Ahoj,prosim poradte nastupila som do novej prace kde mam odrobene len 3 dni,bola som v nemocnici stym ze ma musia ihned operovat😖(pruh),,je mozno ze ma zamestnavatel prepusti?ci mozem ist na pn?dakujem pekne za odpoved
@otavova to nie je dovolenka, takze mozes aj hned v den nastupu. nepotrebujes odpracovane dni.
do prace doruc (alebo po niekom posli) vypisanu PNku od doktora.
Nezabudni vyplnit zadnu stranu - ucet, podpis, datum.
lebo ak budes dlhsie ako 10 kaledarnych dni PN, tak to musi zamestnavatel poslat na soc poist a bez tychto udajov mu to nevezmu, musel by ta s tym nahanat.
@otavova a ak si v skusobnej dobe, tak zalezi od zamestnavatela, ako sa s tebou rozhodne.
tu moznost s tebou rozviazat pracovny pomer ma a PNka ta v skusobnej dobe nechrani. takze moze s tebou skoncit zo dna na den bez uvedenia dovodu.
@moonlight1210 vezmú..... za tie údaje je zodpovedná ona, jasne je tam uvedené, že to musí vyplniť zamestnanec-ak to nevyplni dobre smola. Budú ju kontaktovať písomne domov, predĺži si tým ale dobu kedy jej PN vyplatia.
@alenah31 nuz, my mame so soc poist inu skusenost.
Na PN môžeš ísť kedykoľvek ale z vlastnej skúsenosti ti napíšem.Áno môžu ťa vyhodiť.A bolo im jedno, že som tam skončila vďaka nim 🙂.Si v skúšobnej dobe.Ale teraz si nie som istá či nie až po PN ťa môžu vyhodiť.Nebudem tu písať somariny lebo si naozaj nie som istá.
@otavova na PN môžeš ísť kľudne aj v deň nástupu, tvoj DVZ bude počítany z tvojho predpokladaného príjmu. Keďže si v skúšobnej dobe zamestnávateľ s tebou prác. pomer ukončiť môže-počas skúšobnej doby nie si v tomto s ére chránená zákonom.