Pnutie alebo tvrdnutie brucha

simcekk
18. sep 2023

Ahojte,
Opäť sa na Vás obraciam,
Dnes už 23 to, ale tretí deň strašný pocit že mám napnuté brucho, jak na prasknutie, tvrdé svaly v okoli krížov, ani lahnut ani sedieť nič nepomáha, aj sa ťažko dýcha …
Hľadala som po googli čo to môže byt našlo mi tvrdnutie ale moc to neviem rozpoznať. Brucho aj je tvrdé aj nie niekedy je ako balón … a ten pocit pnutia je strašný.

Zazila ste niektorá niečo podobne? Alebo mám ísť na pohotovost alebo neviem…

drm21
18. sep 2023

@simcekk veru zažila som to tiež presne od 23 týždňa som mala tieto problémy a navyše Ešte som cítila naspodku bruška ako ma ťaží ako keby nejaký kameň lekár mi dal na to Magnerot a Veruže pomáha a samozrejme oddych

simcekk
autor
18. sep 2023

@drm21 taktiež toto? Podobne sa cítim akoby mi tam niekto dal kamene a mala by som prasknúť 😩 beriem len normálne magnezium tak by som vyskúšala magnerot, kedy to asi prešlo? Alebo sa zmiernilo?

domka222
18. sep 2023

Tvrdnutie brucha by som prirovnala ku kŕču. Brucho razom stvrdne a potom zase povolí

simcekk
autor
18. sep 2023

@domka222 tak toto je asi iné, skôr také strašne plne by som povedala lebo to trvá aj dlhsie

drm21
18. sep 2023

@simcekk skus aj len šumivé magnézium.... No mala som to úplne ako balón som bola nafúknutá a fest napnuta.. Vtedy som dávala 2 šumivé magnézia... Lekár mi vtedy nato nedal nič až potom keď ten spodok som citila

simcekk
autor
19. sep 2023

@drm21 dobre skúsim dakujem pekne za rady 😊

viktoriaviki178
19. sep 2023

mam 100% prirodny esencialny olej vzdy mi pomoze napiste mi

stanulienkat
19. sep 2023

Treba určite povedať lekárovi a užívať vysoké dávky Magnézia a nechytať si a nehladkať brucho.

mila19
19. sep 2023

@simcekk
vela vela magnezia 3-4kusy 835mg a treba piť !!!
Mam s tym tiež ťažkosti. Pri prvom synovi predcasne narodeny. Tiez vela tvrdnuti.
Som čerstvo aj na urgente bola, nakoľko tie tvrdnutia mam tiez uz dlho.

mila19
19. sep 2023

@simcekk moze to suvisiet aj s polohou babatka tie pocity, ze ti urve brucho. Ja vcera to iste co ty. Dnes o dost lepsie. Aj si polež to pomaha. A davaj si aj B6.
Mne sa maly neskutocne vrti a tie stahy sa tym tiez zhorsuju.
A presne mi bolo povedane brucho nechytat, nehladkat.

pajulikk
25. júl 2024

@simcekk zdravím, zažívam aktuálne rovnake pocity ako popisujete, zaujimalo by ma ako ste dopadli?