Ahojte, nerada sa ľutujem ale už nevládzem a nemám sa komu vyrozprávať tak napíšem aspoň tu...som 3 mesiace po druhom porode, mam 34 rokov ale zdravotne aj mentálne sa cítim na 70...vždy som mala problémy s chrbticou a kolenami ale bolo to v znesitelnej miere tak som sa s tým naučila žiť...ale teraz po tomto tehotenstve už len každý deň plačem od bolesti a unavy..hemoroidy, ten chrbat a kolena,nevládzem ani po schodoch vyjsť musím sa pridrziavat, keď sa mam vystriet zo zohnutia tak to je niečo strašné, alebo ked som sa po hodinev kine postavila tak ma bolelo koleno ze som so slzami v očiach isla dole po schodoch...kojim takže nemôžem ani nič moc uzivat, dieťa mi strašne málo a zle spi, spim tak 4 hod denne, 15kg nadváha ale nevládzem s tým nič robiť lebo sladkosti sú jediné čo ma drží cez deň pri vedomí...nemám silu na nič, nič ma neteší kvôli tomu ako sa cítim..doma nič nestíham a mam pocit ze to nikdy lepšie nebude...ze nebudem vládať s deťmi už nikdy santit, behať, cítim sa ako troska...keď si predstavím ze pred 10 rokmi som vladala aj 3 hod cvičiť, tancovať, tak je mi do plaču...reálne neviem co bude o pár rokov, nieto ešte v 50 60tke...neviem ci si to niekto precita, viem ze sú na tom ľudia oveľa horšie a ja tu fnukam, no cítim sa hrozne...tak ďakujem ak mi niečo napíšete, či už pozitivne alebo negatívne..
Ja som druhé rodila v 40 a som ko už 3,5 roka . Únava , všetko má boli diastaza brucha , kĺby hotové únava jak svina večer dobíjam energiu sladkým priberám a chudnem dookola . Som bez života i keď všetko mám … drž sa keď chceš nápis Ss
Ahoj, viem presne o com pises. Ja som sa tak citila tiez po 2 v 33ke. Kojenie, par kil navyse, plus nejake tazkosti po porode, no citila som sa ako stara babka uz. Vsetko ma bolelo pri kojeni, lebo som vela poloh prisposobovala malemu, tiez nespavec. V 9 mesiacoch som kojenie stopla, lebo to bolo skor trapenie hlavne pre mna po zdravotnej stranke. Ale povzbudim Ta, bude lepsie😉 sice maly je neridena strela, ale ako tak sme sa naucili fungovat. Od januara som sa zacala venovat viac sebe, cvicit atd... A aj bolesti sa zmiernili, ustupili... Su dni kedy som ko, ale je to omnoho lepsie. Viac spanku, casu pre seba a svoje telo a bude dobre, drz sa💞
Ja som asi 3 mesiace po pôrode absolvovala ambulantne kúpele. Bol to bonus zo zamestnania, vyšlo mi to akurát na ten čas a bola som za to veľmi vďačná.
Okrem toho som sa už počas tehotenstva preorientovala na Traumeel S (homeopatikum). Užívala (cmúľala) som ho počas tehotenstva kvôli rastúcej osmičke a po pôrode kvôli neschopnosti sa čo i len otočiť na posteli. Manžel mi natieral krémom Traumeel S chrbát aj bedrá a spolu s tými kúpeľmi som sa z toho postupne dostala.
Medzičasom som sa naučila kolobežkovať, vrátila som sa veľmi rekreačne na lyže aj na bicykel... A to všetko aj napriek tomu, že mám stále cca 20 kg nadváhy. Vek aj váha sú len čísla. Najdôležitejšia je chuť byť šťastná.
Tie 3/4m po porode su najhorsie...ale ono to prejde. Dieta vyrastie a ty sa aj vyspis,aj budes schpna ine robit,aj mat viac sil do zmien.
pridam sa - rovnako aj po druhom a aj po tretom porode (v 37 rokoch) som mala velke bolesti - svaly, klby, chodidla, atd.. ale preslo to urcite po skonceni kojenia - ja som kojila max 7 mesiacov. zdravotne sa sa potom dala dokopy, telu po porode a pri kojeni chýbaju minerály, živiny - je potrebne to doplnat, minimalizovat stres,
Mna by len zaujimalo, preco ked si “vzdy mala problemy” si tie problemy neriesila este nez si bola tehotna…
Ahoj, velmi ma mrzi, ze sa citis tak zle a nedokazes si kvoli tomu uzivat rodinku. No zaujimalo by ma, ci si uz skusala riesit svoje zdravotne problemy. Vzdy je riesenie, ako si aspon scasti pomoct. Cviky, rehabilitacie, liecenie. Si este mlada na to, aby si sa denne trapila bolestami chrbta a kolien.
Tak bohuzial nemozes cakat, ze po tehotenstvach sa taketo problemy zlepsia. Skus sa premoct a najst si nejaku fyzio, aspon par cvikov nech ti ukaze.
Ja si myslím, že ti čas pomôže. Tiež som sa po druhom pôrode cítila rozbitá (aj keď nie až tak) a o 4 roky som zas fit. Trvalo to dlhšie ako po 1. pôrode, ale telo sa postupne dalo do poriadku. Keď som prestala dojčiť v 3-3,5 roku, odišla chuť na sladké, kilá išli dole, polepšil sa spánok, prišla energia… drž sa a ver, že čas hra s tebou
Tiež mám teraz druhé babo a okrem iných zdr. problemov poškodený stavec, ktorý tlači na nervy do nôh. Pred malou som už bola 5 rokov v pohode pohybovo, dokonca tehotenstvo super a keď mala 3m ma to chytilo zas. Jednak bolesti, ale horšie nemoznost chodiť poriadne a celkovo pohyb. Tiež bola nespavec a tie noci si vyžiadali aj problémy s krkom a rukami. Dokonca mi seklo tak pravú ruku, zd som s nou nemohla kyvat.
Celkovo pomohli rehabilitačné cviky, sm systém a masaze.
Ale poteším ta, teraz keď už má rok a sama stvornozkuje a v noci sa zobudí už len 6x je to super. Už tie problémy povolili a je pohyb o dosť ľahší a bezbolestný.
Takže zatiaľ skus aspoň také základné, čo sa dajú pri drobcovi a sem tam masáž. Na kolená je najlepšie bicyklivanie, aspoň 15 minút doma skus. Kilam, postave a domácnosti sa budeš venovať neskôr.
Chápem ta...ja som takto bola 3 roky a to som zatiaľ rodila len raz....ale odvtedy v kuse nejaké problémy, v kuse má niečo bolí. Už je to lepšie, ale vždy sa niečo vyskytne. Muž chce silou mocou druhé, ja veľmi nie pretože sa bojím čo to so mnou urobí, že mi bude ešte horšie 😔 pred tehotenstvom som nepoznala bolesť ani únavu, od pôrodu som večne k.o. snažím sa aj cvičiť atď ale veľmi nie je kedy. Držím palce, nech ti je čím skôr lepšie. Raz to prejde. Skús zatiaľ aspoň relax vo vani a muž nech masíruje chrbát ♥️ myslím na teba , drž sa 💪
Ja som po oboch tehotenstvach bola ako rozbitá hračka, po pár mesiacoch som vždy absolvovala s fyzioterapeutom cvičenie na pilates strojoch a za pár mesiacov som sa dala ako tak dokopy. 😪 ale už to nie je úplne to čo to bývalo, cvičením sa však dá veľmi veľa napraviť. K tej strave, ja som teraz zistila, že moje telo mi hneď ukáže, keď sa stravujem zle, veľa sladkého a blbosti.... Hneď mam migrénu, som nafúknutá, je mi zle, malatna, ospala, nervózna sama zo seba..... 😞
Dievčatá veľmi pekne vám všetkým ďakujem ze ste si nasli čas, napisali a aspoň mi dali pocit ze v tom nie som sama lebo som sa tak citila veru..všade okolo mňa len vysmiate aktívne krásne mamičky, či je samozrejme úžasné a klobúk dolu im za to, len mne to na psychike nepridáva...ďakujem ❤️...inak ja som sa vždy snažila to riešiť,brala kopec kĺbových vyziv, cvičím pravidelne cviky na chrbát, niekedy som tu bolesť dokazala udrzat v znesitelnej miere ale teraz už proste nie....chcem sa objednať aspoň na masáž..ale chápem ze aj kým kojim x hodín denne zohnuta nad babom, nosím ho stále na rukách väčšinou na jednej strane tak to lepšie nebude...a hlavne ten spánok...beriem aspoň kolagén pre dojčiace maminy...proste snažím sa aspoň niečo no ale je to slabota :( ..tak ešte raz ďakujem
Hlásim sa, ja som rodila v 38 tretie a veruže dodnes sa mi telo nevie dať dokopy😉😁 t.j. 2.5r po, takže hlavu hore, bude to lepšie. Ja som po pôrode pribrala 10kg,presne práve z toho dôvodu co píšeš aj ty, vyčerpanosť prvého stupňa a rýchla energia. Hovorí sa, že každé dieťa zoberie aspoň 1zub,ale ja mam pocit, že mne zobral všetky klby🤣🤭 určite som ta nepotešila, ale aspoň vieš, že nie si v tom sama😉💗