom.Takmer rok sa mi o tom často snívalo mala som pocit, že ma volá menom, že sa na mňa pozerá, keď spím, že otvorím dvere do izby a tam stojí .....smrť bola tiez rýchla a nečakaná
Ráno som sa budila so zlym pocitom podľa mňa to bola moja psychika nevedela som to spracovať, zároveň aj strach, že rodičom či mne sa môže niečo také stat.Boli to nočné mory, ale vedela som spať iba som sa zobudila na živý sen.
Je to strach úzkosť nezmierenie sa so situáciou chodila by som k psychológovi, aby si sa toho balvana zbavila.Su na to metódy
Určite to nemáš z liekov ani žiadne nežiaduce účinky
Na duchov a pod nejako neverím je to tvoje podvedomie:(
@janasticka
@ankare ona to tu uvidi? Dakujem moc
@lussyl5 niektoré duše však ten pokoj nevedia nájsť, treba im pomôcť. A netreba ich ani vyvolávať, pokiaľ nevedia nájsť svetlo, často sú medzi nami, ani si to neuvedomujeme. Je to normálne a bohužiaľ katolícka cirkev to ako normálne nevidí a priam to označuje ako zlo.
Treba si to podľa mna urovnať v hlave. Zmieriť sa s tým že už neni a prestať smútiť. Možno Prave tvoj smútok a žiaľ ho núti byt stále tu a nenájsť pokoj. Daj vysvetit dom, dať slúžiť omše za neho a skús sa mu prihovoriť vždy v tých desoch aj normálne že ho miluješ mu povedať a vždy budeš no už je čas aby išiel do svetla. Ja som mávala niečo podobne s babkou nejaké dva týždne po smrti no raz sa mi snívalo že vidím babku v hrobe ležať najprv som videla ako sa rozkladá strašný strach a bolesť som cítila no potom som si k nej ľahla pritúlila a z ničoho nič babka sa somnou začala rozprávať a ležala pri mne akoby bola živá. Vtedy sme sa vyrozprávali túlili a od vtedy som mala kľud. A ešte sa mi stane že raz za polroka sa mi s ňou sníva no vždy sa iba rozprávame a tulime ako keď som bola mala.
Od strachu s nozom. Velmi sa bal a velmi sa trapil. Ja uz nedokazem toto znasat neviem co sa mi to od vtedy deje. Zazili ste nieco podobne? Ja som tuto noc zo sna stonala uz lebo sa to dialo kazdu chvilu. Neviem ci zamnou chodi stale. Nedokazem si to vysvetlit. Dakujem za pochopenie