Ahojte, nemáte niekto odsledované, po akom čase nabehne preventívna prehliadka v appke v Union? Alebo celkovo návšteva lekára. Predtým som to nesledovala, ale chýba mi tam návšteva zubára 10.11., a 5.12. ktoré som si mohla nechať preplatiť. Takisto preventívna prehliadka u všeobecného bola12.12 a nie je tam ešte. Je to bežné? Na preplatenie má človek 30 dní, neviem ako sa to takto da..
Ďakujem 🙂
@blondinka95
ty máš na nahratie do aplikácie 30 dní, nie je to obdobie na preplatenie.
Lekár má 60 dní na nahratie úkonu
Ale ak máš nárok na preplatenie, tak teba nemusí zaujímať, čo ako a kedy si vykazuje lekár. Za zubné ošetrenie si podáš žiadosť a hotovo. Okrem toho sa posudzuje rok 2022 za preplatenie ukonu, teda v tom roku musis mat absolvovane prehliadky. Prehliadky v roku 2023 sú potrebne pre osetrenia v roku 2024.
@suzitok takže si môžem nahrať blok na preplatenie zubára, aj keď mi úkon ešte neukazuje v aplikácii? Ako to ale budú vedieť vyhodnotiť, ak lekár ešte výkon nevykázal?
@blondinka95 samozrejme, ja som to tak robila vždy. Tiež mám Union. Blok máš, čiže ošetrená si bola. Toto je podstatné a to, či splňaš podmienku. To, kedy si lekár čo rieši s poisťovňou sa teba netýka a nemáš to prečo sledovať. Okrem toho mne vždy preplatili až v takmer 90 dňovej lehote, takže medzitým tam už mali aj výkaz od lekára. Akurát dentálnu hygienu som nečakala, to mi prišlo do 7-10 dní na účet, neviem už presne.
@suzitok ďakujem veľmi pekne
@blondinka95
oni to vyhodnotia keď im príde výpis od lekára.
@blondinka95
vieš si to pozrieť v aplikácii, v akom stave je žiadosť
@blondinka95
Dobrý deň,
žiadosť je potrebné zadať do svojho konta do 30 dní vrátane dňa ošetrenia. PZS si vykazujú výkony štandardne v rámci splatnosti nasledujúci mesiac so všetkými výkonmi pacientov a po schválení ich faktúry sa zobrazia výkony vo Vašom konte. Výkony však musia vykázať najneskôr do 180 dní. Čiže žiadosť si určite podajte aj keď výkony ešte v aplikácii nevidíte, v rámci 90dňovej lehoty Vám príde vyhodnotenie žiadosti alebo informácia, či čakáme ešte na faktúru od lekára. Ďakujem za pochopenie. Martin z Unionu
@blondinka95 keď ju lekár vykáže do ZP