Po prekonaní Covidu-19 mám zvýšený tlak

cherry19811
2. feb 2022

Stretli ste sa s tym? Po prekonani covidu mam zvysemy tlak. Volala som dr. a kazali davat magnezium. Ale nezabera. Moj tlak je stale okolo 110-120/90-92. Ten spodny je stale zvyseny. Jedine ked lezim je nizky . Ale staci ze sedim v klude aj hodinu, tlak spodny nespadne pod 88.

zmrzlinka2021
2. feb 2022

To je pulz, nie tlak

cherry19811
autor
2. feb 2022

@zmrzlinka2021 to spodne 92 je tlak

jana_eyre_2
2. feb 2022

@zmrzlinka2021 pulz má 86 na fotke, tlak má 110/92

@cherry19811 ja sa liečim na vysoký tlak už od 2018 sa mi zdá, tiež som.mala problém s tým spodným.. mávala som ho tak do 100 ten spodný, vrchný som mala tak 140.. je to mierne zvýšenie, ale treba to riešiť u doktora.. pulz do 100

Doktorka mi urobila ekg, poslali ma na holter, kde mi bolo zistené že tlak mám vysoký najmä v noci..
Obaja moji rodičia mali vysoký krvný tlak a obaja rodičia dostali mozgové porážky v mladom veku, takže ja to mám zrejme geneticky keďže nefajčím ani nie som obézna.. teraz bereim dva druhy liekov ráno a večer, tlak sa mi upravil, mám ho úplne ideálny len nesmiem na lieky zabúdať.. ak zabudnem pár dní, tak je zase zle..

Po kovide sa vraj stáva že sa tlak zvýši, ale ak nepomáha magnézium mali by ti pridať nejaké lieky..

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cherry19811
autor
2. feb 2022

@majamat tak neviem, zavolam dnes lekarovi, zase mi nameralo 108/81

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cherry19811
autor
2. feb 2022

@majamat teraz v lahu mi nameralo 121/81 ale skusim si zavolat lekarovi

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
2. feb 2022

Máš úplne normálny tlak.nestresuj.

lagunka0000
2. feb 2022

ahoj, ja sa liečim na tlak, po covide cca dva týždne som mala zvýšený a tiež hlavne spodný, no našťastie sa to už upravilo

cherry19811
autor
2. feb 2022

@lagunka0000 a beres lieky? Ja sa neviem dovolat dr. Stale mam okolo 120/90 iba v lahu mi to klesne nizsie. V sede je stale okolo 90

lagunka0000
2. feb 2022

@cherry19811 áno, žiaľ v lete bol rok od kedy ich beriem

cherry19811
autor
2. feb 2022

@lagunka0000 a pri akom tlaku ti nasadili? Mne kazali iba ze magnezium zatial.

jakubrianka
2. feb 2022

@cherry19811 odporúčam lieky na riedenie krvi a ďalšie vyšet.

jakubrianka
2. feb 2022

@majamat nie je pravda. V ľahu sa merať nemá ale v sede.

janinah
2. feb 2022

@jakubrianka na zaklade čoho odporúčaš lieky na riedenie krvi???? nepíš prosím nezmysly,lebo ťa ešte poslúchne a narobí si problémy....

@cherry19811 na hodnoty tlaku ako máš ty sa liečba nedáva,ešte ju nepotrebuješ,magnezium ozaj stačí,píšem ti ako zdravotník,prestan sa sledovať a merať tlak každú chvíľu vo všelijakých polohách,je to zbytočné

jakubrianka
2. feb 2022

@janina ??? Vyprosím si takú komunikáciu, viem o čom píšem.
Autorka samozrejme po porade s tvojími ošet. lekármi.

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubrianka
2. feb 2022

@majamat áno v kľude, ale nie v ľahu. Človek v kóme sa hodnotí komplexne. Autorka nie je v kóme či?

jakubrianka
2. feb 2022

@janinah a ak si aj ty zdravotnìk tak vieš, že spodný tlak sa hodnotí inak ako vrchný a 91 nie je dobrý tlak. Ok končím. Bol to dotaz pre autorku, hádať sa tu nemienim.

janinah
2. feb 2022

@jakubrianka nevieš o čom píšeš,ak cudzej osobe na nete odporúčas lieky na riedenie krvi.tak len dúfaj,že si niečo nezačne zháňať....

jakubrianka
2. feb 2022

@janinah pri kovide berú všetky cudzie osoby lieky na riedenie krvi vieš to?
@janinah a ty vieš o čom píšeš keď jej píšeš že má tlak ok?

janinah
2. feb 2022

@jakubrianka autorka je po covide ,teraz rieši tlak a lieky na riedenie krvi sú výhradne v kompetencii jej oš. lekára,nie v tvojej,ani keby si hned bola minister zdravotníctva,zrejme si vôbec neuvedomuješ aké nebezpečné je toto radiť .a nie,nie každý potrebuje tieto lieky pri covide,to ani níhodou

jakubrianka
2. feb 2022
jakubrianka
2. feb 2022

@janinah píšeš od veci 🤦‍♀️. 90 je ok a nemá stresovať🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jakubrianka
2. feb 2022

@majamat v ľahu je tlak nižší 🤦‍♀️a preto sa v ľahu nemeria!!! (ak sa nemusí). Väčšina pacientov toleruje viac sed ako ľah, napr u kardiakov to tak býva. Ďakujem za poučenie, mala som pacienta aj v bdelej kóme. Správne meranie je v kľude posedieť 3-4 min. Opakovať 3x a priemer je výsledok. Dobre je si ho verifikovať u lekára, alebo iným tlakomerom ak sú pochybnosti.

Dievčatá, celá korona prevrátila systém hore nohami to ste si už všimli že? Súhlasím, že cez net sa nikdy neordinuje a ani by som si to nedovolila. Len žijeme takú dobu, že čo platilo žiaľ neplatí. Osobne som napísala takéto odporúčanie prvý krát.

Autorka brala magnézium a nezabralo, ak si ho brala dostatočne dlho- 1-2 tt a stále máš vysoký tlak, treba skúsiť vyšetrenia a lieky/ injekcie sú najviac doporučované kvôli mikrotrombom.
Aby to tak nebolo že na ňu obvodná kašle... vidíme tú úmrtnosť a čo sa deje... vy sa fakt čudujete že sa človek snaží poradiť?
Viete prečo to píšem? Aj ja som len pacient, žiaľ ak ochoriete a je jedno či ste kolega, je problém sa dnes fostať po vyšetrenuach a tá ich telemedicína a zanedbávanie pacientov a ohrozovanie ich života ma trápi rovnako ako ako vaše rodiny.

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz