Po pôrodoch sa mi kazia zuby

janolaura8065
9. aug 2020

Dobrý deň mám 22 rokov aod kedy mam male deti no prve to bolo ešte v poriadku ale už pri druhom dieťati sa mi začali kaziť zadné pri treťom už predné no teraz je to už horor zadné mám ale len korene predné mám ale normalne mi to vyzieralo takze nemam normalne zuby ako každý iný človek viem dialo sa to už toľko zmien okolo zubárov mama si pamätam ze si dala spraviť nové zuby lebo tiež nemala a zaplatila len 4€ za nové neviem koľko by ma vyšlo u zubárky není zhovorčivá najprv tam do nedávna bol zubár bol môj od narodenia lenže pred 4 rokami odišiel do penzií takže musel niekto prísť nový ona z tej ambulancií spravila tak že to není zmluvný lekár ona je samoplatitelka cenú nám nikomu nehovorí vraj to je jej tajomstvo lenže akú sumu zo sebou mam zobrať kedže neviem ani koľjo berie

marca12
9. aug 2020

@janolaura8065 Zubar musi mat zo zakona vyveseny cennik a ak nema musi ti ho ukazat.

veronikaszabova
9. aug 2020

@janolaura8065 preboha, ciarky a bodky si kde nechala - total jeden zlepenec.

janolaura8065
autor
10. aug 2020

marca12 ....na dverách ma svoje tel.č a kto u nej patrí nič iné

janolaura8065
autor
10. aug 2020

veronikaszabova .... Preboha a vy ste kde nechali mäkčene a dĺžne ?? vás zaujíma pravopis mňa zaujímaju zuby ja nechcem radu ja tu nepíšem ohľadom toho či viem hramatiku či viem písať, nemusíte sa predvádzať pred inými mamičkami alebo oteckami každý vie prečítať to čo píšem aj bez bodky aj čiarky aj bez mäkčeňov aj bez dĺžňov chápete niekto píše tak že ani nebudete vedieť čo to znamená ja zo slovenštiny som mala najhoršiu 3 niekto ma aj 5 tak sa uvedomte že ja sa pýtam že čo mám robiť keď neviem cenník zubárly ktorá nastupila nová a zhovorčivá není. Zatiaľ ďakujem aj za to čo ste napísala, pekný večer želám

karmen118
11. aug 2020

@janolaura8065 neviem čo vám ide robiť, ale tak pre istotu minimálne 50 e si zoberte, a potom uvidíte koľko si zapýta za jeden zub, vždy sa dá doplatiť, že donesiete peniaze ešte v ten deň alebo na druhý. A ak požiadate zubárku v ambulancii, aby vám ukázala cenník, tak to musí zo zákona urobiť. K tomu textu - @veronikaszabova to určite nemyslela zle, možno to mohla inak napísať, ide o to, že bez čiarok a bodiek sa to veľmi zle číta, slová sa zlievajú, preto človeku dlhšie trvá než bežne, aby pochopil o čo ide a zorientoval sa v texte.

veronikaszabova
11. aug 2020

@janolaura8065 keby si dala ciarky a bodky - bolo by to zrozumitelnejsie. Takto clovek nevie, co v polke veci chces.

simona826
11. aug 2020

Ja som bola u zubárky minulý týždeň, mala som pri sebe 150 e a nestačilo mi 🤭 musela som si ísť v meste do bankomatu ešte 30 vybrať a zaniesť naspäť..robila mi jeden zub.. 🤦

extempore
11. aug 2020

V 22 rokoch máš už tri deti???

fokuska
11. aug 2020

@janolaura8065 Nie si povinna ostat u tejto zubarky. Pozistuj si recenzie na inych zubarov, popytaj sa na cenniky a vyber si co ti bude vyhovovat.
Aj tvoja sucasna zubarka musi mat zverejneny cennik - vyveseny pri dverach, niekde volne dostupny. Ak nema, mozes ho ziadat priamo v ambulancii este predtym ako zacne nieco vobec robit. Ani v obchode si predsa nevezmes tovar bez toho aby si vedela kolko to bude stat a zrazu pri pokladni si prekvapeny a uz ho musis zaplatit.

Okrem toho ak mas uz len korene, tak budes potrebovat korunky, pripadne celu novu protezu, alebo umele implantaty (tie su ale mega drahe). Takze silne pochybujem, ze ti bude stacit nejakych 50 eur. Na jeden zub treba pocitat stovky, na opravu komplet celeho chrupu aj tisicky. A ak si nechodila na preventivne prehliadky, tak budes vsetko platit uplne v plnej vyske.

lapersefona
11. aug 2020

@janolaura8065 tvoje telo si vycerpalo zasoby zivin po porodoch a kojeniach. Odporucim uzivat rybi olej, vitamin D3. A obnedzit sacharidy

janolaura8065
autor
11. aug 2020

Pehliadky mám 🙂 len už 2 roky nie!!😖 neberie ma!! vraj ma veľa. Ja idem k nej zaklopem ona otvorí, pýtam sa jej , Pani zúbarka chcela by som prísť na prehliadku a chcela by som si dať nové zuby pretože ako vidíte moje su zle, a ona na to, fuuuha no viete čo máme toho veľa zavolajte mi zajtra. Volám na ďalší deň hovorím, pani zubárka bola som u vas včera kazali ste mi volať dnes, a ona na to ja o ničom neviem🙄🙄. A v čakárni ma za celý deň možno 5 pacientov😂 lebo chodím tam dosť často lebo v jednom vchode mám aj obvodného lekára. Skúsim ísť po kartu a nájsť si iného zubára možno poradí a bude to lacnejšie ale vďaka vám pekný zvyšok večera prajem

fokuska
12. aug 2020

@janolaura8065 Pre platenie je podstatny minuly rok - nemas prehliadku = platis. A cudujem sa ti ze 2 roky toto znasas, ved uz davno by som vzala kartu a bola u ineho zubara. Zdrave zuby su dolezite (nie kvoli vyzoru, ale kvoli zdraviu celeho tela), takze to treba okamzite riesit.

janolaura8065
autor
12. aug 2020

Odmietala sa somnou baviť neraz mi zavrela dvere

fokuska
12. aug 2020

@janolaura8065 No a?? Preco si nesla k inemu??

marca12
12. aug 2020

@janolaura8065 to je riadne blba. Nenechaj sa odbit,prehliadku ti musi urobit. Nevrav jej o novych zuboch. Len ze chces prehliadku.

kittykat22
12. aug 2020

@janolaura8065 objednaj sa na dentalnu hygienu. S velkou pravdepodobnostou si zle cistis zuby. Nemusi to byt povod vsetkych kazov, ale urcite na tom podiel bude. Hygienistka ta nauci ako si spravne cistit zuby a docistovat + specialne zubne pasty proti zubnemu kazu ktore sa aplikuju 1x do tyzdna.

balint83
14. aug 2020

@janolaura8065 mna zubky vyšli 1560€ alexia dental clinic v košiciach .neskutocny pristup zubariek. Všetko poopravuju domodeluju ak treba v tom som mal aj 2x balenie. Urcite odporucam.