Po operácii platničky

milka1978
13. jan 2015

Mám manžela, ktorý je trištvrť roka po operácii driekovej platničky, no nikde na nete neviem nájsť informáciu či može po takomto zákroku cvičiť zdvihy na hrazde. Nezaťažuje tým veľmi chrbticu no predsa len nevieme či takéto cviky može robiť.

Ďakujem za info

sisaha
13. jan 2015

@milka1978 nemoze, resp. moze, ale koleduje si o recidivu... Je velmi kratko po operacii. a cviky na chrbticu moze robit iba take, ktore spevnuju svalovy korzet chrbta, ziadne rotacne.
Nech sa informuje radsej u neurologa, alebo rehabilit. lekara co ano a s cim este pockat..

luba41
13. jan 2015
bellamafia
13. jan 2015

Moj manzel je po operacii platniciek 2 roky tc je v pohode ,mesiac bol na lieceni v Tren.Tepliciach potom ho pustili a doma rok leharo...ziadne cviky ziadny horuci kupel ziadna namaha nic iba lezat tak mu lekari nakazali...posluchol a teraz moze aj drevo kalat 😀 ...tvoja polovicka by mala este pockat ...su to veci ktore sa dost dlho hoja a potrebuju svoj cas na zotavenie,nejde tu iba o stavce ale vseobecne o tkaniva svalovu vazbu a vsetko s tymto spojene....tak ziadny Chuck Noris....drzte sa a hodne zdravicka prajem 😉

janinah
13. jan 2015

a nechodil na rehabilitáciu? môj chodil a tam mu presne ukázali čo má a môže cvičiť

nutrimas
14. jan 2015

@milka1978 Idealnym cvicenim by bolo prenho cvicenie SM system, ktr. sa odporuca nielen ako prevencia, ale aj v ramci rekonvalescencie po operaciach. Castokrat, ak sa problemy zachytia dostatocne vcas, dokaze tato metody pri pravidelnom cviceni predist operacnemu zakroku.
Cielom je spevnit svalstvo, vytvorit svalovy korzet, spiralovite.
Viac o tejto metode si mozete precitat na ofic. stranke Dr. Smiska, kde najdete aj zoznam lektorov, cvicitelov na SK: www.smsystem.cz.
Ja som jednym z 15 lektorov na SK, prevadzkujem aj mas. salon, v praxi sa stretavam len s pozitivnymi skusenostami a ohlasmi.
Vsetky cvic. pomocky najdete aj na nasom eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/sportove-potreb...

lapalma
14. jan 2015

@bellamafia Koľko trvá moródka po operácii ? kedy mal manžel kúpele? mohla by si napísať podrobnejšie ? vďaka

bellamafia
14. jan 2015

Marodka trva aj od velkosti operacie,je to individualne....manzel bol doma 1 1/2 roka v okt. ho operovali a vo febr. mal nastupit do TT nakolko mal anginu nastupil v aprili a prisiel domov v maji...vela zalezi aj od toho kde a kto ho operuje ...mm operoval nejaky svokrov znami a robil mu to na Antolskej v Ba...este vam napisem pikosku ...letela som za nim okolo desiatej (o 9 ho brali na salu) zastavili ma fizli ze som isla velmi rychlo ,som mu to vysletlovala co a ako a aj tak mi dal 150,-eur pokutu pridem za mm na izbu a neho nikde....tak som sa zlakla co je a pozeram a balkonove dvere pootvorene,vybehnem von a ten moj mily si tam vypaluje papulku...ŠOK ale samo aj radost ze stoji na vlastnych a chodi...no nezabijete to? 😀

lulia
26. apr 2015

ja cakam uz na druhu operaciu driekovej chrbtice ,od prvej som 15mesiacov ,a po pol roku sa mi to zhorsilo vysunula sa mi dalsia platnicka ktora tlaci na miech,kanal ,a este ktomu sa mi urobili pneudocysty ktore tam tiez tlacia a rastu ,preto musim ist na druhu operaciu velmi sa bojim ,dr. mi povedal ze to uz nikdy nebude lepsie velmi sa bojim uz ..bolesti mam velmi silne ktore vyrazaju do noh ,nezaberaju ziadne lieky ani injekcie ☹

tamaram283
26. apr 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Ahojte, ja som bola na operacii driekovej chrbtice pred vyse dvomi rokmi, pred nou som mala obrovske bolesti. Operacia mi pomohla, nastastie som mala stastie na dobrych doktorov, absolvovala som rehabilitacie, liecenie a na odporucenie doktorov som brala wobenzym, aj vďaka nemu sa mam teraz ovela lepsie. Vela stastia vsetkym, ktorych to caka. Drzte sa

z811
14. júl 2018

Som mesiac po operacii platnicky a este stale citim bolest niekedy viac niekedy menej chodim kus nabok jak pred operacio..zacal som chodit na reh.ale ako keby mi bolo horsie pred nim som sa citil dobre bolesti su len ked chodim viac..je to tak normalne?

zdenaw
1. nov 2018

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, kedy po operácii treba začať cvičiť a aké cviky. Ďakujem.

danielahamar
1. nov 2018

@zdenaw moj zacal mesiac po, najprv rehabilitacie a tam sa naucil aj SM system, kt. cvici dodnes, je to uz aj mozno 4-5rokov

zdenaw
2. nov 2018

@z811 dobrý deň. Chcem sa opýtať, či ešte máte bolesti a aké cvičenie vám pomohlo. Dakujem

z811
3. nov 2018

@zdenaw som5 mesiacov po operacii niekedy este citim bolest ale uz menej pomohli mi cvicenia ktore mi dali na papieri po operacii cvicim tak hodinu az hodinu aj pol zatial mi to pomaha a cakam na kupele do tren.teplic hovoria ze po tom je lepsie..

z811
3. nov 2018

@zdenaw cvicit som zacal 3dni po operacii s reh.sestrou a potom po pusteni domov podla navodu na papieri co mi dali v nemocnici..pomaha to

katkaluky89
14. okt 2019

Najlepsie cviky su Brunkow a SM system..urcite nie hrazda ☹

rubina123
6. máj 2021

@bellamafia prosím môžete mi povedať kde operovali vášho manžela? Ďakujem