ma mam trapit ze som dlhodobo PN kvoli psychike voci zamestnavatelovi? (2m)
zial v zivote sa udialo strasne vela zleho a som mimo a cakame co bude dalej
pracovat chcem vratit sa chcem ale kedy? ja chcem robit, byt doma mesiace urcite nie no neviem kedy bude schopna...kolektiv tam na prd, cele zle. ale mala som rada pracu s ludmi.
byt doma roky sa neda. a mne to neprospieva
ako to mam naznacit sefke? ze dokedy budem doma
ja neviem co napisat.
neviem co oni vidia na E P enke.
dakujem
@sweet20 ano ale cakam na vysledky ohladom zdravia a neviem co mam povedat
Tak ja by som im napisala, ze este nemas vysledky z vysetreni a tym padom sa vratis vtedy ked budes praceschopna..
Nic nevidia v ePN odkedy vypisana akurat
tak povedz že im dáš vedieť po kontrole ktorá bude vtedy a vtedy...
Zamestnávateľ vidí, že si na PN, nie tvoju diagnózu. O tvojej chorobe sa nemusíš s nikým baviť, ani ho informovať. Je to tvoja vec. Buď na PN toľko, koľko bude potrebné aby si sa z toho dostala. Keď sa vrátiť nevyliečená skôr, choroba sa ti vráti v oveľa horšej podobe.
Píš sms.som na PN a kontrola vtedy_ dátum...
po kontrole napíš zas..PN ďalej.kontrola vtedy...
Nič iné riešiť netreba.
@janinah
@martul
@biba_18
@taktotedanie nevedela som ci nevidia diagnozu lebo ja ich mam viac no je mi to luto voci sefke no naozaj neviem co bude :/ dakujem za vasu po moc
Len stručne oznám PN trvá, po ďalšej kontrole XY napíšem znova.
@januska12323 ok. je to malopodnikatel preto sa to horsie s nim komunikuje, kvoli zastupu
Netráp sa, zamestnávateľ si ma riešiť zástup, to nie je tvoj problém. Stručne oznam, že PN trvá, ozvem sa po kontrole, ktora bude vtedy a vtedy a hotovo.
@alex49 dakujem
@alex49 to je pravda, len on zjavne moj zastup neriesi, a ludia pracuju na ukor svojej prace, takze ked pridem, ma tam asi ukamenuju
chápem, ale teraz sa tým naozaj netráp, zameraj sa na seba, naozaj sa netráp čo si myslí šéf alebo kolegovia. Napokon prácu môžeš zmeniť, ale zo sebou budeš žiť ešte pár rokov 🙂
Áno to Vám úplne rozumiem. V takých prácach kde ťa nemá kto nahradiť to je na prd. Pretože na to treba pozrieť aj z iného uhla. Nie každý by sme boli nadšený ťahať za niekoho dlhodobo. Za čas sa dá vydržať aj pochopiť,ale dlhodobo to je neúnosné. Ale píšem tú druhú stranu za ktorú vy amozrejme nemôžete. Mal by to zamestnávateľ riešiť,ale obyčajne to malopodnikatelia neriešia. Pracovali sme v takej práci nie raz s manželom (teda on stále)ze u neho PN,Péčko nehrozí..Teda uz naozaj len v nevyhnutnom pripade. A viem zase ako to má,keď ťahá za iných. Keď popri svojom voľne (12tky)musí do práce a niekedy aj týždeň 12tky denná,nočná bez voľna a to už je záhul. To ja som nedávala už popri rodine a na nohy,chrbát..
Teraz si to ty, potom to môže byť kolega.Nie si doma naschvál netráp sa tým.
Veď podstatné je to, že sa liečis a bude ti dobre. Aj keby si mala byť PN pol roka, veď ľudia maróduju podľa potreby, aby boli znova zdravý. Zbytočne sa nestresuj. Držím ti palceky 🫣
Pytaju sa ta, ze do kedy budes pn?