Žienky,chcem sa spýtať.
Mne sa zdá že veľmi často musím prdieť. To by až tak nevadilo ale hrozne hrozne veľmi ti smrdí.
V práci je to najhoršie, musím sa rýchlo ukryť . Doma keď muž prdne tak vôbec nič necítiť no mna ide vydusit keď ja. Je to normálne? 🙄😶
Nie je. Daj si probiotika aspon na 3 mesiace.
@oblaacik 🙄
@betulinka1 čo to znamená?
Oblačik 🤭. To schválne si sem "prišiel" ?😁 Prdí každý, ráno viac vločiek,menej sladkosti,sprostosti. Pohyb na vzduchu. Ale ak je to časté, obmedzujúce,asi iba gastro lekár.
tak zalezi aj co jes. Niektore potraviny su proste aromaticke, a ked idu von v plynnom skupenstve umieraju aj kvety v sikorom okoli.
Ale mozes mat aj nejaky zdravotny problem. MOzno by stalo za zvazenie ist min. na preventivku k obvodakovi, a pripadne spomenut tieto problemy, nech ta posle na gastro...
@zuzanita1609 tak ano sladkosti to je moje.
@elanor nič také ako fazule či pod. Neviem či iné by to mohlo spôsobovať.
Bojím s ísť k dr. 🤐
Daj si vyšetriť intoleranciu co sa týka mlieka a to tak laktózy ako aj bielkoviny kravského mlieka.
Resp. vylúč mliečne tvrdo na týždeň. Ale všetko kde sa mlieko nachádza nie len mlieko a syry a jogurty.
@janage uff to neviem či dám. Mlieko každý den aj pol litra. Syry nejem a jogurt občas
Každý deň vypiješ pol litra mlieka? Tak to máš z toho. Vylúč to mlieko a uvidíš.
Sme "doma". 😉 Menej sladkostí,viac pohybu na čerstvom vzduchu. Zelenina,ovocie,...ináč ja osobne milujem,aj varím často šošovicu, fazuľu,hrach (sú to tie zážihové,podporujúce vecičky na prdlačky,ale "smrádek" málokedy 😁. Od sladkého to je, ťažké trávenie a potom "bomby" 😏
@h2 milujem mlieko a kávu s mliekom. Takže áno denne aj pol litra. 😬
@zuzanita1609 tak asi vyskúšam čo mi tu radíte, lebo kadečo mi chodí po rozume 😶
Skús aspoň na pár dní to mlieko úplne vylúčiť. Aspoň uvidíš, či je to tým, alebo je príčina inde.
@h2 no skúsim, len neviem či to vydržím.
Je možné nejako mlieko nahradiť, napr bezlaktozove? Či je to to isté?
Skús do kávy bezlaktózové a okrem kávy si nedaj, pár dní to zvládneš.
@h2 vyskúšam, ďakujem
Mlieko a cukor ti kvasia v črevách, to nafukuje. Obmedz cukor a surové potraviny.
Miesto mlieka skús Kefír alebo acidko, obsahujú probiotiká a enzýmy na dobré trávenie a minimum laktózy.
@vakatko to nemám rada 😬😬
To bude urcite z cukru a potom ešte možno mlieko alebo pečivo ti nerobi dobre. Ja napríklad môžem mlieko piť bez vedľajších účinkov, ale pečivo nemôžem. Musíš vyskúšať, ale cukor určite úplne zminimalizuj
vylúčiť sladkosti, to mi pomohlo, mlieko môžem, ale pečivo mi tiež robí problém preto ho jem málo, tak ako radia dievčence skúsiť aj mlieka málo piť a na škodu nebudú aj probiotiká
Pečivo nejem skoro vôbec, tak raz za mesiac. No vyskúšam snáď aj ten cukor a mlieko znížiť.
Naposledy som pila mlieko vcera okolo 12:00
A dnes už idem od rána 😭
Asi to je ešte skoro 😏
A čo si včera večer a dnes ráno jedla?
Sla by som na gastro. Mohlo by to byt Sibo.
@h2 včera sme mali kfc a dnes ráno ešte nič
@simsalabim čo je sibo?
Syndrom bakterialneho prerastania v tenkom creve. Bezbolestne vysetrenie. U mna po 1.davke liekov okamzite zredukovana plynnatost snad o 90%. O 3 dni mi uz nic nebolo. Hod si to do googlu…
Miesto užívania antibiotík na Sibo, ti pomôže výplach čriev slanou vodou - šanka.
Výrazne zredukuje plynatosť a krásne vyčistí tráviaci trakt. Robí sa raz ročne, dobrá prevencia na rakovinu hrubého čreva. Potom treba užívať Probiotiká.
Ty si urcite aj autorka temy Bizar na piatok ze?