Pľuzgier

katka2505
25. jún 2014

Ahojte baby, potrebovala by som radu..v jednom pysku z vonkajšej strany sa mi spravilo niečo ako pľuzgierik..Je taký väčší, nemá žiadnu hlavičku, keď sa pozriem, je vidieť len takú vydutú hrčku a keď sa dotknem príde mi to ako pľuzgier, ako keby som tam mala vodu..nedá sa mi to vytlačiť, ani ma to nebolí, je mi to len nepríjemné..zľakla som sa, či to nemám vaginálny herpes..no nepríde mi to také..nemám viacero tých pľuzgierikov, len jeden väčší..ešte ma napadlo, naša malá chytila pred 2 týždňami kiahne, ja som ešte nikdy nemala..ale výzorom mi to ani nepripadá ako kiahňa..nakoľko je to z vonkajšej strany, skúsila som si to natrieť tekutým púdrom..nestretla ste sa niektorá s tým?

luludia
25. jún 2014

@katka2505 nie som lekárka, ale mohla by to byť upchatá mazová žľaza. V tejto oblasti je ich veľa a keď sa maz nahromadí v upchatej žľaze, vyústi to do takej malej cysty, pľuzgiera, ktorý nemá hlavičku.

katka2505
autor
25. jún 2014

@luludia
a musím ísť s tým hneď lekárovi alebo si stačí na to niečo dať?

luludia
25. jún 2014

@katka2505 ja by som si to asi pár dní sledovala a potom by som podľa stavu išla k lekárovi. Ešte to môže byť zarastený vlas, ale ten zvykne byť zapálený a na dotyk aspoň trochu bolestivý. Keď sa toho dotkneš, je to také pohyblivé? Ako by sa to pod prstom hýbalo? Alebo to je pevné a tvrdé?

katka2505
autor
25. jún 2014

@luludia
je to pohyblivé..normálne mäkké a pohyblivé..presne ako pľuzgier..ako tekutina pod kožou..🙂