PN na urgente

zuzinka888
27. aug 2022

Neviete najodou či mi na urgente vystavia Pn v pripade urazu? Či len osetria a az obvodný vystavy?? Dakujem.

tahomi
27. aug 2022

Na urgentnom prijme ti PN nevystavia, s papierom odtial pojdes ku svojmu vseobecnemu lekarovi.

patka06
27. aug 2022

Obvodný lekár ti vystaví PN spätne s dátumom kedy si bola na urgente.

zuzinka888
autor
27. aug 2022

@tahomi a on potom vystavy spatne alebo az v utorok - kedze je sviatok?

zuzinka888
autor
27. aug 2022

Dakujem

tahomi
27. aug 2022

@zuzinka888 ak budes mat odporucanie od lekara z urgentu na PN, tak ti ju vystavi spatne od datumu osetrenia.

zuzinka888
autor
27. aug 2022

" vykotila " som si clenok tak preto sa pytam a zajtra poobedna🥴

neznamaznama
27. aug 2022

@zuzinka888 PN ti vystaví obvodný lekár (buď tvoj, alebo zastupujúci), už sa na urgentne bola?

zuzinka888
autor
27. aug 2022

@neznamaznama zvazujem či vlastne ist alebo to prejde. Zlomene urcite nic nie je len boli a mierne napuchnuty, ale v pondelok sviatok tak neviem. Natrela som octanom a neviem sa rozhodnut.

neznamaznama
27. aug 2022

@zuzinka888 no, tak to sa musíš rozhodnúť, ak pôjdeš na urgent a budeš potrebovať PN, lekár ti bude písať do správy, že odporúča PN. Ono ak aj to nemáš zlomené, vieš si predstaviť zajtra takto v práci fungovať? Doma predsa nemusíš byť len so zlomeninou. Ale chápem tvoju dilemu.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
neznamaznama
27. aug 2022

@bilberryday prečo? 😱😱

zuzinka888
autor
27. aug 2022

Tak octan umyt?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. aug 2022

@bilberryday Používa sa, bežne na úrazovke odporučia. Syn mal zlomenú kostičku na ruke, podvrtnutý členok a obaja lekári odporučili octanovú masť. Dve rôzne pracoviská, dvaja rôzni dr. A fakt pomáha.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. aug 2022

@zuzinka888 Kľudne si daj octanovú masť, zabaľ do potravinovej fólie alebo vatový tampón, gázu a do elastického obväzu. Ale ak máš opuch, bolesť radšej ísť na rtg.

lulu2014
27. aug 2022

@zuzinka888 pn by vam vystavili iba v pripade ze ostane v nemocnici.

evabb35
27. aug 2022

@zuzinka888 to len keby si bola hospitalizovaná, tak PN vystavujú na oddelení, kde ležíš, inak praktický lekár vystaví spätne, ale je to limitované počtom dní, koľko dní spätne môže sa vystaviť PN.

gepetto
27. aug 2022

@zuzinka888 mne odporučili radšej voltaren, že octan zmäkčuje kosti.. A na ten urgent by som išla, ja som si tiež vyvrtla členok a po týždni sa z toho vykľula zlomenina.. 🤔

e1i
27. aug 2022

@evabb35 ja som nastupovala na planovanu operáciu v nedelu a Pn som mala orazenu od primarky urgentneho prijmu. Papierova PN sa spätne da vypisat, ePN myslim že nie, ze je s tym problém

isis234
27. aug 2022

ak budeš mať bolesti, nechoď do práce, len zavolaj že si bola na pohotovosti a doklado o PN prinesieš utorok od obv. lekára
@gepetto ano octan zmäkčuje kosti,,, nesmie dlhodobo používať ani masť octanovu, jednorazovo môže. Lepšie je zabaliť do kapustného listu