Pluzgieriky a zlupujúca sa koža na rukách

matthew_mc
1. jún 2018

Nemali ste niekto nahodou podobny problem? Bola som u doktora, predpisal mi kortikoidy, ktore ale nezaberaju. Z coho to, prosim moze byt?

luckabj82
1. jún 2018

Alergia,mali sme nie az tsk skarede, macala som v repiku a na to kokosovy olej a na to krasne

matthew_mc
autor
1. jún 2018

@luckabj82 dakujem. Alergia na co?

jessica83
1. jún 2018

nie je to nahodou 6ta choroba? 🤔

nevesta1974
1. jún 2018

Ja sa trapim podobne uz cca rok, kedze kojim dostala som 2kremy Advantan a Belogent, striedam a skusam aj ine, moc napomaha. Mne kozna povedala, ze alergia na kovy, kt.su v stopovych prvkoch uplne vo vsetkom :(

nevesta1974
1. jún 2018

Nepomaha ( oprava)

luckabj82
1. jún 2018

@matthew_mc na hocico,nas by som povedala ze od mobilu,nonstop ho ma v rukach,ja som mala ako dieta z novych zemiakov,,,tazko povedat

brezza
1. jún 2018

A nie je to ekzem?

matthew_mc
autor
1. jún 2018

Mam alergiu na nikel a kobalt, takze moze byt... a tiez som dnes uvazovala nad zemiakmi, mam to odkedy varim malemu prikrmy a zemiaky davam skoro denne...

matthew_mc
autor
1. jún 2018

Len teda kebyze je to ten nikel a kobalt, tak by kortikoidy mali pomoct

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskaska
1. jún 2018

Mam to iste na rukach. V case kludu treba poriadne premastovat. Ked nabehnu pluzgieriky, mozes si ruky namocit do hypermanganu. Trosku to skludni. Ked je najhorsie, tak pouzivam kortikoid, ale aj tak si to musim cele prejst..pluzgieriky, svrbenie, vysusenie, popraskanie - hlavne bruska prstov. Ja robim vsetko v rukaviciach. Umyvam riad, krajam maso, zeleninu, ovocie, utieram prach. Pod gumene davam este aj bavlnene...Celkom mi pomaha namiesana ichtyolova pasta z lekarne. V case najhorsieho zhorsenia - obrovske pluzgiere po celych rukach, mi bola diagnostikovana celiakia a nasledne aj HIT. Takze u mna asi toto vsetko dokopy. Zistit pricinu ekzemu je velmi tazke.

brezza
2. jún 2018

Odporucim ti lipobase mne dost pomohla. Tiez sa mi to obcas v lete vyhodi aj ked nie az tak. Uplne najviac mi pomaha more na to.

matthew_mc
autor
2. jún 2018

@taskataska dakujem. Googlila som, bude to ono. Len kortikoidy mi nezabrali. Myslim, ze mas pravdu aj s tym stresom, odkedy mam babatko tak nespavam, napriek tomu, ze dieta mi spi celu noc, urcite to je tiez spojene s psychikou... nenasla som zatial sposob, ako spat a tym padom aj byt psychicky ok a bez stresu.

zuzanka225
2. jún 2018

Mne sa to vyrazne zhorsilo po oboch porodoch. Trvalo dlhsie, kym sa to zas zrovnalo, psychika robi vela. Inak odporucam konopnu mast.

monikarovna
6. jún 2018

Ahoj mojej sestre dali ScKrem od red farmy ako nahradu kortikosteroidov a zabralo uz po tyzdni to malo vysledok ona bola spokojna. Skus za to nic nedáš. A stalo to do 9 eur

matthew_mc
autor
6. jún 2018

Baby, pouzila som Holtov krem, ktory mal moj maly na lisaj, je bez predpisu a za dva dni moje ruky vyzeraju takto !

zuzanka225
6. jún 2018

@matthew_mc Som rada, ze sa ti polepsilo. Skusim ho aj ja ;)

matthew_mc
autor
6. jún 2018

@zuzanka225 dufam, ze zabere!