Po 2-mesačnom kašli ma veľmi začalo bolieť rebro

22. okt 2024

Dobrý deň, prosím o radu čo to môže byť. Posledne 2 - 3 rebrá mam na dotyk veľmi bolestive, len na pravej strane. Taktiež bolia aj pri pohybe. Bolest je dosť veľká. Ešte trosku pokasliavam a od bolesti sa mi až oči prekotulaju pri zakaslani. Viete čo by to mohlo byť ?
Ďakujem za rady.

jajanka31
22. okt 2024

Neviem, mala som to tiez asi po mesacnom kasli. Kedze som tehotna isla som s tym na pohotovost. Tam mi pichli nejake infuzie skontrolovali babatko a vysledok bol ze ma seklo z tolkeho kasla.. nastastie to prestalo. Po tych infuziach.

jajanka31
22. okt 2024

A este mi robili sono brusnej dutiny, oblicky atd co sa dalo. Vsetkp bolo ok.. tak to vylucili

lindusss2016
22. okt 2024

Mozes ho mat prasknute, treba ist k dr

roja01
22. okt 2024

Pri dlhsom a silnom kasli su namahane medzirebrove svaly a tie velmi bolia.

muz_z_kosic
23. okt 2024

Mal som v lete dusivý kašel až záchvatý kašla s podobným stavom a rebrá, teda svaly, ktoré bežne používaš len na dýchanie veľmi zaťažuješ a začnú bolieť od tolkej námahy. Bol som s tým na pľúcnom a nič nezistili. Potom to trvalo ešte pár týždňov kým kašel ustál úplne a aj na dotyk už nebolelo, išlo o namáhané svalstvo, v podstate svalovka.

tatiana149
23. okt 2024

Aj ja som mala po takom kašli bolesti rebier ako svalovka. Ale tiež to bolo seknutie z kašľa. Tam zapájas všetky svaly aj čo nechceš a zlý pohyb a vzniká blokacia. Potom boli jak frás. Ale samozrejme trebalo rengen, ultrazvuk brucha, rengen pľúc.....pre prípad

180207
23. okt 2024

Ak si veľmi chudá, pri silnom kašli sa môže vytvoriť tzv.pneumothorax. Potrebuješ rontgen.Pre istotu.

autor
23. okt 2024

@tatiana149 boli boli. Rtg som mala - negativne, avšak začalo má to bolieť až týždeň po tom RTG.

@180207 to teda nie som. Lieky proti bolesti nezaberaju a neviem co si mam dať. Každá rotácia neskutočne boli. Spánok detto hrozný.

autor
23. okt 2024

@muz_z_kosic kolko mam čakať, že ma to bude boliet. Vďaka liekom, kasel z veľkej časti ustal. Ale keď ešte zakaslem idem sa od bolesti zblázniť.

kaja0210
23. okt 2024

Čierny kašeľ to môže byť. Presne toto mal švagor... alebo aj horšie. Choď zajtra pre istotu k lekárovi...brali ti aj krv cielene na tieto príznaky?

autor
23. okt 2024

@kaja0210 áno áno, som práveže po čiernom kasli, cca 2 mesiace. A rebro začalo bolieť až teraz, neznesitelne.

kaja0210
28. okt 2024

Ako si na tom?

autor
28. okt 2024

Veľmi bolí, zatiaľ mam len lieky proti bolesti, ktoré nezaberaju.

kaja0210
28. okt 2024

A lekár čo na to?

autor
28. okt 2024

Dal lieky proti bolesti. Idem k nemu na kontrolu.

gabu_lienka
28. okt 2024

Mne sa to stalo a bol to pricvaknuty nerv. Neskutocna bolest a trapilo ma to dlasieho pol roka. Chodila som na obstreky na neurologiu.

lusyc
28. okt 2024

Kľudne to môže byť prasknuté rebro, presilene svaly aj pricviknuty nerv. Mne pomohli lieky proti bolesti a doriešenie kašľa. Tiež som videla od bolesti pri pohybe a pri zakaslani všetkých svätých.