PN a výron členka

5. jún 2024

Ahojte ,
Po niekoľkých rokoch v zamestnaní som ostala doma s vytknutym členkom,ešte neubehol ani tretí týždeň a môj zamestnávateľ naznačil,že je najvyšší čas vrátiť sa do práce v ktorej stojím 8 hodín na nohách bez možnosti sadnúť si.Mam stále bolesti,tak ma zaujíma ,že ako dlho ste boli PN,nakoľko mne povedal že 3 týždne s niečím takým bohato stačí 🙄.Kontrolu u chirurga mám až ďalší týždeň

kacena4
5. jún 2024

to akoze zamestnavatel vie v akom stave mas nohu a staci 3 tyzdne?? pekne... kaslala by sim na neho a liecila sa, aby si sa nevratila na pn ked pôjdeš do prace skor

sissy27
5. jún 2024

ja som s členkom nebola PN nikdy, ale zase nestojím 8 hod na nohách. Naznač zamestnávateľovi, že sa vrátiš, keď tvoj ošetrujúci lekár uzná, že si práceschopná a hotovo.

janinah
5. jún 2024

Zamestnávateľovi treba v sms napísať...som PN,kontrola Dátum a nič viac neriešit...v deň kontroly zas sms,PN trvá,ďalšia kontrola Dátum...alebo,PN ukončené,nástup do prace Dátum....
Nič viac ho nemá čo zaujímať.a všetko rieš písomne,nie telefonátom

adaluc338
5. jún 2024

Tak teda to je sila..chapem ze ta suri ale minimalne by som pockala na kontrolu a nechala to na lekara, a v neposlednom rade na tvoje pocity. Hovorim aj z vlastnej skusenosti kedze pred 15 rokmi som mala zlomeninu clenka, a moji rodicia surili lekara lebo skola....... koniec bol ze som sa roky trapila a ani si neuvedomovala ako si nicim kosti a vazy, v dospelosti sommusela postupit komplikovanu operaciu. Zdravie mas jedno, a clenok teda urcite potrebujes ! 😃

simca06022011
5. jún 2024

no ak si stale na nohach bez sance sadnut a ani sa neda dohodnut ze proste budes sediet /resp aj sediet/, tak bohuzial. Predopkladam, ze rehabky uz mas...
Inak s clenkom som na pnke nebola nikdy a to som ho uz mala vyvrtnuty par krat. Proste ked som musela chodit som to obviazala a isla. Ked je riadne vyrtnutie a kadeco, moze ta boliet dlhe mesiace, pol roka,a le kludne aj viac.. Ale to je naozaj na lekarovi, treba to rehabilitovat (velmi pomaha dobra rehabka a plavanie, to ti z vlastnej skusenosti mozem len odporucit) a zacat trenovat a zatazovat ale to ti urcite kompetentni daju instrukcie

marcellka32
5. jún 2024

Mala som zlomený členok, presne pol roka PN

simca06022011
5. jún 2024

k zamestnavatelovi = nie je to ziadna sila, ani neviem co.. proste potrebuje ludi v praci a nie doma, tak sa netreba cudovat komentarom akymkolvek. kazda jedna keby mala firmu a zamestnacov, tak by ich potrebovala v praci a nie doma... Proste jednym uchom dnu a druhym von... 🙂

marcellka32
5. jún 2024

@simca06022011 zdravie je na prvom mieste....ona nesedí doma, preto že sa jej nechce ale že ma boľavý členok a v práci stojí celý čas. Každý normálny zamestnávateľ to pochopí a nebola zamestnanca po 3 týždňoch do práce, snáď lekár rozhodne kedy pôjde

lentilka78
5. jún 2024

Toto je presny príklad slovenských zamestnávateľov 🫣nedaj bože sa niečo stane zamestnancovi a už je oheň na streche, lebo kto bude robiť 🤣
Mam momentálne niečo podobné, v 18 som mala
vazny úraz kolena s operáciou... Dnes po XY rokoch s nim mam problémy a po pár injekciach, každá cca 100 eur a pomohla len nachvilu, som sa odhodlala na laparo operáciu. V robote som to oznámila 6 týždňov vopred a už začali vydierania typu, že nevedia ako to bude s robotou keď sa vrátim atď, a otázky koľko asi budem marodit😁co je úplne individuálne.
Dnes som 3 tyzdne po operácii a nevydržím dlho stat, stále to boli, ešte budem mat rehabilitácie a včera mi z prace poslali rozpis smien na júl, 12stky nonstop na nohách vo výrobe kde na behám aj 30 000 krokov... Som sa dobre z chuti zasmiala🤣

taktotedanie
5. jún 2024

Ty mozes byt na pn ako dlho potrebujes a zamestnavatel nech sa posklada do kocky nezmoze nic

simca06022011
5. jún 2024

@marcellka32 pisem, jednym uchom dnu a druhym von (a nie ze si doma oddychuje ani nic podobne)... on to moze chapat, ale neznamena to, ze nemoze komentovat situaciu alebo sa zaujimat, kedy pride clovek do prace. Vobec sa nad tym netreba tolko pozastavovat. Ja bezne viem, co mam s ludmi v praci, este stale sa rozpravame a aj dohadujeme ako ludia. V konecnom dosledku o tom aj tak vzdy rozhodne lekar a pacient. Nie zamestnavatel. Tak na co riesit? odpoviem, ze este nejdem do prace, lebo sa necitim dobre a vybavena vec.

sandri
5. jún 2024

Mala som vyron clenka, PN som bola 3 tyzdne, potom dalsi minimalne tyzden som chodila do prace o barliach, v praci som sedela s vylozenou nohou a obed mi nosili kolegovia priamo ku stolu. Neviem si predstavit zvladnut stat cely den. Noha ma prestala boliet az po 6 tyzdnoch.

autor
5. jún 2024

@simca06022011 zatiaľ ma chirurg neposlal nikde ani na rehabilitácie,verím ,že pri ďalšej kontrole .
V mojej práci nie je možnosť sadnúť si absolútne+ťažká pracovná obuv,asi by som sa podchvíľou musela tlačiť tbl.od bolesti aby som tam vydržala

autor
5. jún 2024

@kacena4 tak som to zvládol na moje pracovné miesto aj myslela,že keď budem fit bez bolesti a opuchu tak sa vrátim,proste keď si budem istá ,že budem schopná pracovať ako treba...ale po dnešnom hovore sa cítim ako stimulant,lebo druhý sa dajú do poriadku rychlo

simca06022011
5. jún 2024

urcite, to ziadne nepohodne a duplom tazke topanky nedas...
a na rehabky sa pytaj, mohli ta dat aj hned. Mne posledne chirurg odporucil na kontrole (cize iny ako na pohotovosti v nemocke) priesnitzov zabal, a kiez by mi to niekto skor odporucil, opuch za noc prec, modriny tiez expresne rychlo potom + rehabky hned som isla .. uz som to nenechala tak, lebo orky som liecila vyvrtnutia tak hala bala (ja neviem chodit :DDD), obvaz, mast a vybavene, az kym som si nedoondiala achilovku, plantalnu facsiu a fakt ma bolela cela noha, skoncila som na injekciach po ktorych som chodila domov s revom, ze este raz, tak nech mi tu nohu radsej odrezu :DD tak teraz sa liecim hned a riadne.

stankadu
5. jún 2024

Ja som mala silný výron na členku (pád zo schodov) a to som mala 2 týždne sadru na nohe a ďalšie 2 týždne doma bez sadry. Ešte skoro rok to pobolievalo pri zlom stúpnutí. Ale doktor sa ma vždy na kontrole opýtal, ako sa mi chodí, či mám bolesti. A doktor zvážil, či som schopná ísť do roboty. Ja som mala vtedy sedavé zamestnanie.

autor
5. jún 2024

@stankadu ďakujem❤️

tucko30
9. jún 2024

Som doma s vytknutym clenkom sest tyzdnov a stale ma po zatazi boli a opucha .Mala som 4 tyzdne ortezu,o dva dni mam kontrolu tak som zvedava co mi lekar povie.

autor
23. jún 2024

@tucko30 ja som po 4 týždňoch nastúpila do práce.....Bola som u dr na začiatku týždňa ,dohodli sme sa ,že budem volať na konci týždňa ,že ako sa cítim.V piatok som jej volala,že teda stále nič moc ,že by som potiahla PN ešte týždeň ,a ona mi stihla do sociálne odoslať,že som praceschopna.Mohla by som ostať doma ale začínala by som novou PN a to by ma majiteľ asi zožral 🙄
Ale ako čistá katastrofa,noha má ku koncu zmeny boli,tŕpne a do večera teda vždy riadne opuchne.
Majster samozrejme spokojný, nakoľko mu vypadli ďalší ľudia ....no čo ti poviem -novodobí otroci