Dobrý deň zas a znova mam problém 😭
Písala som minulý týždeň že manžel bol pozitív do dnes karanténa úplne bez príznakov prebehlo všetko v poriadku,, včera pozitívna sestra ☹️ a od včera sa cítim zle tak isto aj mama točí sa mi hlava a mam sucho v hrdle a v nose, a však je problém ten že neviem na 100% ci sme tiež pozitív.. Myslíte že by som sa mohla is niekde tetsotvac keď máme zas 14dni karantenu volali sme starostke našej obce, ta nám poradila že máme čakať tích 14 dní ale nevieme či sme to nechitili aj my z mamou, volali nám aj z Hygieni ti nám zas povedali ze v stredu na druhý týždeň môžme ísť tak neviem co teraz
Dakujem
@mariamajamajka smaozrejme ze na test..
automatický keď bol muž pozitívny ste sa mali nahlásiť na korona.gov.sk kde by vam prišiel termín na pcr test ale odporúčam isť dnes alebo zajtra na antigenove lebo keď už ste nakazený už cam ukáže vysledok lebo ak by ste išli až o 14 dní jak skončite karanténu tak na novo 14dni
@mina17 ved áno to som aj povedala starostke ale ta furt melie svoje 🙈 že nemáme vychádzať z domu
@mina17 a ešte ani vtedi keď bol manžel od 1aprila pozitív nám kazali že sa nemáme ísť testovať ja neviem akú to mi starostu mame mame dodržať tích 14dni čo sme aj dodrzialy do dnes sestra je teraz pozitív a zas to isté nám nariadili
Neviete náhodou koľko sa platí.?
@mariamajamajka neviem koľko sa plati presne ale zdá sa mi že niečo medzi 70 až 80e normálne choďte na korona.gov.sk dajte že mate zaujem o pcr vyšetrenie a tam označte že ste boli v kontakte z pozitívnym ak je nahlásený na hygiene nemal by byť problém ale zas vysledok rpide do 96hod a karanténa ide až od kedy sms príde ak už máte príznaky odporučam isť na antigenove ak nechcete isť u vas tak niekde inde veď rúško si neskladate odoberajuci je v tom obleku a 2 metre pri vás by nemal byť nikto ja by som radšej išla mi sme boli doma zatvorený celý mesiac prv mal priateľ tak sam bol v izbe zatvorený o pár dni sestra a nam dali termin po nich až o 12 dni keby som vedela že už aj mi sme pozitívny išla by som skôr zvytočne tak dlho zatvorený
@mariamajamajka
@mariamajamajka zajtra si zavolaj buď k svojej doktorke alebo na hygienu a vysvetli ako to máš a spýtaj sa, že či sa môžeš objednať na PCR testy. Pri odporúčaní doktorky sa PCR neplatia.
@mariamajamajka naco to riesite cez starostu. cez korona,gov.sk to mate zadarmo ako uzky kontakt. dostanete termin na 8 den od toho kontaktu. nasim prisiel vysledok hned na druhy den. ak bude pozitivny,karantena Vám zacina plynut dnom testovania na 14 dni min.
Prepáč ale vy nemáte doma tv? Všade, všade to omieľajú ako má byt človek v karantene s registrovať sa na test cez korona go. Neplatí sa nič. Je to kontakt s pozitívnou osobou.
@mariamajamajka ak sa objednáš cez korona.gov a zadáš, že si mala kontakt s pozitívnou osobou tak neplatíš nič za PCR test. Termín dostaneš na 8 deň od styku. Tam môžeš aj zaškrtnúť, že máš napr. bolesti hlavy a pod. sú tam možnosti.
@mariamajamajka objednajte sa na PCR cez korona.gov ako uzky kontakt na 8 den