Po nasadení antidepresív sa mi motá hlava

12. sep 2023

Po nasadení AD mám motanie hlavy a príšernú bolesť hlavy , na zvracanie . Mali ste to aj vy tak ?

irusa
12. sep 2023

Nie nemala, nakoľko AD je posledná voľba riešenia problémov. Hľadala som iné možnosti, nakoľko AD problém potláčajú a neriešia.

3009
12. sep 2023

2-3 týždne vydrž potom sa to zlepší.

marhulka13
12. sep 2023

Ano, je to normálne, do cca mesiaca by to malo byt oveľa lepsie

neson123
12. sep 2023

@irusa povedzte mi ako by ste vyriesila Uzkosti a Panicke ataky, ktore su uz chronicke a maju fyzicke priznaky?to je tocenie hlavy, stres, tlaky na hrudi, tlaky v hlave atd..mne tiez predpisuju AD ale neberiem ich lebo sa toho bojim ked citam ako je ludom este horsie..

irusa
12. sep 2023

@neson123 prežívala som to šesť rokov, takže môžem zhodnotiť, že viem o com píšem... Príznaky - vysoký tlak 170/105, tep 200,exsrasystoly, sucho v ústach, triaška, mdloby, pocit že umriem, nepokoj, zla artikulacia, trpnutie končatín... Ak by som to nepreživala, tak sa nevyjadrujem... A stojím si za tým, že AD problém nerieši... Treba zmeniť zmýšľanie, fyzická aktivita.... Mala som problém ísť aj na nákup do obchodu...

irusa
12. sep 2023

@neson123 a hlavne eliminovať negatívnych ľudí vo svojom okolí....
Mala som hodinové ataky aj 4x do týždňa

iwesska
12. sep 2023

@irusa V mojom pripade riesi problem len AD - mam 19r.skusenosti bez nich. Vedlajsie ucinky z nich nemam ziadne. Panicke ataky,agorafobiu,socialnu fobiu,to som vsetko zvladla silou vole,zial urcite psychicke choroby sa silou vole porazit nedaju. A je vzdy lepsie dat si AD,ako v bezvychodiskovej situacii spachat samovrazdu.

neson123
12. sep 2023

@irusa vsetky priznaky co ste mali vy mam aj ja, do bodky.Ja to neviem akosi ovladat, vzdy ked som v strese a ten uz mam fakt z obycajnych veci tak ide namna atak..

irusa
12. sep 2023

@iwesska no mam vo svojom okolí osobu, ktorá vyše 30 rokov berie AD. Pomáhajú, keď celý deň len spi v posteli a nemá chuť ani žiť? V kuse sa sťažujú ako je jej zle, no vysadiť ich už nemôže, lebo telo je nimi už tak navsiaknute.. Už potrebuje len zvyšovať dávky. Ako každý nech sa zariadi podľa seba, no stojím si za tým, že AD len vtedy, ak všetky možnosti zlyhajú....

irusa
12. sep 2023

@neson123 ja to úplne poznám..
A lekári pozerajú na teba ako na blázna.... Už k lekárom ani nechodím, nakoľko mi prišlo zle v čakárni a môj cieľ bol, čím skôr odísť z nemocnice a nie u nich hľadať pomoc.... Sem tam to na mňa ešte príde, no vždy si poviem, keď som to už toľkokrát prežila, tak to prežijem aj teraz. Dokonca som išla po 6 rokoch na dovolenku a 10 km turistiku po lese a to som sa bála vzdialiť od domu 100 m

jaska25
12. sep 2023

Ano, aj ja som to mala, do dvoch tyzdnov mi to preslo.
AD som sa branila veeeelmi dlho. Skusila vsetko mozne od cvicenia jogy cez meditacie, hypnozu, psychoterapiu, prirodne pripravky, ale nic nepomahalo. AD som nasadila, sadli mi az druhe, ale som rada ze existuju. Inak by som len bezdovodne plakala dalej. Mam ich na depresiu ktora mi vznikla pravdepodobne z dlhodobeho stresu a vyhorenia.
Teraz sa aj vyspim, som schopna normalne fungovat a vraciam sa aj do prace konecne.

iwesska
12. sep 2023

@irusa Tak ale to,ze ma zle nasadene lieky,z ktorych len spi,neznamena,ze vsetky AD to robia.

neson123
12. sep 2023

@jaska25 a ake lieky beriete?ako dlho ich uz beriete ked vam zabrali

jaska25
12. sep 2023

@neson123 Alventa, beriem ju vyse mesiaca, k tomu Mirzaten na spanok.

irusa
12. sep 2023

@iwesska už jej nevedia čo dať za tie roky užívania AD

slovakboy
12. sep 2023

@irusa To je čo za hlúposť že AD problém potláčajú a neriešia? Práveže naopak. Utlmováky problém len potláčajú, ale AD ho riešia a liečia. Benzodiazepíny pracujú na úplne inom chemickom princípe ako Antidepresíva pracujúce na vychytávaní Serotonínu. A dokonca sa navzájom ani neovplyvňujú. Nie som lekár ani farmaceut, ale bral som aj jeden aj druhý liek naraz a tak mi to vysvetlil môj lekár, že lieky sa môžu brať súbežne. AD nie sú návykové, je len potrebne aby si zvyklo na ne telo a musí sa s nimi nejaký týždeň nabiehať a potom aj vybiehať. Nie sú to silné lieky, ale nie sú ani slabé. Človek cíti, že ich berie, alebo neberie. AD sa dokonca berú niekedy aj preventívne a dokážu zmeniť dráhy v mozgu a tým trvalo zlepšiť stav.

irusa
12. sep 2023

@slovakboy no sú najviac na predpis, nakoľko každý hľadá v nich útechu ako zmierniť svoj problém... Žiadne lieky nie sú pre telo prospešné... Je to môj názor, ten tvoj ti neberiem... Píšem, že by to mala byť tá posledná možnosť... V niektorých prípadoch môžu ešte problém prehĺbiť... Ešte nevymysleli lieky bez nežiaducich účinkov.... No brať AD preventívne???? To akoby si písal o vitamíne C....

irusa
12. sep 2023

@slovakboy.... Takže???? Musíš pre vlastné zdravie urobiť aj ty niečo, nie len sa napchavať AD....

irusa
12. sep 2023

@slovakboy ak štúdie sa mýlia...

slovakboy
12. sep 2023

@irusa Tak to si nepochopila. Samozrejme že to nie sú vitamíny ani výživový doplnok a majú aj vedľajšie účinky. Ale v kombinácii s dobrou psychoterapiou sú liečivé na daný problém a negatívnych vedľajších účinkov nemajú toľko, ako boli AD v minulosti. To aj k liekom na srdce je kopec nežiadúcich účinkov a kardiaci ich musia brať, inak dostanú infarkt. A u mňa som ich pobral len 15 mesiacov a nepotrebujem ich. Ja som nikde netvrdil, že riešia príčinu depresie. Ak je príčinou úmrtie blízkeho človeka, alebo rozchod, alebo trauma ako to bolo u mňa, tak to nevyriešia. Ak je príčinou zlé myslenie, to tiež nevyriešia. Ale liečia. Nie len potláčajú. To je napísané aj v príbalových letákoch, u môjho lieku tam bolo písané aj že sa predpisujú preventívne. Samozrejme nie u zdravých ľudí, ale u tých, kde by mohlo dôjsť k opakovaniu depresívnych stavov. A áno, sú aj psychoterapeuti, ktorí ti povedia, že sa im lepšie robí s ľuďmi ktorí neberú AD, lebo sú viac ochotní spolupracovať. No sami vedia, že to niekedy nejde. Proste sa to nedá vydržať a ak nechceš aby niekto spáchal samovraždu, alebo skončil so zničenou psychikou natrvalo, tak AD sú jediné riešenie.