PN z psychických problémov

2. aug 2024

Pekny vecer, pred tromi mesiacmi som prisla o dieta v 30tt. Po porode som bola mesiac PN od gynekologa, potom som sa vratila do prace. Ta bolest nepresla, stava sa mi casto aj v praci, ze zacnem nekontrolovatelne plakat a nemozem fungovat. Ked vidim male deti, kociky, tehotenske bruska opat placem, mam dni, ked nedokazem vstat z postele, so spankom mam velky problem, aby som neklamala mam dni, kedy mi je aj dobre, ale tych je teraz coraz menej. Kolegyna je tehotna a ja sa na nu nedokazem pozriet. Bola som u obvodnej, dala mi nejake lieky aj na spanie, ale nevidim nejaky vysledok. Baby myslite, ze by ma obvodna vypisala na nejaky cas na pnku? Neviem ci mi pomoze to, ked budem doma, ale nie som schopna pracovat, ze budem trcat doma na pn, mi nevadi, aj tak teraz nikde nechodim. Ak by mi obvodna dala vymenny listok k psychiatrovi, preplati mi to poistovna? Musim to riesit, lebo mi to znici zivot, s muzom je to na bode mrazu, kvoli mne, od tej doby sme nemali sex, mam v sebe nejaky blok.

pluss
2. aug 2024

smer psychológ / psychiater a PN od nich a hlavne terapia

positivvibe
2. aug 2024

Samozrejme, že pn ti môže vypísať tvoja doktorka. Psychológ pn nevypisuje a k psychiatrovi výmenný lístok nepotrebuješ. Objednaj sa čím skôr čakacie doby sú veľakrát dlhé. Držím palce ❤️

lalenka33
2. aug 2024

Áno, na PN ťa môže vypísať aj obvoďáčka. Následne sa objednaj k psychiatrovi. Nepotrebuješ výmenný lístok. U nás psychiater vypíše pn na mesiac, na viac len pri hospitalizacii, ale to môže mať každý inak dané. Obvoďáčka ťa vypíše aj na dlhšie.

janinah
3. aug 2024

Nechápem.ze psychológa resp.aj psychiatra si neriešila skôr.Teraz sa budeš doma trápiť a zožierať kým nedostaneš termín na konzultácie čo môže byť aj o pár mesiacov.Za každú cenu hľadať termín čím skôr.hoci aj v inom meste.Ak to charakter práce dovoľuje tak niečo rob aj z domu.Ja si nemyslím.ze postoj nikam nechodiť je správny.Drz sa.
Podľa mojich skúseností z psychológmi to bolo napokon vždy o tom...pomôž si sám.psycholog ťa len navedie ako.Ty musíš nájsť silu to prekonať

autor
3. aug 2024

@janinah u psychologa som bola, cca 100km dalej, na jednom sedeni, neviem ci ja som bola precitlivena na vsetko, ale zasiahli ma slova, citujem: Nie ste jedina, ktorej sa to stalo. Co si ja uvedomujem, aj ze niektorym maminkam zomru deticky na choroby, nehody. Ale zasiahli ma jeho slova aj ton akym to povedal, keby povie, ze nie som v tom sama a stalo sa to vela zenam, ale nie, ze nie som jedina. Preto som nechcela ist znovu. Ale uvedomujem si, ze bez pomoci to nedam.

lienka.7
3. aug 2024

@autorka mrzi ma, co prežívaš 😔 skôr by som ti navrhla psycholog/psychiater a nejakú terapiu... pravdepodobne ich budeš musieť vystriedať aj viac, nie je to nič neobvyklé. Kamarátka takto vystriedala 3 a až pri tom 4tom sa cítila ze je to ono. A ano, tiez jej vraveli, že nie je ani prvá ani posledná komu sa to stalo. Za mna je to necitlive ... ona potom Emila komplet všetko, prácu, presťahovala sa, ma nového priateľa a teraz 2 rocne babo.

regina22
3. aug 2024

A mate ho pochované? To čo prežívaš je smútok. Chce to čas. Nájdi si terapeuta na smutkovú terapiu. Je to len na tebe ako a kedy sa cez to dostaneš. Raz môžeš mať ďalšie, keď ho budeš chcieť, lebo teraz ľúbiš toto a budeš ho mať stále v srdci. Ten smútok postupne nebude taký strašný, je mi ho tiež ľúto.

autor
3. aug 2024

@regina22 to je to, ze pri porode som skoro aj ja zomrela, masivne krvacanie, a nemozem mat uz deti.

regina22
3. aug 2024

Tak to máš šťastie ze žiješ. Držím palce