PMS príznaky po pôrode

9. aug 2021

Mávate nejaké príznaky pred príchodom MS? Ja som pred pôrodom nemávala žiadne, ale tehotenstvo a pôrod na mne zanechali následky a všetko je od pôrodu horšie. Akurát, čo sa zmenilo možno k lepšiemu je, že po pôrode nemám už tak nepravidelný cyklus väčšinou mi začína MS 10-13 v mesiaci (čo je na jednej strane fajn, záchytný bod, na druhej mám vždy už pol mesiaca pred MS hrozný stres, lebo nechcem už nikdy zažiť tehotenstvo, takže mi proste každý mesiac lepí, aby som nebola náhodou tehotná, mám z tehotenstva hroznú traumu a keďže mi doktorka nepodpísala sterilizáciu- kvôli svojim presvedčeniam, že žene nemôže stačiť jedno dieťa- tak musím našetriť na sterilizáciu v súkromnej klinike a to sú nemalé peniaze). Už sa mi stalo asi 3x, že pred MS som mala "nevoľnosti", nie reálne grcacky ako v tehotenstve, ale ťažoba na žalúdku prípadne žalúdok ako "na vode", hnačka. Samozrejme výrazné pichanie v oblasti ľavého vaječníka, pravý má nebolí nikdy), zväčšené a veľmi boľavé prsia, dokonca bolesť krížov. Ešte tie prsia a pichanie vo vaječníku, to je také bežné. Ale tie kríže a boľavý žalúdok? Zažili ste to niektorá? Dá sa s tým niečo robiť či to už navždy budem takto žiť? V tehotenstve som mala hyperemézu

viktorka124
9. aug 2021

Síce som nebola tehotná ešte, ale pms je u mňa hnus. V druhej polovici cyklu mám prsia akoby mali vybuchnúť a strašne bolia, kŕče v podbrušku, týždeň pred menzesom zápcha a bolesť žalúdka, strašná chuť na sladké. A v deň príchodu menzesu už mám hnačku. No a o bolesti krížov ani nehovorím.

majamat
9. aug 2021

ja som neikedy mavala PMS, inokedy nie. s tehu a porodom to ciastocne moze suvisiet, lebo nastava hormonalna zmena, ale je urcitev vela okolnosti, ktore to ovplyvnuju.

denden77
9. aug 2021

ja mam vzdy pocit, ze ma niekto vytrieskal lopatou po krizoch, cize za mna normalka 🤷‍♀️😁

qwert87
9. aug 2021

Som po 3 pôrodoch a pms mám taký istý. Jedine čo sa mi zmenilo, je bolestivá ovulacia (pred pôrodom som ani nevedela že ju mám) a ms je zasa naopak bezbolestná, bez kŕčov.

luccija
9. aug 2021

Prečo neberies antikoncepciu, nepoužívate kondóm či nedas si Danu, keď máš taký stres?necítila by si tak výkyvy hormónov.PMS mám skôr, že nervozita, napätie a bolestivé prsia.
Nikdy nevieš či o 5, 10 r nebudeš chcieť mať dieťa, nerozvedies sa či niečo iné...

kaynka
9. aug 2021

Ja som MS ešte stále nedostala no už posledné 4 mesiace ma bolia kríže, a aj ako píšeš pichá ma v lavon vaječníku, mám kŕče v podbrušku... Som už rok po poorde a stále čakám že ich každú chvíľku idem dostať a stále nič.. Tehotná niesom, robila som si už viac x test a u doktorky som bola ta vravela že je všetko ok. 🤷🏼‍♀️
Podľa mna zbytočne stresuješ, ak si dávate s mužom pozor tak sa nemáš čoho báť... Hlavne na to prestaň myslieť 🤗 možno si raz povieš že by si predsa len chcela ešte dieťatko... Nemusí to byť hneď, druhé tehotenstvo nemusí byť ako to prvé... Hlavne všetko je o psychike podla mňa.. Keď je žena v pohode tak je aj tehotenstvo ok 🙂 Ja som počas tehu nemyslela na to že by mi vobec malo byť zle a neviem čo.. Brala som to ako normálnu vec a poviem pravdu keby niet brucha tak ani neviem že som tehotná.. Do posledného dňa som si užívala každý jeden deň naplno... 👌

zltalienka
9. aug 2021

Nechápem, prečo sa tak dožaduješ sterilizácie. Jednak nie je to 100% ochrana pred tehotenstvom a na druhej strane nevidím dôvod prečo by si to mala mať hradené zo zdravotného poistenia, keď nie je medicínsky dôvod na zákrok. Ak chceš niečo navyše, zaplať si to.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
9. aug 2021

Pozri si nejaká hysterická, keď si taká múdra daj si spraviť sterilizáciu v súkromnej klinike a finito.
Keď si taká svojpravna a uvedomelá vieš, že PMS môže byť presne taký ako opisujes a, keď máš z tehotenstva taký strach tak jasne, že sa viac pozorujes.

lusyf
9. aug 2021

U mna tiez PMS sa po porode vyrazne zhorsil😕 teraz napr. uz dva tyzdne ma boleli krize, prsia, som nafuknuta (sledujem si jedlo, z toho to nebolo), 3 dni pred tym placliva a podrazdena, bolia ma aj vajecniky. Ach, som hrozna zena vtedy 😀
Rovnako aj ovulacia, je silnejsia ako pred tehu, presne citim, kedy ju mam, mam vyraznejsie chute a pod. Kazdopadne, hovorim si, ze ved to prejde, telo este prechadza zmenami alebo si na ne “nezvyklo” a snazim sa na to nemysliet, aj ked tie bolesti su obcas neznesitelne.
Drzim palce 💚🤗

123369
9. aug 2021

Tiež mám otrasné pms, začalo to až po pôrode,pred tým som to nejako nepociťovala,ale je pravda, že som brala hak a po pôrode už nie. Mám stavy až depresívne . Niekedy revem jak besna a v podstate nieje prečo. Keď pride ms všetko sa vytratí. Bola som s tým aj u obvodnej aj u ginekologa, lebo moje stavy mi neprídu normálne. Obvodná mi ponúka antidepresíva,ale to v žiadnom prípade nechcem brať kôli týždňu. A ginekolog mi znova ponúka hak, nechcela som ju už brať,tak neviem. Ty máš podľa mňa do toho ešte stres aby si nebola tehotná,ak toto vyriešiš budeš určite o niečo kludnejšia. Ak si s tým proste stotožnená,čo teda podľa príspevkov si, tak si to daj určite spraviť. Je to len tvoja vec a dieťatko už máš,je iné ako by si ho nemala a chceš to spraviť. Nuž žiaľ asi ti nič iné neostáva len si to ozaj zaplať, skús si to poriadne vyzistiť aj v iných nemocniciach , možno ti to spravia ,lebo mne príde že máš na to zo zdravotných dôvodov nárok. Držím palce ✊♥️

zltalienka
9. aug 2021

Kde začať...tu si prečítaj, čo je sterilizácia: https://www.mediklinik.sk/sekcia/32-sterilizaci...
Určite nejde o rozpálenie vaječníkov....vo vaječníkoch sa tvoria dôležité hormóny pre ženu, ich zdevastovaním sa staneš ženou po prechode do všetkými príznakmi ktoré k tomu patria ☹ Nepoznám ženu, ktorá by dobrovoľne chce byť po menopauze.
K jej 100% - pred zákrokom Ti dajú podpísať papier, že vieš že máš 0,5% šancu otehotnieť a že že pri pohlavnom styku máš použiť ochranu.
K preplácaniu zdravotnou poisťovňou - vieš koľko reálnych zdr. pomôcok nepreplatia? A ľudia ich potrebujú deň čo deň? Také dioptrické okuliare sú len vrchol ľadovca.
Ak naozaj nemáš 600€ na zákrok, choď za psychiatrom, že Tvoj strach z tehotenstva je taký silný, že nemôžeš normálne fungovať polku mesiaca, nech Ti dá posudok, že Tvoj stav je nevyliečiteľný a nech Ti dá odporúčanie na sterilizáciu.
Ale aby som nebola taká zlá, Tvoj strach z otehotnienia chápem. Sú len dve 100% možnosti: 1. žiaden sex, 2. nechať sa doslova "vykuchať" a brat umelé náhrady za ženské hormóny. Ani jedna z tých verzií nie je pre mňa.

miadi
9. aug 2021

Ja vdaka teho uz Nemam pms 😃aj ms mam fajn uplny rozdiel v puberte mk byvalo hrozne prve 2dni som nesla do skoly len lezala doma niekedy vracala bolo mi na odpadnutie, mavala som silne krce krvacala 5-7dni. Po prvom porode len 2-3dni a nic ziadne bolesti uplna lahoda. Po dalsom som zatial mala len 4x Lebo kojim a bolo to ine len v tom ze to trvalo cca 5dni. A posledne som citila taku podrazdenost ako uz davno nie. A alergiu na mužov a potrebu zozrat celu cokoladu. Snad to bol len taky vykov

luccija
9. aug 2021

@zltalienka to jej neprejde u psychiatra...okrem toho čo viem vaječníky sa "len" podviazu ísť do menopauzy v mladom veku má veľké rizika a nikto jej nebude vaječníky a vsetko vyberať bez veľkého dovodu
@123369 robili Ti hormonalny profil?zvykne to robiť veľký výkyv hormónov a môžu Tí niečo dávať.Mne gynekológ povedal, že PMS je subjektívny pocit🙂)a mám si dať ukludnovak.ale idem na hormonálny profil konečne

luccija
9. aug 2021

@miadi celý mesiac nejem čokoládu, ale pár dní pred som schopná ísť večer na pumpu si kúpiť Milku🙂ja už, keď dostanem nič mi nie je žiadne bolesti nič, ale týždeň pred strašná podráždenosť nič nie je dobré, teplý pot má oblieva, brucho nafuknute

zltalienka
9. aug 2021

@luccija veď ja viem, len ona tu píše o "rozpálení vaječníkov" chce ísť na sterilizáciu a ani nevie čo to je. Píše že peniaze na zákrok nemá, ale keby otehotnela, tak sa už peniaze na potrat nájdu. Či aj to bude chcieť aby jej preplatila ZP? Onkologickým pacientom nepreplácajú lieky a to sú iné sumy ako 300 či 600€.
Ak by mala z tehotenstva taký "hrozný stres" ako tu popisuje, tak to rieši inak ako vypisovaním na fóra.

miadi
9. aug 2021

@zltalienka asi si to myli s odstranenim vajecnikovej cysty laserom.

miadi
9. aug 2021

Inak Neviem ci budes spokojna aj keby si mala podviazane vajecniky. Kamoska to mà a zaziva hot flashes ako pri menopauze a neznasa ked jej je teplo. Takze dovod byt zuriva ma furt. Skor by si mala riesit tu pms nejak inak . ( uz to mà tak 5r) stravou homeopathic atd. A muza mozes poslat na vasektomiu im to tak nerozhadze telo a vraj je potom dlhsia vydrz v sexe.

lucylka25
9. aug 2021

Je možné pomôcť Vám homeopatiou, je však potrebné riešiť to s homeopatom, ktorý Vám doporučí presne homeopatikum na mieru vašim ťažkostiam. Na presne symptómy, ktoré pred menzesom máte. Potrebuje viac vedieť o tom ako boli, kde boli presne, kam vystreľuje, odkedy je problem, atd.

123369
9. aug 2021

@luccija nie,nerobil mi nič , len ma odbil že mi predpíše hak, asi si ho musím vyžiadať alebo čo

zuzka10175
10. aug 2021

@viktorka124 tak presne takýto stav mala moja kamarátka... nemohla ani ísť si zabehať, čo ju tak boleli prsia... keď zistila, čo to spôsobilo, aj celé PMS odišlo, rovnako ako aj ekzém a chronický zápal dutín.

viktorka124
10. aug 2021

@zuzka10175 ja mám PCOS, takže to tiež mieša karty

123369
10. aug 2021

@viktorka124 aj ja mám pcos 😬

viktorka124
10. aug 2021

@123369 počkaj, nerobil ti hormonálny profil?

zuzka10175
11. aug 2021

@viktorka124 áno, ale len tak, ako to dovolíte. Všetko je možné vyriešiť... ak chcete 😉

viktorka124
11. aug 2021

@zuzka10175 tak to už radšej nechám na lekárov, výsledky krvi a ultrazvuk ukazujú jasne