Môj obvodný lekár ma vypísal 3.10., kontrolu mi dal 10.10., pritom mám nastúpiť na chemoterapiu, idem ešte na 1 konzultáciu, ale o chemoterapii podľa správ vie. Ako často vám dávajú kontrolu?
Ja nie som síce onko ale neurologicke problémy. Na PN som od polky júla a kontroly mám raz za mesiac
@ovaaa áno, skoro rok som bola po operácii - mastektómii na PN, liečim sa vyše 2 rokov a teraz normálne chodím do práce, mám manžela, 3 vysokoškolákov, psíka... a ja som mala minule už 30 dávku chemo...ono, veľa záleží ako to človek si "uprace" v hlave...akú má pracovnú pozíciu a pod...
segra chodila raz do mesiaca na gyndu kvoli PNke, po 9 -10 m ukoncila PNku a chodi uz do prace.
zo zaciatku tym ze ju posielala na vysetrenie a aj odporucanie tak chodila castejsie.
Osobne si myslím, že to je individuálne a mala si sa spýtať svojho obv.lekara. Ten vie, čo obnáša chemo, takže myslím, že je rozumný a dá ti dostatočný čas sa dať dokopy, aby si mohla k nemu prísť. A zase ísť medzi chorých, keď je imunita oslabená...no neviem.
@ovaaa vela onko pacientov pracuje. A nie preto, ze musia. Nepredstavujte si tych pacientov ako trosky na pokraji zivota.
@stanulienkat ja som videla opačné prípady, končiace smrťou a jeden, kde baba nastúpila až po 5r do práce a celý čas má zdravotné problémy...Práca by bolo to posledné na čo by som v tom momente myslela. A pokiaľ Vám zdravotný stav dovolí pracovať a máte všetko zlé za sebou aj keď budúcnosť už s ?? tak máte moju úctu, ste silné ženy.
@ovaaa ved ja nikde nepisem, ze vsetky pripady su take. Citaj s porozumenim. Ti ludia su v praci v kolektive, zamestnavaju hlavu pracou a nemusia s depresiou rozmyslat doma o svojom osude. Ked vladzu, preco nie. Nie vsetky stavy su tazke. Niekto pracuje aj ked je onko, niekomu sa nechce ani zdravemu.
@stanulienkat ja čítam s porozumením😁 dala som len svoju skúsenosť.
po tyzdni ti upravi vychadzky a nastavi ta na raz za mesiac
Vôbec som nechodila k obvodnej na kontroly. Príbuzní jej referovali a nosili jej správy z onko. Občas mi zavolala, ako sa mám. Po skončení liečby a zotavení sa som prišla ukončiť PN. Pri nízkom počte krviniek je úplne ohrozujúce ísť do čakárne s chorými.
ďakujem za odpovede, odišiel muž a ďalšia kontrola je až o mesiac
K všeobecnému som zvyčajne chodila raz za mesiac, chemo som mávala aj týždňovú, teraz mám každé 3 týždne - chodím do práce...