Ahoj, prosím o radu ...po pôrode mi začali veľmi vypadávať vlasy, zakaždým keď si prejdem po vlasoch mám v ruke vlasy, keď to takto pôjde budem čoskoro holohlavá 😖 ...Viete mi poradiť, aký si mám kúpiť vitamínový preparát, aby som tomu zabránila? Ešte kojím, takže neviem, či sa niečo dá užívať počas kojenia....som veľmi z toho nešťastná, nechápem, čo je tomu príčina? Vie niekto poradiť? Díky za vaše odpovede....ahoj
Tak baby ja som nekojila a zastavilo sa to myslím až niekedy po roku a pol.Ale zastavilo.Teraz sa to občas objaví, keď mám nejaký stres 😒
Vôbec sa s tým netráp. Počas tehotenstva dochádza k hormonálnym zmenám, ktoré okrem iného spôsobujú, že vlasy NEvypadávajú. Po pôrode sa tieto hormóny postupne vracajú do normálu a vlasy, ktoré mali vypadnúť v tom tehotenstve začnú padať a ono to potom vyzerá tak, že prichádzaš o vlasy. Kamarátka je endokrinologička a potvrdila mi to, dokonca mi povedala, že toto vypadávanie môže trvať aj rok. Ak to trvá pridlho, tak určite s tým potom treba ísť k lekárovi. Zatiaľ sa dopuj, kúp si nejaké vitamíny v lekárni, lebo aj dojčenie dosť ženské telo vyčerpáva. Cítim to na sebe, od pôrodu ubehlo trištvrte roka a keď sa mi vitamíny minú a zabudnem si kúpiť, tak som hneď unavená, popolavá a je mi zle. A k tým vlasom - rašia mi nové, vyzerá to dosť srandovne, hlavne tie vlasy na vrchu hlavy všeliako trčia, ale čo už, som rada, že rastú 🙂 Neboj, ono sa to telo dá po čase doporiadku 🙂
nic, cakat kym sa to zastavi..ja som nemala na to nervy a ostrihala som nakratko
@lucinocka cakat, resp ostrihat isto nie... to co je za riesenie ???
kup so pantenol + zinok, to sa pri kojeni moze- lekarnik ti poradi. + kup si vlasovu vodu lopuchovu vmasiruj si aj kazdy den do pokozky hlavy + lopuchovy sampon... resp aj odvar z lopuchu si urob a vmasiruj a vlasy prestanu vypadavat- co pisem osobna skusenost.. je to super.
ale je pravda, ze cca 3 mes po porode vlasy vypadavaju.. a vela.. ale nic nerobit isto nie je ok.. teda ked ti na vlasoch zalezi...
Presne ako píše salome_82 ...... počas tehotenstva vlasy takmer nevypadávajú, takže po pôrode to vyzerá tak, ako keby chceli vypadať hneď všetky. Ale to vlastne len dobiehajú to čo zameškali 🙂 ......takže žiadny strach, to postupne prejde. Ale určite nič nepokazíš, ak si kúpiš nejaké výživové šampony a vitamíny....ja som sa dala aj ostrihať, mala som lepší pocit 🙂
aj mne už začali vypadávať..to zas bude,všade vlasy😖.otras.ale prejde to.je to normálne.
ja som mala podobny problem, a zacala som brat vitaminy nazyvane pre ,,cerstvu mamicku,, (som v anglicku, tu sa to vola new mum vitamins), zacala som to uzivat a po cca 3 tyzdnoch, mi zacali rast nove vlasy. dufam, ze som ti pomohla 🙂
Ahoj ja mám ten istý problém aj pri prvom aj pri druhom. Ono sa to po kojení zastaví, neboj ale ja som po druhom pôrode si kúpila šampón v lekárni Alpecin. To je kofeinový šampón veľmy dobrý ktorý sa necháva na hlave 2 minuty pôsobiť a potomsa spláchne a kúpila somsi vitamíny Dona Hair je to pre kojacé a tehotné ženy a ešte ked si umyjem vlasy a potom si ich prepláchnem v kamilkovom čaji je tomoc dobré. Vlasy mi padajú dalej ale omnoho menej je to fakt vidieť a dokonca mi začali rásť nové ale rastie len to čo bolo nie žiadaná hustota ako v reklame. Ak máš jemné alebo riedké vlasy budu stále ale aspoň menej budu vypadávať. 😀