Pľuzgierové svrbivé vyrážky

sandraaaaaaa
22. nov 2020

Dobrý deň, chcela by som radu alebo nejakú skúsenosť.. už od leta sa mi na nihách roabia na tých istých miestach tieto VEĽMI svrbivé pľuzgierovité vyrážky, neviem si snimi už rady , neviete o čo ide? Už ich mám 4 mesiace nachvíľku odídu potom sa to vráti. Ďakujem za každú radu.

romanka_369
22. nov 2020

@sandraaaaaaa ahoj.. Ja mam presne take iste ale na rukach..asi dva mesiace sa mi robia.. Niektore sa daju prasknut vide cira tekutina a spravi sa chrasta..a niektore sa stratia a neskor sa objavia..len mna nesvrbia..uz som objednana koznej lebo neviem coto moze byt🤷‍♀️

sparkling
22. nov 2020

Ahojte, mala som to aj ja na rukach, je to dishidroticky ekzem. Nic prijemne veru. Dostala som kortikoidovu mast a veru ze mi nepomohla. Potom mi pomohol medrol, po vysadeni medrolu som ich mala zas a nakoniec zmizli ked som prestala jest mliecne vyrobky (ziadnu alegiu nemam prezkazanu u lekara)

annabel12
22. nov 2020

@sandraaaaaaa myslím, že to je pásový herpes. Sám nezmizne, baktéria v tele zostava uz navždy, preto sa ti to vyhodí vždy led budes mat oslabenú imunitu alebo budes v strese. Chod s tým k lekárovi

janage
22. nov 2020

Tiez si myslim, ze dyshidroza. Skus vysusit obkladom z hypermanganu, alebo kupel v kawar soli z mrtveho mora Mohlo by to skludnit. Je to zdlhave na liebu. Urcite chod na kozne.

janage
22. nov 2020

Po vysuseni mozes skusit gafrovu mast s ichtamolom ale pozor farbi jak slak a neda sa vyprat

sparkling
22. nov 2020

@janage ja som skusala aj zinkovu a celkom dobre. + doktorka kazala premastovat s excipialom

janage
22. nov 2020

@sparkling zinkova ok, excipial ma viec druhov. Ten klasicky mastny v ziadnom pripade by som na to nedavala, ani nic vyslovene mastne. Ak tak kremy typu vittela ictamo to je biely ichtamol a nefarbi.
Este ma napadol sudokrem
@sandraaaaaaa
Problem je ze tie pluzgiere mokvaju potom prasknu a je to dost bolestive. Pozor aby sa tam nedostala infekcia, dcera potom bojovala so zlatym stafylokokom niekolko mesiacov.
Ak teda je to dyshidroza.
Ak sa ti za tyzden nepolepsi rozhodne kozna. Kedze niekde sa caka aj tyzden, dva na termin objednaj sa. Ak sa ti polepsi zrusis alebo pojdes uz len foto ukazes.

sparkling
22. nov 2020

@janage ano robili mi vyslovene dobre na to tie vysusujuce. Excipial mi kazala to take to mlieko, ale mne to uz potom zmizlo, tak neviem

wwrrooppll
2. jan 2022

Ahojte vie mi niekto poradiť malému sa urobili také malé pupaciky začalo sa to na zadočku , ale teraz to už má po celých nohách trocha aj rukách a chrbte . Už sme objednaný k alergologovi len by som chcela vedieť vaše skúsenosti . Podotykam malý nezvikne byť chorý teraz mal 3 roky a možno 2 krát bol chorý . Za každú odpoveď ďakujem .