Ahojte 🙂
Potrebujem poradiť. Už tri dni som chorá, včera som mala aj horúčky, dnes je to lepšie ale aj tak zajtra chcem ísť k lekárke. Išla by som na PN na celý týždeň len problém je že vo štvrtok mám ísť na vyšetrenie s babom do Martina. Čakám na to dva mesiace a ako na potvoru teraz ochoriem 😖 toto vyšetrenie sa preložiť nedá, čo by ste robili na mojom mieste? Asi k nemu nebudem môcť ísť ak budem na PN. Viem že to vyzerá nezodpovedne ale naozaj som nešťastná že kvôli chrípke sa nedozviem že ako natom je babo 🙁 na tri dni si dovolenku nemôžem zobrať. A paragraf už toľko nemám, keďže u obvodnej to nemáme ako tehotné neobmedzené. Ďakujem všetkým 😔
@nelca84 neviem či by som to v práci vydržala 😔
Otec nemôže ísť na vyšetrenie?
Nie nedá sa ísť cez PN inému lekárovi, ale v tomto prípade by som urobila výnimku a išla. Šanca, že ti príde kontrola síce je, ale ak by sa tak stalo, tak by som to takto vysvetlila obvodnej a ona by ťa "ospravedlnila". Ale musíš počítať aj so šancou, že nebude ochotná.
@maranco to nemôže ideme na Sono 😔
3 dní PN,štvrtok P ako doprovod dieťaťa,v piatok dovolenka...ale to riskni
@janinah Nemôže si zobrať P ako doprovod dieťaťa - ona má to dieťa v bruchu, je tehotná.
mozes ist dostanes spravu kde mas datum a cas z vysetrenia
no stres
A prečo by si nemohla ísť na sono do Martina? Tipujem ze ideš ku Grochalovi na morfologicky utz. Ja som bola v 13tt aj 20tt počas PN a síce nikto mi neprišiel na kontrolu ale keďže ideš so "sebou" na to vyšetrenie tak ti nemajú prečo neuznat aj keby ti kontrola príde lebo veď máš papier predsa. A za ďalšie nie si dlhšie ako 10 dní na PN a vtedy ti platí zamestnávateľ takže ti môže prísť akurát tak on na kontrolu alebo môže on poslať socialku
A mas nejaky problem, kvoli ktoremu ides na toto vysetrenie? Zle vysledky niektorych testov? Alebo ides len preto, ze to chces vidiet a mat pekne fotky a video zo sona? Ak to posledne, nesla by som chora, ohrozis seba a aj ostatne tehorne, ktore tam mozes stretnut.
Keďže budeš na PN tak v rámci PN môžeš ísť na vyšetrenie.
Preložiť sono na iný termín. Akože sa nedá, to je zakázané? Lebo roznášať chorobu v čakárni a ambulancii, kde chodia tehotné nie je asi dobrý nápad.
Mala si rovno napísať, že si tehotná. Keď je človek na PN môže ísť sám so sebou k hocijakému lekárovi. Dostaneš správu od lekára a keby ti prišli na kontrolu máš to ospravedlnené.
Vypytaj si od lekara klasicku priepustku. Ak by prisla nahodou kontrola v case tvojej nepritomosti doma.
Zavolaj do Martina a skús si to u nich preložiť. Áno viem, majú pknku, ale začína chripkové a ak ich tam nakazíš, potom to ovplyvní cely zástup mamičiek… kamoska takto v minulosti šla fakt chorá, bolo to počuť aj na hlase aj celkovo vyzerala biedne a otočili ju vo dverách.
@klara351 nie kvôli pekným fotkám, odporučil mi to môj gynekológ tak idem.
Bože nestresuj. Choď na PN aj do Martina a nerieš . Veď zamestnávateľ ťa snáď nepríde skontrolovať. Načo by to robil? Sono je omnoho dôležitejšie.
A nepočúvaj tie chujoviny o prekladaní termínu. Takéto termíny sa neprekladájú.
@namornicka ja chápem ale k tomuto doktorovi sa objednáva mesiac dva dopredu pretože je vyťažený a myslím že do stredy sa mi polepší takže nikoho neohrozim, a ešte ak by som dostala možno antibiotiká 😔 ja viem že to nieje najviac zodpovedne ale keby mám covid tak nepoviem alebo niečo vážne ale toto je proste chrípka a horúčka mi dnes ustúpila 😔
@koniarova som rada že ma aspoň ty chápeš, takýto ultrazvuk sa nedá keď je to načasované presne 😔
@koniarova no skúsim sa aj spýtať obvodnej veď snáď ma pochopí a dovolí mi ísť
Samozrejme,že ťa chápem. Každý normálny človek by šiel na to vyšetrenie a nič neprekladal. Nikto ťa po 3 dňoch PN skontrolovať nepríde. Od toho vyšetrenia závisí celé tvoje tehotenstvo. Nerieš, neprekladaj, nestresuj, choď
Obvodnej sa nič nepýtaj. Na kieho boha? Čo si z toho taká pokakaná?
Vobec neries nejake pytanie sa obvodnej a neviem co. Jednoducho ides na vysetrenie, ak Ti to zdravotny stav dovoli, tam si vypytas priepustku a hotovo. Keby prisla kontrola, bola si na vysetreni.
Aha ty si tehotná, ja som to tak najskôr (ako aj mnohí iní) nepochopila.
Určite choď na vyšetrenie! Hentaké sa nedá len tak prekladať. So sebou môžeš ísť aj počas PN. Zober si potvrdenie (keby niečo, aby si mala dôkaz, že si tam bola) a hlavne si daj respirátor, aby si nenakazila aj iné ženy a personál.
môžeš ísť na vyšetrenie k inému dr. cez svoju PN.
Keby si sla na vysetrenie ty v pohode ake ako sprievod s inym clovekom nie
@taktotedanie ved ide na morfo ultrazvuk do Martina Grochalovi,nie ako sprievod.taketo terminy sa neprekladaju..
A musis ist na PN ked ti je uz lepsie?