Po 4 rokoch nefajčenia mám chuť na cigaretu

16. mar 2021

Nefajcim 4 roky. Predtym som mala kratsie ci dlhsie obdobia fajcenia alebo nefajcenia. A ked uz, tak pol krabicky denne slabe slimky, pripadne pri posedeni viac cigariet.
Pred rokom som sa priznala priatrlovi ze som si zapalila 4 cigarety pocas dna, tak ma podporil, ze je hrdy, ze nefajcim. Bola som fajciarka este ked sme sa dali dokopy.
Hnevam sa na seba, ze mam taketo myslienky na cigu.
Za tie 4 roky som par kil pribrala, som nervozna a to aj celkovo, neviem odolat sladkemu, a neviem sa ukludnit ked ma nieco rozculi- napr hadka s priatelom.
Ale viem, ze keby som si zapalila, tak by to znova slo na standard pol krabicky a to by som si nedovolila ked som na materskej, davat peniaze na takuto blbost.
Priatel by mi nemupoval, musela by som si davat bokom.
Kupi nam vsetko mozne, ale v tomto by ma nepodporoval.
Napadaju mi aj dalsie este pozitiva toho ze necajcim, ale nechcem pisat slohovu pracu 😊
Skusala som po rozculeni robit drepy, kliky, ale aj tak si hodim do seba sladkost- sladke mi pomohlo prestat fajcit.
Ja uz neviem ako sa mam znormalizovat b stravovani aby som nepchala do seba blbosti, a ako nemysliet na cigu.

malinoismum
16. mar 2021

Všetko je v hlave - myslím že si silnejšia osobnosť ako ten drahý smrad... držím palce (sama som tým presla 🙂)

martina1201
16. mar 2021

Ahoj, skús namiesto sladkosti si dávať sušené ovocie. Alebo čerstvé ovocie.... Držím palce aby si to dokázala a vydržala nefajčiť 🙂

ruzasipova
16. mar 2021

A to aj niekedy prejde? - ta chut na cigaretu. Ja zatial nefajcim len 2,5 roka ale vela krat na ne myslim, ze dala by som si. 🙂

luckalukas_1
17. mar 2021

hlavne nezacni znova fajcit!! 😂 ..ja som prestala teraz 3. den🙏 ked vydrzim 4 roky ako ty, urcite nezacnem znovu fajcit, pomysli si na ten zaciatok, ake to bolo tazke prestat 😁.. len vydrz bud silna🤞🙂 ..clovek co prestane fajcit, nikdy nebude nefajciar, ale ostane navzdy abstinujuci fajciar!! musis vydrzat! bola by to strasna skoda keby si po takom case zacala znovu fajcit ten drahy, skodlivy smrad!

elizabet173
17. mar 2021

spočítaj si, koľko by si za ne za rok vyvalila a kúp si za to niečo. Okrem toho nesmrdíš, nebudeš mať skôr popolavú zvráskavenú tvár, ako ženy, ktoré nefajčia. Potrebuješ tie cigarety niečím nahradiť. Skús šport, keď si nervózna, len tak vybehnúť na pol hodinku si zabehať, či bicykel, korčule, budeš sa lepšie cítiť a pri športe sa vylučujú hormóny šťastia. Pohyb vonku je iný, ako pár drepov dnu. A sladkosti doma nemaj, nebudeš ich do seba hádzať. Kúp ovocie, oriešky.

fiafia
17. mar 2021

Tiež som s tým bojovala. Vyliečila má potreba vyšetrenia na plucnom. Ten strach pred RTG a CT si nechcem zase zopakovat

jana_eyre_2
17. mar 2021

Môj muž fajčil 15rokov.. a teraz 10rokov nefajčí a vraví, že stále ho občas prepadne chuť na cigaretu.. on je ale zásadový, takže verím že sa k tomu už vzivote nevráti... On si chuť na cigarety zaháňa vodou.. zo začiatku keď mal chuť, píl veľa vody.. vďaka tomu pije veľa dodnes, ale už nemá tu chuť tak často.. nájdi si tiež nejaký rituál keď ťa prepadne chuť fajčiť.. výdrž, je to super ja som strašne rada že môj muž nefajčí a som na neho veľmi hrdá..

autor
18. mar 2021

@malinoismum a uz ako dlho nefajcis? Co ti pomaha na prekonanie tzv krizy?

autor
18. mar 2021

@martina1201 to susene si urcite kupim velku kopu, nebudem mat take vycitky 😊

autor
18. mar 2021

@ruzasipova niekedy zabudnem aj na dlsi cas ze ciga existuje, ale niekedy mi beha po rozume. Najhorsie mame za sebou- asi ten prvy mesiac az pol rok je to na nervy, potom uz lepsie. Uz to smrdi a nechuti. Ale iba ten pocit kludu na terase, ked si spomeniem, hned sa vratim spat na zem a mam dumu. Asi treba nieco na odventilovanie. Najradsej by som niekedy vybehla sama na dvor predychat sa, ale nemozem, lebo mam male dieta, ktore pride za mnou aj na wc. 😄

autor
18. mar 2021

@luckalukas_1 ano verim, ludia, ktori zacali po rokoch znovu fajcit, to strasne lutuju. Uz nevedia prestat.
Ako ti ide abstinovanie? Panecky, u mna boli prve dni hrozne. Nedalo sa do mnou vydrzat. Stale som vrcala na kszdeho 🦖
Velmi ti drzim palce. Chcem aj ja teba podporit 😊

xjakubikovak
18. mar 2021

Pri susenom ale pozor že v menšom objeme je rovnako veľa cukru keď tak lyifilixovane🙃

malinoismum
18. mar 2021

Ja už nefajcim štvrtý rok... krízy už nemavam- keď som mala tak som sa šla prejsť, napiť vody (kupovala som si sumienku na zahnanie chuti🙂)
- mne začal práveže vadiť ten hnusný smrad...

ruzasipova
18. mar 2021

Ja som mala iqos, ten tak nesmrdel. Tiez som na materskej, takze aj ja mavam potrebu obcas ujst a byt sama a vtedy mi to prebehne hlavou, ze och, dala by som si. Ale potom si poviem, ci mi nesibe po tych rokoch a aj tak doma ziadne nemame a do obchodu kvoli tomu nepojdem. 🙂

autor
19. mar 2021

@elizabet173 ano ten sport by bol super ked ho natlacim do denneho rezimu

autor
19. mar 2021

@jana_eyre_2 no veru vseobecne sa na vodicku zabuda

autor
19. mar 2021

@xjakubikovak to som este nepocula taketo ovocie 😊

autor
19. mar 2021

@malinoismum ano niekedy po hadke vybehnem na chvilu na dvor a trochu to pomoze alebo vyvencit psika.

autor
19. mar 2021

@ruzasipova my mame doma aj sladkodti aj cigarety mojho priatela tak keby som chcela tak si otvorim. Ale tirz svefomie sepka nech to nerobim, iba pri sladkostiach svedomie error 🤣