Po cvičení mám vždy bolesti. Je to v poriadku?

9. apr 2022

Ahojte, začala som chodiť cvičiť- chcem trochu upraviť postavu. Už som bola asi 15x tak 2x do týždňa je to take cvičenie s vlastnou váhou hiit, tabata, kruhový... A vždy ma všetko bolí ďalšie 3 dni😄 Chrbát, brucho, kolená, nohy. Ale myslím že tá postava sa už trochu upravuje. Je to v poriadku?

ajka0207
9. apr 2022

Ano

veronika3110
9. apr 2022

je to síce týranie samej seba.. :D ale je to normálne.. sú to samo o sebe ťažké cvičenia :D

zuzahajdulka
9. apr 2022

Nie je to v poriadku. Pokial je ucelom len uprava postavy, trening nema boliet. Ak boli, znamena to, ze si absolvovala vacsiu zataz, nez zodpovedala tvojej aktualnej kondicke a stavu pohybovej sustavy. Asi mas svalovku, pripadne aj nejake mikrotraumy na urovni svalovych vlaken. Su to drobne trhlinky, ktore nie su nebezbecne, ale su zbytocne, lebo sa hoja nepruznym tkanivom, cize svalove vlakno uz je trosku menejcenne, nez predtym. Snaz sa trochu ubrat z narocnosti, menej opakovani, lahsie vahy. Kondicka sa postupne bude zlepsovat, ale da sa to aj bezbolestne. Pretrenovavanim sa ten proces akurat spomaluje.

travelllerka
9. apr 2022

Otázka je, čo ťa bolí? Svaly alebo kĺby? Lebo ja keď som takto začala v dospelosti cvičiť, tak som objavila svoje zdravotné problémy s chrupavkami a klbami. Do vtedy sa neprejavovali, lebo som ich nadmieru nezaťažovala. A este ako bonus, som týždeň po chorobe išla cvičiť a natiahol sa mi sval.

evka64
9. apr 2022

Ja chodim 3x do tyzdna na kruhovy a neboli ma nic...bud cvicis zle alebo je to neumerne tvojej kondicii a stavu tela.

rokka
9. apr 2022

Vyskusaj si davat po cvičení BCAA (aminokyseliny) na regeneraciu svalovej hmoty. Pozri si na nete je tam toho kopec v tabletovej aj sypkej forme. Naozaj to pomaha 😉

autor
9. apr 2022

Dakujem vam pekne všetkým za odpoveď aj za rady. Mne sa to občas aj zdá dosť náročné. Tak skúsim ubrať. Je pravda, mám 1,5 ročné dieťa, a teda nemám moc "priestoru" na regeneráciu chodila som aj fyzio cvičiť minulý rok, to už skončilo tak reku začnem tento rok makať

zuzahajdulka
9. apr 2022

Inak, jednoducha domaca regeneracia po svalovici je pobyt v teplej vani, kde prisypes trochu soli, octu a nejaky bylinkovy caj. Viem, ze pri 1,5 r dietatku je polihovanie v teplej vode vzdialena meta 😃, ale je to ucinne.