Ahojte,
prosím Vás blbé komentáre o očkovaní si prosím nechajte pre seba. Chcem sa len poradiť, tak ten, kto nemá k téme čo povedať, nech sa nezapája. Ďakujem.
Takže v sobotu som sa bola dať očkovať proti Covid 19. Mala som jeden deň mierne zvýšenú teplotu, to mi už prešlo. Ale dosť ma svrbí miesto vpichu a mám tam červený fľak. Viem, že je to reakcia na očkovanie, ale chcem sa spýtať, čo by mi pomohlo na to svrbenie. Ďakujem
Fenistil
Tiež som to mala, svrbelo ako štípanec od komára a červený fľak. Mám kamaráta farmaceuta a ten poradil klasika fenistil gel a neškrabať, nemasirovať
@hettinka prosím ťa, mala si aj iné príznaky? a mala si astru? Ď.
Obklad z octanovej masti. Ked svrbi antihistaminika, antialergika fenistil kvapky, zirtec, xzyzal, zodac a pod
Ahoj, aj ja som mala tiez svrbivy erytem, zberal fenistil gel. Ak viac svrbi, tak dake antihistaminikum k tomu (zodac, zyrtec...)
@panelacikova áno Astrazeneca. Inak skoro nič, jednu noc som trochu zle spala, mala som akoby ťažko na žalúdku, bez teploty. A take zatvrdnute v mieste vpichu, plus to svrbenie.
Ďakujem veľmi pekne za rady. Ja som mala Astrazenecu. Mala som teplotu do 38, plus miernu zimnicu a bola som taká dolámaná. To trvalo necelý deň po očkovaní. To všetko už prešlo, len teda mám ten fľak a to svrbenie. Vyskúšam teda fenistil gel a nejaké antihistaminikum. A koľko Vám trvalo, kým ten fľak a to svrbenie zmizlo? Ďakujem
Pár dni, možno týždeň, ale napríklad má to hodinu svrbrlo a potom zrazu nič. Ja už som skoro 3 týždne po ockovani a včera po teplej sprche mi zasa očervenel fľak asi 2cm priemer a už sa to stratilo.
@hettinka a inak bolo v pohode všetko ?
@palinohavino áno, vcelku v pohode. My sme boli viaceré kolegyne a myslím, že ja som mala asi najmiernejšiu reakciu. Niektoré mali aj teploty, triašky, slabosť. Ale tak 1-2 dni max.
Dobrý večer, chcela som sa opýtať po koľkých dňoch vám zmizol ten fľak? Ja mam podobný problém, ale ten fľak mám už 10deň a žiadna zmena.
Ja som dnes po očkovaní štrnásty deň, fľak tam už nemám, ale namiesto fľaku tam mám akoby modrinu a to ma bolí na dotyk. Taký červený fľak mi zmizol asi po týždni.
Ja mám zajtra mesiac a už absolútne nič neboli, nesvrbi. Cítila som to tak 2-3 týždne, že sa niečo dialo, svrbenie, fliacik, mala som pod kožou takú hrcku, ale už sa vstrebala.
ja si myslím, že len vlažný - chladný obklad.
mne pomohol po tetanovke. a to som mala boľavé, svrbelo a bolo tvrdé asi 10 dní...