Ahojte viete mi poradit prosím vás?som zamestnaná a momentálne na PN od 10.jula a budem až do budúceho roku do maja ,keď mi skončí pn chcela by som si požiadať o inv.dochodok aký schvália či polovičný alebo cely neviem ale chcem sa opýtať či keď ukončím marodku a dám výpoveď v robote môžem ísť na úrad prace sa zaregistrovať a ešte sa doliečil?mam totižto onkologické ochorenie a určite z inv.dochodku ak by mi schválili nevyziijem...keby som aj išla sa opýtať na úrad vedeli by mi poradit?
@ivka1474 chces najprv ukoncit PN a potom dat vypoved?
@cucoriedka81 som v skúšobnej dobe tak mi poraďte prosím vás čo je najlepsie
Ked budes zaregistrovana na UP tak na PN mozes byt. A dost sa da "carovat" s dovolenkou. Zisti si kolko jej mas a chod sa popytat na Socialku. Tam ti poradia najlepsie, v tychto veciach sa vyznaju najlepsie zenske co robia tam. Taketo skusenosti mam ja.
Presne tak, treba zájsť na sociálnu poisťovňu a tam sa poinformovať čo bude najlepšie!
samozrejme,po ukonceni pn aj pracovneho pomeru mozes evidovat na upsvr, je vela klientov, ktori cakaju na sp-id tak su zatial v evidencii
@ivka1474 Na platenu PN mas narok 52tyzdnov, potom musi byt znovu platené NP aspon 26tyzdnov aby si mala nárok na dalsiu platenu PN. Po skončení PP musis do 7dni ist na PN aby bola platena. Pripadne nemas narok na podporu?