Ahojte, pred 3 týždňami som mala tráviace ťažkosti - pokazený žalúdok prezvracala som 3 dni, bolo to zrejme z pokazeného jedla, potom asi tyzden bolo ok a teraz už 2 tyzdne ma trapi takmer po každom jedle pocit nafúknutého a ťažkého žalúdka 😫aj sa mi stále odgrguje akoby mi jedlo žalúdok nechcel stravit. samozrejme bola som u obvodaka mam nasadenú dietu a čakám na termin na gastro ale ten mi dali samozrejme až o 2 mesiace. Je to dosť nepríjemne stále po jedle sa takto cítit, niekedy to trva aj pol dna čiže obcas kvôli tomu aj ďalšie jedlo vynechám. Začínam mat stres a myslieť na najhoršie 🫣 že by to mohla byt rakovina žalúdka, nemali ste niekto niečo takéto ? A čo to bolo ako ste to liečili ?
Toto iste som mala aj ja... Zistil mi na gastre dr. ze mam v žalúdku helikobaktera... Nasadil liečbu a už som fit... Hlavne to netreba podceňovať...
No mne tak bolo z mliečnych vyrobkov a mlieka...Čo ješ? Inak, tá hladovka je dobrý napad. Alebo len čaj a suchare.
@ivik4
@evinku
@panonia
Žiaľ moje obavy z najhoršieho sú celkom na mieste keďže v blizkej rodine mam 3 prípady rakoviny zaludka, 2 prípady rakoviny hrubého creva a ďalšie rakoviny mimo tráviaceho traktu pravdeodobnost že niečo z toho budem mat i ja je ozaj veľká.
Rada dať si hladovku a pomaličky začať so sucharmi a čajom je fajn. Skúsim to takto ďakujem.
Na toho helikobaktera robili test z krvi ?
Presne aj nejaké potravinové alergie či intolerancie mi napadlo no napríklad dnes som zjedla na obed zo včera cestoviny s tvarohom - včera mi z nich nič nebolo a to som zjedla aj velku porciu. Dnes som z nich mala polovicu včerajšej porcie a je mi stále ťažko a odgrguje sa mi
Mne ju robili zo žalúdka... Pokiaľ máš také problémy.v rodine, určite by som. Sla na preventívne prehliadky.
Ked mate tieto ochorenia v rodine, uz si davno mohla ist na gastroskopiu, kolono tiez. Preventivne aspon kazdych 5 rokov. Problemy ako su intolerancie aj helikobakter ti zistia z gastroskopie, fajn ze si objednana, zvysok ako je napr. UC kolitida ci crohnova choroba sa zistuju zas z kolonoskopie. Co sa tyka pankreasu kt. Je najdolezitejsi co sa travenia tyka a zivot bez neho je nevyhnutny, je potrebne ist na krv a dat si pre istotu zistit hladinu pankreatickych enzymov a crp . To Ti spravi aj obvodna
Ja mam v rodine tiez chorobu ktoru som zdedila aj ja sama , hrube crevo
Tak môžeš mat ale nemusiš...zato by si sa mohla zdravo stravovat...a nie cestoviny s tvarohom.
Tak dusena zelenina s kuraťom alebo králikom by to bola rozhodne lepšia voľba pri problemoch aké maš..kebyže ja zjem tvaroh tak stravim celu noc na WC v takych kŕčoch...a múky netreba tiež tolko jest ..radšej ryžu alebo zemiaky...
Boze uz prestante vsetci s tymi rakovinami. Vies ako sa to tazko cita nam ktore mame naozaj vazne diagnozy ? 🙄
To moze byt zaludok, zlcnik, pankreas
Skus si dat hladovku aspon den nech sa traviaci trakt upokoji, potom ked tak suchare. Potom klasicku dietu, ziadny alkohol ,pripadne ani papriku nie, ani šťavy. A ano presne takto mi vobec netravilo ked som mala pankreas naprd