Dobrý deň, prosím o radu čo to môže byť. Posledne 2 - 3 rebrá mam na dotyk veľmi bolestive, len na pravej strane. Taktiež bolia aj pri pohybe. Bolest je dosť veľká. Ešte trosku pokasliavam a od bolesti sa mi až oči prekotulaju pri zakaslani. Viete čo by to mohlo byť ?
Ďakujem za rady.
A este mi robili sono brusnej dutiny, oblicky atd co sa dalo. Vsetkp bolo ok.. tak to vylucili
Mozes ho mat prasknute, treba ist k dr
Pri dlhsom a silnom kasli su namahane medzirebrove svaly a tie velmi bolia.
Mal som v lete dusivý kašel až záchvatý kašla s podobným stavom a rebrá, teda svaly, ktoré bežne používaš len na dýchanie veľmi zaťažuješ a začnú bolieť od tolkej námahy. Bol som s tým na pľúcnom a nič nezistili. Potom to trvalo ešte pár týždňov kým kašel ustál úplne a aj na dotyk už nebolelo, išlo o namáhané svalstvo, v podstate svalovka.
Aj ja som mala po takom kašli bolesti rebier ako svalovka. Ale tiež to bolo seknutie z kašľa. Tam zapájas všetky svaly aj čo nechceš a zlý pohyb a vzniká blokacia. Potom boli jak frás. Ale samozrejme trebalo rengen, ultrazvuk brucha, rengen pľúc.....pre prípad
Ak si veľmi chudá, pri silnom kašli sa môže vytvoriť tzv.pneumothorax. Potrebuješ rontgen.Pre istotu.
@tatiana149 boli boli. Rtg som mala - negativne, avšak začalo má to bolieť až týždeň po tom RTG.
@180207 to teda nie som. Lieky proti bolesti nezaberaju a neviem co si mam dať. Každá rotácia neskutočne boli. Spánok detto hrozný.
@muz_z_kosic kolko mam čakať, že ma to bude boliet. Vďaka liekom, kasel z veľkej časti ustal. Ale keď ešte zakaslem idem sa od bolesti zblázniť.
Čierny kašeľ to môže byť. Presne toto mal švagor... alebo aj horšie. Choď zajtra pre istotu k lekárovi...brali ti aj krv cielene na tieto príznaky?
@kaja0210 áno áno, som práveže po čiernom kasli, cca 2 mesiace. A rebro začalo bolieť až teraz, neznesitelne.
Ako si na tom?
Veľmi bolí, zatiaľ mam len lieky proti bolesti, ktoré nezaberaju.
A lekár čo na to?
Dal lieky proti bolesti. Idem k nemu na kontrolu.
Mne sa to stalo a bol to pricvaknuty nerv. Neskutocna bolest a trapilo ma to dlasieho pol roka. Chodila som na obstreky na neurologiu.
Kľudne to môže byť prasknuté rebro, presilene svaly aj pricviknuty nerv. Mne pomohli lieky proti bolesti a doriešenie kašľa. Tiež som videla od bolesti pri pohybe a pri zakaslani všetkých svätých.
Neviem, mala som to tiez asi po mesacnom kasli. Kedze som tehotna isla som s tym na pohotovost. Tam mi pichli nejake infuzie skontrolovali babatko a vysledok bol ze ma seklo z tolkeho kasla.. nastastie to prestalo. Po tych infuziach.