Po operácii čriev mám stále bolesti.

luluka
27. feb 2020

Ahojte. Som po brušnej operácií. Pôvodne sa mi malo robiť len rozrušovanie zrastov a odstránenenie cysty. Skončila som bez vajíčkovodu a na druhom mi robili neostómiu. A našli mi aj stenčené tenké črevo, tak museli robiť resekciu, vzali mi 8cm čreva. Trápi ma však to, že je dnes už 10 deň od operácie ale stále som veľmi ubolená. Bolí ma aj v nadbrušku aj celkovo rana. Mám sj hematóm ale vraj nie je vhodné ho vyberať. Je to normálne ešte mna 10ty deň mať takéto bolesti? Teplotu nemám len sa zvyknem v noci spotiť.

korunka1
27. feb 2020

Podľa mňa áno, jednalo sa o rázny zásah do brušnej dutiny....ale, toto máš riešiť so svojim lekárom a nie na MK

darina1952
27. feb 2020

Aj podľa mňa je to úplne bežný/normálny pooperačný stav. Brušnú dutinu ti operáciou narušili a aj keď sa to nezdá je to veľmi citlivá oblasť a hojenie "vnútra" naozaj trvá dosť dlho. Hlavne veľa odpočívaj, počúvni rady zdravotníkov, šetri sa. Nočné potenie je takým prejavom slabosti organizmu, mala som to aj ja po oboch sekciách. V noci som si prezliekala nočnú košeľu, lebo som ju celú prepotila. Prešlo to po niekoľkých dňoch, keď som fyzicky bola na tom lepšie, zosilnela som. Skoré uzdravenie prajem 🙂

luluka
autor
27. feb 2020

@darina1952 ďakujem pekne. No ja som si myslela že to zotavovanie bude rýchlejšie ale nerátala som s tým že mi budú brať ešte aj z čreva. To ešte asi potrvá kým sa vrátim k bežným aktivitám okolo domácnosti.

baba303
27. feb 2020

Ja som mala operovane ,,len,, slepé črevo, dosť akútne.. Ale bolesti som mala ešte mesiac po operácii.. Čiže podľa mňa 10 dní je ešte nič po tom všetkom..

monkabohdalova
27. feb 2020

@luluka ja som rok po operácii brucha a občasne mám stále bolesti 😁

luluka
autor
27. feb 2020

Dnes som dokonca dostala silné kŕče ale jedla som kapustu, tak neviem či to bol dobrý nápad na tie črevá. Teraz neviem či ísť na pohotovosť s tým alebo počkať či sa to neupraví. Nemáte niekto skúsenosť či môžu byť aj kŕče po takejto operácií?