Baby, pri bežnej chorobe týždenná PN, aká je pravdepodobnosť kontroly? V Bratislave. Ide o to, že ja fungujem bežne v dvoch domácnostiach 😔 a to sa nedalo nahlásiť, ze doobeda budem tam a poobede tam. Budem prevažne na 1 adrese, len by ma zaujímalo ako často reálne tie kontroly chodia. Blbé komentáre si prosím nechajte, pýtam sa kvôli dieťaťu, s ex fungujeme na 2 byty.
Toto je tazko povedat, ze ako casto chodia. Mozu k tebe prist hypoteticky aj kazdy den, detto cez vikendy. Niekomu nepridu vobec, kamoska bola PN 14 dni a dosli k nej 3x. Im vyhodi system kazdy den ludi, ktorych idu skontrolovat, cize je to vec nahody.
Tých prvých 10 dní obvykle nechodí - ale už som počula, že prišli po 3 dňoch, akurát bola dotyčná u mňa po dieťa v škole. Ja som po operácii bola PN tri týždne a neprišli 🤷
Počas PN sa máš zdržiavať tam kde si napísala celý čas.
ja som bola od pondelka PN, chodila som kazdy den na infuzky a v piatok mi prisla kontrola....ale teda moj zamestnavatel to urcite nenahlasil.....a ked som to spominala doktorovi, tak ten sa len cudoval...cize v dnesnej dobe sa nespoliehaj na nic
Ja som bola pn 2x po dobu jedného roka .. a musím si zaklopať … klop klop klop, neprišli ani raz
Je to take .. buď / alebo
Neviem, co su blbe komentare, ale to ze bezne nejako fungujes (ako vela inych ludi, napriklad doma, v praci, v obchode), tak ked si PN a nemas vychadzky, tak mas byt v nejakom kludovom rezime, nikam nechodit a zdrziavat sa na 1 adrese, ktoru nahlasis... ta moze byt hocaka (doma, u rodicov, v prenajme)... Ale nemas sa co premavat po meste a striedat byty. Mas lezat / byt doma, ked si PN. A na to sluzi ta kontrola... aby to ludia dodrziavali.
Nikdy nevieš kedy.Je to o šťastí. Rovnako môžeš aj smeti vyniesť a môže prísť vtedy. Alebo nemusí vôbec. Je to risk.A ak chceš mať istotu asi skôr večer neprídu. Neviem nemala som .Ale prvých 10 dní ti môže poslať aj zamestnávateľ. Kolegyne mali uz viac krát. Jedna dokonca hneď prvý týždeň .Ale bola na PN z ortopédie a má aj vychádzky. A veru nepohla sa z domu mimo vychádzky co sa bála.
@cukroska tak ja nemám žiadne vychádzky. Čiže v noci nechodia? 😁
@zic tak pochybujem, že väčšina ľudí funguje ako ja, skôr si myslím, že nikto.
Nespoliehaj sa na to, ze vecer nechodia. Mojej kamaratke prisli o 21,45, ona bola chora, mala pluc a bola doma a spala. Ze keby jej muz nie je doma a neotvori, tak spi dalej a ma problem.
Funguju tak, ze su cez den na roznych miestach... a ked su chori, tak su na jednom mieste... kde sa zotavuju... ked su PN, nemaju ludia co labzovat - bez ohladu na dovod (kazdy ma nejaky dolezity)
Byvas sama ? ak ano, tak v pripade kontroly je tam vraj urcita "tolerancia" ... netreba to zneuzivat ale ak by si ozaj musela niekam ist a prisla by kontrola, dalo by sa to snad nejako obhajit ... ja som bola napriklad PN ale so psom som von proste ist musela ist aj ked som nemala vychadzky ... aj ked som mala teplotu som s nim musela vybehnut aspon na chvilku ... rodinu v okoli nemam aby mi s tym pomohli
Baby prepáčte ale pri tejto teda týždňovej PN nie sú žiadne vychádzky hej? Dobre to chapem. 😂
@lienka.7 nepotrebujem behať po meste lebo tie byty sú 5 min od seba. Mne išlo len o to, že nebudem s dieťaťom.
Záleží od toho s čím 🤷 Ak chrípka a podobne - máš ležať, nedá vychádzku. Ja po gynekologickej operacii hneď vychadzky, lebo som mala chodiť, aby som predišla tromboze... kamoška na rizikovom s otváraním krčka nič, druhá na rizikovom tehotenstve kvôli depresii - celodenné 🤷
A prečo nemôže prísť výnimočne dieťa k tebe, aby si ty nemusela do iného bytu?
Ale sú, či by neboli aj pri týždňovej PN, všetko záleží o ochote tvojho dr. .. vsak keď bývaš trebárs sama, musíš ísť na nákup a tak alebo ak máš deti, s deťmi do školy a škôlky. Čo sa týka kontrol môže nemusí prísť.. kolegovi prišla 4x a mne za 5 týždňov ani raz
Je to strašne individuálne. Ja som bola na rizikovom celkom tri mesiace do nástupu na MD, neprišli ani raz. Svokra bola PN skoro rok (vtedajší onko pacient) a za rok mala 2x kontrolu.
No však taká som z toho, že vôbec nič mi k tomu nepovedali. A mňa nenapadlo sa veľa vecí ani spýtať. Ja ani neviem, že ja nemusím nič hlásiť zamestnávateľovi? Ako sefke som povedala ze mam PN, ale žiadny doklad mi zatiaľ nedali. Ocr vždy musím dodať do 3 dní. A toto neviem vôbec ako funguje. Prepáčte, že ako teliatko tu píšem. Nikdy som nemala PN. Ani sa ma nepýtali kde pracujem.
Už funguje elektronická PN, samozrejme PN zamestnavatelovi oznámiť musíš ale nemusíš mu už nič nosiť. Nemusíš nič vypĺňať ako kedysi , číslo účtu atď. To všetko vybaví tvoj zamestnávateľ. Svojmu lekárovi musíš oznámiť len adresu na ktorej sa budeš zdržiavať.
@candii oki super, tak to mam v poriadku, ďakujem! 🙂
Ak ta nenájdu na adrese,.ktorú máš na PN tak bude problém. Už som aj čítala niekde, že chodia od prvého dňa na kontrolu, i keď zamestnávateľ platí prvých 10 dní. Prvé dni vacsinou nebývajú vychádzky, až neskôr lekár dáva...ale to všetko závisí od diagnózy. Takže tak
Večer a v noci ťa iste neprepadnú 😀Aj to ovšem niekto s nich nečíta 😂😂😂
Kontrola ti môže prísť kedykoľvek od začiatku PN, obvykle od druhého dňa po vypísaní.....môžu prísť cez víkend, sviatok, v prac.deň v čase od 06:00 - 22:00....
Sociálna poisťovňa zavádza v týchto dňoch do prevádzky ďalšie novinky.
Každý poistenec v časti „ePN – Elektronická práceneschopnosť“, ktorú má dostupnú vo svojom Elektronickom účte poistenca v záložke „Nemocenské poistenie“, získava možnosť zmeniť si adresu pobytu počas ePN.
V otvorenom okne vypíše údaje o novej adrese a určí si aj dátum, odkedy sa na nej bude zdržiavať.
Má možnosť uviesť aj ďalšie poznámky. Napríklad označenie zvončeka, číslo bytu a podobne, ktoré pomôžu identifikovať miesto pobytu počas ePN.
https://www.aktuality.sk/clanok/K6zgpOa/socialn...
Prvych 10 dni plati zamestnavatr,cize on by mohol poslat kontrolu...